Müşterilerin Küçük işletme Web Siteleri İçin İstediği 10 Nokta

Müşterilerin Küçük işletme Web Siteleri İçin İstediği 10 Nokta

Dijital alanda güven önemlidir. Her işletme satış, gelir ve müşteri sadakati artırmak istemektedir. Bunu yapmak için şirketler, promosyonlar sunacak, sosyal medya yarışmaları yaratacak ve işlerini tanıtacaklardır. Bunların hepsi iyi ve yararlı işlemlerdir, ancak güvenilir bir web siteniz olduğundan emin olun. Bu yazıda küçük işletme web siteleri için güvenilirlik kıstasları yer almaktadır.

Küçük İşletme Web Siteleri Nasıl Güven Verir?

Neden Güvenilir Bir Web Sitesi Önemlidir?

Güven kazanmak zor. İyi organize edilmiş ve tasarlanmış bir web sitesi, işletmeniz için fark yaratabilir. Basit noktalar, bir ziyaretçinin rakiplerinizin web sitesinde söylediklerini veya devam ettiklerini belirler.

Müşteriler şirketiniz hakkında hangi konularda güven duymalıdır?

Bir şirket ahlaklıdır. Güvene, bir şirketin hukuka saygılı ve adil olduğuna inandığı anlamına gelir.

Bir ürün, iddia ettiği şeyi yapacaktır. Bir tüketici, şirketin ürününün doğru ve tarafsız olduğu varsayılan iddiaların gerçekleşmesi yönünde beklentilere sahiptir. 

Bilgiler doğru, eksiksiz ve tarafsız olacaktır. İnsanlar sunulan bilgi ve seçilimlere güvenince başka yerlere gitme ihtiyacı hissetme olasılığı daha düşüktür.

Bir ürün veya hizmetin kalitesi vardır. İnsanlar seçimlerinden emin olmak istiyor.

“Bir şirket beni koruyacaktır” Güvenlik ve gizlilik, dijital dünyada gezinirken giderek tüketicilerin önemli bir endişe kaynağı haline geliyor. İnsanlar bir şirketin kendi çıkarlarını göz önünde bulundurduğunu bilmek ister. Bir şirket, kişisel kredi kartı bilgilerimi güvenle saklayacak ve hassas bilgileri gizli tutacak mı?

Güvenilir Web Sitesi Tasarımı İpuçları

1. Profesyonel Web Sitesi Tasarımı: Genellikle, web sitesi, şirketinizin ilk izlenimini oluşturan unsurların başında gelmektedir. İşte bu yüzden web tasarımı önemlidir. Bir satış yapabilir ya da şirketinizi batırabilir.

Web tasarımı ile ayrıntılar geçerlidir. Her şey önemli, hiçbir şey gözden kaçılamaz. Teknik açıdan eğilimli değilseniz, iyi bir web tasarım firması kiralayın.

2. Büyük ve Kaliteli Fotoğraf: Bir amaç için fotoğrafçılık kullanın. Temiz, profesyonel fotoğrafçılık, okuyucuyu cezbetmekte ve onları dikkatini dağıtmadan içeriğin geri kalanında dolaşmaya teşvik etmektedir.

3. Kolay Okunan İçerik: İçeriğinizi dağıtmak için elinizden geleni yapın. Mümkün olduğunca az kelime kullanın. 

4. Tutarlı Renk Şeması: Şirketlerinizin web sitesi için bir renk şeması seçmek önemlidir. Seçtiğiniz renkler işletmenizin kimliğine ve markasına katkıda bulunur , bu nedenle işiniz için mantıklı bir renk seçtiğinizden emin olun.

5. Gezinme Çubuğu: Fonksiyonel bir gezinme çubuğu, ziyaretçilerin geri düğmesini tıklamadan sitenizdeki sayfalarda gezinmesini kolaylaştırır. Bir gezinme çubuğu, kullanıcı deneyimine katkıda bulunur ve ziyaretçilerinizin istediğiniz yere gitmesini sağlamaya yardımcı olur. Web siteniz için gezinme çubuğunuz, içeriğinizin düzenlenmesine ve kolayca erişilebilir hale getirilmesine yardımcı olmalıdır.

6. Bir Video kullanın: Videolar izleyicilerinizle bir ilişki kurmanıza ve anında daha çekici olmanıza yardımcı olabilir. Müşterilerinize bir şeylerin nasıl çalıştığını tam olarak gösterme yeteneği, yazılı bir öğreticiden çok daha güçlüdür. Güven düzeyini geliştirebilir.

7. Müşteri Memnuniyeti: Şirketler sık ​​sık mutlu müşterilerden referanslar yayınlıyorlar. Görüşmeler, başkalarının şirketin ürününü kullandığını ve tavsiye ettiğini göstermek suretiyle güveni arttırır. İşletme web siteniz bu kritik unsurdan yoksunsa, elde etmek o kadar da zor değildir. Ürününüzde veya hizmetinizde kendinden emin iseniz, açıklamalar ve geri bildirimler için mevcut müşterilerinize ulaşmaktan çekinmeyin. Referansları kullanarak, satış alanınızı ürününüz için güvenilir, tarafsız öneri haline dönüştürün.

8. Deneyim: Yılların deneyimini sergileyen şirketler, alanlarında uzman olduklarını ileri sürerek ziyaretçilere güven verirler.

9. Güvence Sağlanması: Güvenilir web sitesi tasarımı, ziyaretçilerin saygın bir marka olduğuna, müşterilerin siparişlerini zamanında alacaklarına ve ürünlerinizin arkasında durduğunuza dair güvence vermesi anlamına gelir.

Hızlı İpucu: test etmeyi, analiz etmeyi ve sürekli geliştirmeyi unutmayın. Web sitelerinin istatistiklerinden gelen bilgileri kullanın, ancak müşterilerin geri bildirimlerini de isteyin – eğer objektif olabiliyorsanız, güvenilir bir web sitesi oluşturma yolunda iddialı olun.

Sitenizin Güvenilir Olduğunu Belirten Öğeler

Şirketiniz meşru olabilir, ancak bunu web sitenizde tasvir edemezseniz, sıkıntı yaşayabilirsiniz. Aşağıda, sizi kimlik avı amaçlı bir web sitesi gibi görünmesini sağlayan kritik güven öğeleri bulunmaktadır .

  • Yanlış şirket adı: Şirketinizin adının, web sitesi başlığının etiketinin ve alan adının hepsinin aynı yazıldığından emin olun. Yazım hataları, şirket web sitenizin meşru olmadığı görünümünü verebilir.
  • Açılır pencerelerden kaçının: Genelde kimlik avı dolandırıcılık web siteleri genellikle hesap bilgileri kazanmak için bir pop-up kullanır.
  • Özel bilgi istemeyin: Ziyaretçilerinizden sosyal güvenlik bilgileri gibi özel bilgiler istemeyin. Bu, bir kimlik avı sitesi görüntüsü verebilir.
  • Web sitenizi güvenli hale getirin: Önemli bilgi isteyen web sitenizi bir SSL Sertifikası ile güvence altına aldığınızdan emin olun. Ayrıca ziyaretçilerinizin tarayıcı çubuğuna bir kilit simgesi görüntüleyerek sitenizi güvenli bir şekilde görsel olarak gösterecektir.

Küçük işletme web siteleri için güven önemlidir

Güveni ilettiğinizden emin olun. Güveninizi artırmak, müşterilerinizi ve potansiyel müşterilerinizi korkutmamanızı sağlayacaktır. Güven işaretleri, kullanıcılarınıza meşru bir işletme yürüttüğünüzü (ve kişisel bilgileriniz, kredi kartı verileriniz konularında size güvenebileceklerini) anlamanıza yardımcı olur.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir