TO Düşüren 5 Basit Hata ve TO Arttırma Teknikleri

TO Düşüren 5 Basit Hata ve TO Arttırma Teknikleri

Markanızı Google’da tanıtabilmek, yeni potansiyel müşteriler yaratmak ve satışlarınızı artırmak için en basit yoldur. Yine de, diğer çevrimiçi pazarlama stratejileri gibi, yalnızca doğru kullanımını biliyorsanız etkilidir. Tıklama oranınıza zarar verebilecek basit hatalar vardır. TO planınızdan en iyi şekilde faydalanmak istiyorsanız, bu hataları kesinlikle yapmayın. Bu yazımızda, Tıklama Oranı Düşüren 5 Basit Hata ve ‘TO Arttırma Teknikleri’ni ele alıyoruz…

TO Düşüren 5 Basit Hata ve TO Arttırma Teknikleri

Doğru Anahtar Kelimeleri Kullanmamak

Çevrimiçi reklamcılığın en önemli kurallarından biri, kullanıcının ilgisini tetikleyecek doğru anahtar kelimeleri kullanmaktır; Bunlar, belirli bir ürün veya hizmete baktıklarında insanların girdiği en sık rastlanan şartlardır.

TO politikanızda ( Google Adwords veya Organik Sonuçlar olsun ) daha fazla yoğunlaşmak istiyorsanız, en etkili anahtar kelime türlerini iyi tanımış olmalısınız:

  1. İlgi çekici anahtar kelimeler: Açık bir mesaj göndermeniz gerekiyor ve bu, kitlenizin gerçek niyetini anlaması gerektiği anlamına geliyor.
  2. Bu nedenle, kitleyi şaşkına çeviren ya da yalnızca satın almaya hazır olmayan kişilere hitap eden genel veya belirsiz sözcüklerden uzak durun.

Örneğin, Drone ürünlerine ilişkin en son haberleri bulmak isterseniz, Drone ve doğrudan istenilen sonuca götürecek haberleri içeren iki ana kelimeyi yazarsınız. Anahtar kelimelerinizi seçmeden ve mantıksal düşünmeden önce kendinizi potansiyel müşterinizin yerine koyun.

Yerel terimler: markanızı yerel pazarlarda da teşvik etmeye çalışın; Yerel halkı tetikleyecek belli bir yer veya alanla ilgili özel terimleri kullanın.

Reklamlarınızın Değerlendirmesi Olmuyor

Müşterilerin yaklaşık %90’ı çevrimiçi reklamlardan etkilenmektedir. Böylelikle satın alma kararlarını tasdik ediyorlar ve alışverişlerinin güvenli olduğunu hissediyorlar. Bu geri bildirim biçimi, diğer bilgi kaynaklarından daha güvenilir olarak değerlendirilir. Bu stratejiyi henüz kullanmıyorsanız, denemenizi öneririz.

Ürününüzün derecelendirilmesi kolaydır, çünkü otomatik olarak başlangıç ​​değerlendirmelerine yol açan para ürün yazma yorumları yapan pek çok kişi vardır. Bu sonuçlar, insanların ilgisini çekecek ve onların güveni artıracağı için önemlidir.

Bir başka avantaj da, derecelendirmeler ürününüzün özgünlüğünü arttırması ve kullanıcıların markanızın tanıtımını yaptığınızda oynadığınızın adil olduğunu görmesine olanak sağlamasıdır.

Bu nedenler yeterince inandırıcı olsaydı, bu konuyu, üçüncü taraf web sitelerine gönderirseniz reklamlarınızın derecelendirilebileceğini söyleyerek sonuçlandıralım.

Başlık Optimize Edilmiyor

Başlık, insanların reklamınızı gördüklerinde ilk gördüğü şeydir; Onları reklamı tıklamaya ikna eden ve satış dönüşüm hunisine girebilecek en önemli unsurdur.

Bununla birlikte, birçok marka başlıklarını optimize etmede başarısız olur ve TO verimliliğini düşürür. TO’su stratejinizi iyileştirmek istiyorsanız , reklam başlıklar oluştururken uymanız gereken bazı temel kurallar şunlardır:

  • Anahtar kelimeleri kullanın: Seçtiğiniz sorgu terimlerinin başlığınızda olması gerekir; bu, kullanıcıları, reklamın tam olarak ne beklediğini tam olarak sağladığından emin olur.

Google’ın reklam başlıklarını soldan sağa doğru analiz ettiğini unutmayın.

  • Pratik bir çözüm önerin: Başlığınız, müşterilerin ürünlerinizi satın almasının gerektiği ana nedenlerden birine atıfta bulunmalıdır.

İçerik Metinleriniz Çok Uzun

Reklamınızın mesajı özlü olmalı ve açık olmalı; Fazla sözcükler veya gereksiz ilaveler için mücadele etmeye hiç gerek yok.

Sadece söylemek istediğiniz şeyi söyleyin ve mesajınızın doğru alıcılara ulaşmasını bekleyin.

Bu nedenle, çok fazla ürün açıklaması eklemek zorunda değilsiniz, bilmeleri gereken tek şey:

  1. Ürünün amacı nedir?
  2. Nasıl satın alabilirler?
  3. Markanız rakibinizden daha iyi kılan nedir? Bu, reklamınızı, ürününüzü öneren özel özellik olan çekici bir parçasıdır.

Doğru Görselleri Kullanmıyorsunuz

Reklamlarınızı yayınladığınızda, TO’nun etkinliği kullandığınız resim türlerine bağlıdır.

Fotoğraflar, yazılı içeriğe kıyasla müşterileri üzerinde daha büyük bir etkiye sahiptir. Sayısız deney, resmin üstünlük etkisini göstermekte ve bu da büyük bir sonuç doğurmaktadır; insanlar fotoğrafları hatırlamaya eğilimlidirler.

Görsel içerik de daha cazip ve insanların ilgisini düz metinlerden daha hızlı tetikliyor.

Resimler, TO’nuz için harikalar yaratabilirken, doğru materyali kullanmıyorsanız da insanları markanızdan uzaklaştırırlar.

Önlemeniz gereken bazı resim hataları şunlardır:

  • Düşük kaliteli görüntüler kullanmak: Fotoğraflarınıza yatırım yapın, ucuz fiyatlara razı olmayın çünkü sonuç olumsuz olacaktır.
  • Alakasız görsel kullanarak: Kampanyanızın amacına uygun alakalı resimleri seçmeniz gerekir.
Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir