Google Play Store Optimizasyonu Nasıl Yapılır?

Google Play Store Optimizasyonu Nasıl Yapılır?

ASO, App Store Optimizasyonu’nun bir kısaltmasıdır.Mağazanızı daha iyi ve daha popüler hale getirmek, pazarda daha iyi sıralamalar elde etmek ve muhtemelen daha fazla para kazanmak için gerekli adımları içerir. ASO’nun arama motoru optimizasyonuna çok benzediğini göreceksiniz, bu yüzden SEO’yu biliyorsanız, sıfırdan başlamıyorsunuz demektir. Peki, Google Play Store Optimizasyonu Nasıl Yapılır? Genel olarak ASO’nun bilmeniz gereken bazı ayırt edici özellikleri var. 

Yüksek kaliteli organik indirmelerin yüzde 80’inin (ne demek olursa olsun) arama sonucunda gerçekleşmesi gerçeğiyle yüzleşince mağazanız için optimizasyon yapmanız gerektiğini anlarsınız. Başka bir deyişle, yüklemelerdeki aslan payı organik aramalar sonucu gelmektedir.

ASO Sıralaması Faktörleri

Anahtar Kelimeler

Google Play Store’da iyi sıralamalarda anahtar kelimelerin önemli bir faktör olması şaşırtıcı değildir. 

SEO’da olduğu gibi, anahtar kelimelerin geçirilmesi özellikle başlıkta, başlıklarda ve açıklamada önemlidir. Daha iyi sonuçlar almak için, anahtar kelimelerinizin varyasyonlarını kullanın.

App İncelemeler ve Dereceler

İyi yorumlar ve derecelendirmeler elde etmeye çalışmak gerekmektedir. Bununla birlikte, ücretle puan ve inceleme yorumları satın almak sizi ciddi şekilde zora sokabilir.

Uygulama İndirme ve Yüklemelerini Teşvik Edin

G+, Facebook, Twitter vb. gibi sosyal paylaşım ağlarında ve mobil uygulamalar için kurulmuş forumlarda aktif olarak tanıtım yapmak, uygulamanıza çok fazla trafik çekebilir ve indirme sayısını ve kurulum sayısını olumlu yönde etkileyebilir.

Yerel

Belli bir ülkeyi bir pazar olarak hedefliyorsanız, uygulamanızın yerelleştirilmiş bir sürümünü sunmanız şarttır. Uygulamanızı hedef ülkelerin dillerinde çevirin. İpucu olarak aklınızda bulunsun ki: Kural olarak, çoğu uygulamanın İngilizce bir sürümü vardır ve çok azının İngilizce olmayanları vardır. Sonuç olarak, genellikle İngilizce olmayan uygulamalar için rekabet çok daha düşüktür ve bu, özellikle doymuş bir piyasada fark edilmek için daha iyi şans verir.

Kalite Ekran Görüntüleri

Kalite ekran görüntüleri doğrudan daha iyi sıralamayla alakalı olmayabilir, ancak uygulamanız keşfedildiğinde, kötü görünümlü ekran görüntüleri ile kullanıcıları kaçırmak istemezsiniz. Bu nedenle, net ss’ler oluşturmak için zaman ve çaba harcayın. Kullanıcılar uygulamanızın ekranlarını açıkça görebildiğinde ve bu ss’lerde ihtiyaç duyduğu işlevleri gördüğünde, uygulamayı indirip yüklemek daha olasıdır. Dolayısıyla daha fazla indirme ve kurulum daha iyi sıralamaya da neden olur.

Backlink Alımı

Konvansiyonel aramada olduğu gibi, uygulama sayfanıza backlink almak çok yardımcı olur. Tabii ki, spam değil, saygın kaynaklardan kaliteli linklere ihtiyacınız var. Z kalitede düzinelerce backlink yerine, A kalite siteden tek bir geribağlantı almak daha iyidir.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir