Platinum SEO

Platinum SEO

Bir web sitesi ya da blog sahibi iseniz sizlere bu yazımızda aktaracağımız Platinum SEO  son derece faydalı olacaktır. SEO hakkında hiçbir bilgiye sahip değilseniz ya da kulaktan dolma bilgiler ile çok az biliyorsanız yazımızı dikkatlice okumanızı sizlere tavsiye ediyoruz.

SEO nedir sorusu ile başlayacak olan yazımız en ince SEO tekniklerine kadar uzanacaktır. Böylelikle sizler de kendi sitenizi evirip çevirecek kadar bir SEO bilgisine sahip olabileceksiniz. O halde buyurun başlayalım.

SEO Nedir?

SEO, İngilizce Search Engine Optimization kelimelerinin baş harflerinden oluşmaktadır. Türkçesi ise arama motoru optimizasyonu olarak çevrilmektedir. Yani kısacası SEO çalışmalarında amaç sitenizin, sayfanızın ya da blogunuzun arama motorlarında üst sıralarda görünmesini sağlamaktır. Bu kapsamda ise birbirinden farklı birçok SEO tekniği bulunmaktadır.

Platinum seo

SEO Teknikleri

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere birçok SEO tekniği bulunmaktadır ve bu tekniklerin uygun bir şekilde kullanılması gerekmektedir ki sonuç alınabilsin. Aksi takdirde sıranızın yükselmesi yerine gerilemeniz dahi söz konusu olabilir. Bu kapsamda yapılacak SEO çalışmalarının sabırla yapılması ve uzun vadede sonuç beklenmesi gerekmektedir.

SEO çalışmaları kapsamında uygulanan teknikleri iki ayrı bölüme ayırmak mümkündür. Bunlar site içi ve site dışı SEO çalışmalarıdır. Şimdi birlikte bu çalışmalara göz atalım.

Site İçi SEO Çalışmaları

İlk olarak site içi SEO çalışmalarına göz atalım. Adından da anlaşılacağı üzere sitenizin içerisinde yapacağınız uygulamalar ile sonuç almaya çalışmak site içi SEO çalışmalarına örnek olarak verilebilir. Platinum SEO anlatımı kapsamında bu kategoride birçok teknik bulunduğunu söyleyebiliriz. Bu teknikleri sizler sitenizin ihtiyacına yani eksik olduğu noktalara göre yapmanız gerekmektedir. Bu eksikliklerinizi öğrenme yollarına da birazdan değineceğiz.

İçerik Çalışmaları

Site içi SEO kapsamında en dikkat edilmesi gereken hususlardan birisi içerik paylaşımları olmaktadır. Takipçilerinizin her bir yazınızı ilgiyle takip etmesini istiyorsanız o halde kaliteli içerikler paylaşmanız gerekmektedir. Sadece paylaşım olsun diye yazı yazmanız halinde bu yazılar size fayda getirmek yerine zarar verecektir. Dolayısıyla içeriklerinizin son derece kaliteli olmasına özen gösteriniz.

Yazılarınız kaliteli olabilir ancak ilgi çekmeyen bir alanda yazılıyor ise bu durumda da takipçi bulmakta sıkıntı çekebilirsiniz. Dolayısıyla eğer takip edilme gayesine sahip iseniz ilgi çeken konuları gözlemlemeniz gerekmektedir.

Özgün Makaleler ve Anahtar Kelime Kullanımı

İçerik çalışmaları kapsamında değerlendirilebilecek özgün makaleler ve anahtar kelime kullanımı platinum SEO anlatımı içerisinde en önemli konulardan birisini oluşturmaktadır. Eğer makaleleriniz özgün bir şekilde yazılmamış ise bu durumda Google ya da diğer arama motorları tarafından cezalandırılmanız kaçınılmaz olacaktır. Bu hiç olmayan bir şeyi üretip yazacağınız anlamına gelmemektedir. Var olan ve beğendiğiniz bir makaleyi okuduktan sonra sizler de o konuda paylaşım yapmak isteyebilirsiniz. Birkaç farklı makaleden harmanlayacağınız bilgileri kendi üslubunuzla özgün bir şekilde yazmanız halinde herhangi bir problem ortaya çıkmayacaktır.

Kapsamlı SEO

Diğer önemli bir husus ise anahtar kelime kullanımıdır. Okuyucularınızın makalenizi bulabilmesi için gerekli olan anahtar kelime kullanımı arama motorlarında en çok aranan ya da aranma ihtimali olan kelime ya da kelime gruplarının yazınız içerisinde bold yani koyu olarak belirtilmesiyle olmaktadır. Bu sayede arama motorları ilk olarak sizin sitenizi ön plana çıkarmaktadır. Ancak bu konuda anahtar kelime seçimine son derece dikkat edilmelidir. Zira çok yoğun kullanılan anahtarların tercih edilmesi sizin hedefinize ulaşmanızı engelleyebilir.

Görsel Kullanımı

Yazılarınızda görsel kullanımı son derece önemlidir. Zira eğer görsel ilgi çekiciyse okuyucular yazınıza da ilgi gösterebilmektedir. Ancak görsel kullanırken dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar bulunmaktadır. Eğer paylaştığım görsel çok kaliteli olsun istiyor ve en iyi çözünürlüğe sahip resmi paylaşmak istiyorsanız durup bir daha düşünmenizi sizlere tavsiye ediyoruz.

Ülkemizde herkesin internet hızı birbirinden farklı olmaktadır. Bu sebeple sizlerin paylaştığı fotoğraflar site yüklenme hızını yavaşlatacaktır. Bu durumda kullanıcılar sitenizi ziyaret etmekten dahi vazgeçebilirler. Bunun yanı sıra paylaştığınız görsellerin eğer imkanınız var ise kendi çekiminiz olması da son derece önem arz etmektedir. Zira bu şekilde son derece özgün bir içerik oluşturabilmeniz mümkün olacaktır.

Mobil Uyumlu Site

Günümüzde herkesin cebinde bir akıllı telefon olması sebebiyle internet sitelerine girişlerin çoğunluğu akıllı telefonlar aracılığıyla olmaktadır. Bu durumda sitelerinizin mobil uyumlu olması hayati önem taşımaktadır. Zira eğer masaüstü görünüm telefon ekranında görünürse çoğu kullanıcı sayfanızı ziyaret etmekten vazgeçecektir.

Site Dışı SEO Çalışmaları

SEO çalışmalarında sitenizin içinin yanı sıra dışında da yapabileceğiniz şeyler bulunmaktadır. Platinum SEO anlatımı kapsamında bunlar son derece önem arz ettiklerinden değinilmesi kaçınılmazdır. İlk olarak sosyal medyadan başlayalım.

Sosyal Medya Hesapları

Eğer bir siteye sahip iseniz bu siteyi görünür kılmak için her türlü yola başvurmanız gerekmektedir. Bunun en etkili yollarından birisi ise sosyal medya hesapları olmaktadır. Zira günümüzde neredeyse sosyal medya hesabı olmayan yok gibidir. Bu durumda yapılması gereken tüm sosyal medya platformlarından sitenizin adına uygun hesap almak ve ardından da tüm bu hesapları birbirine bağlamaktır.

platinum seo fiyat

Sosyal medya hesapları açtıktan sonra sitenizde yaptığınız paylaşımları bu hesaplarınızda da yapabilirsiniz.

Backlink Alma

Platinum SEO anlatımı kapsamında en önemli konulardan birisi de backlinkler olmaktadır. Backlink nedir sorusuna en anlaşılır cevabı şöyle verebiliriz: başka bir siteden sizin sitenize link verilmesi olayına backlink denilmektedir. Bu sayede aslında bir başka site sizin reklamınızı yapmış gibi olmakta ve o linkten size ziyaretçi gelmektedir. Bu kapsamda dikkat edilmesi gereken ise backlinkleri doğal yollardan almaktır. Yani botlar aracılığıyla ya da herhangi bir siteye girip link paylaşmak yerine yapmanız gereken insanların sizin linklerinizi paylaşmalarını sağlamak olmalıdır. Bu da kaliteli içerik sayesinde olacaktır.

Sadece site dışı değil site içinde de kendi sayfanıza link verebilirsiniz. Ancak bunu abartmanız arama motorları tarafından zararlı olarak algılanabilir. Dolayısıyla abartmadan yapmak gerekmektedir.

Marka Bilinirliği

Site dışı SEO çalışmaları kapsamında kendi marka değerinizi oluşturmak için çeşitli reklamlar yapmanız gerekmektedir. Bunun için sosyal medya mecralarını kullanabileceğiniz gibi alanınızla ilgili sitelere de reklam verebilir ya da Google Adsense gibi reklam yollarını da Platinum SEO anlatımı kapsamında marka bilinirliği kazanabilirsiniz.

SEO Araçları

Şimdi ise sıra SEO konusunda hangi alanlarda eksiklerinizin olduğunu tespit etmeye geldi. Eksik olduğunuz noktaları bulmanız halinde o alana yönelik SEO çalışması yapmanız daha kısa sürede daha etkili sonuçlar almanıza katkıda bulunacaktır. Peki bu SEO araçları nelerdir?

Öncelikle hemen hemen her SEO konusunda bir araç bulabilmeniz mümkündür. Bu kapsamda bazılarını şöyle sayabiliriz: sayfa açılış hızını ölçen Google PageSpeed, içeriklerinizin özgün olup olmadığını kontrol eden copyscape, anahtar kelime kullanım sayılarını öğrenebileceğiniz Google Keyword Tool, ayrıca siteniz ile alakalı her şeyi öğrenebileceğiniz Google webmaster tools aracını saymak mümkündür.

Bu saydıklarımızın haricinde daha birçok SEO aracı bulunmaktadır. Hatta bu araçlar sayesinde rakiplerinizin durumunu da tespit edebilmeniz mümkündür. Bu sayede daha kolay bir şekilde onların önüne geçebilirsiniz. Ancak platinum SEO anlatımı ardından sizlerden en önemli isteğimiz zararlı SEO uygulamalarından kaçınmanız ve her şeyi doğal yollardan yapmanızdır.

 

En uygun SEO paketleri için: Basit SEO

Kapsamlı SEO

        Google News SEO

 

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir