Google’da Etkinlik ve Kampanyaları Nasıl Öne Çıkartırız?

google my business

Google, işletmelerin müşterilerinin dikkatini çekebilmesine yardımcı olacak yeni bir özellikle karşımızda. Bu yeni özellikle Google My Business kullanıcıları için haritaların alt kısmına etkinlik, kampanya ve indirimler gibi seçenekleri ekleyebilme imkanı sağlamaktadır. Bu sayede müşterilerinize hedefinizi göstermek için bir seçenek oluşmuş olacak.

Etkinlik ve Kampanyaları Öne Çıkarma- Google My Business

SERP yani Arama Sonucu Ekranında harita kısmının hemen altında oluşturmuş olduğunuz etkinlikler, kampanyalar, ve teklifler gibi seçenekleri ekleyebileceksiniz. Yeni özellikten yararlanmak isteyen kişilerin Google My Business hesabı olmalıdır.

İşletme hesabını oluşturduktan sonra onay almanız gerekmektedir. Onay aldıktan sonra özellik sayfasına ulaşın. Daha sonra eklemek istediğiniz şeyler harita kısmının hemen sağ alt kısmında yer alacaktır. Bu noktada kullanacağınız görseller oldukça önemlidir. Kampanya ve hedeflerinizin doğrultusunda bunları destekleyecek ve ilgi çekecek görseller kullanılmalıdır. Kampanya tanıtımı için açıklama yazmak gerekmektedir. Bu açıklamanın uzunluğu ortalama 100-300 kelime olmalıdır. Etkinlik alanı oluşturmak istiyorsanız mutlaka etkinliğin başlangıç tarihi ve bitiş tarihini belirtmeniz gerekir. İndirim ve fırsat günlerini gösterirken de tarih aralığı mutlaka belirtilmelidir. Ayrıca kampanyaya dair detaylara ve size müşterilerin hızlı bir şekilde ulaşabilmesi için sayfanıza buton eklemeniz de faydalı olacaktır.

Hazırlamış olduğunuz yayınlar bir kaç saniye içinde görünür olacaktır. Bu yeni özellikle birlikte Google, özellikle kampanyaları daha hızlı bir şekilde göstermek için hazırlamıştır. Ayrıca Google’ın hedefleri arasında bu yeni özellikle müşterilerin kampanyaları kaçırmayıp hızlı bir şekilde erişim sağlaması da yer almaktadır.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir