SEO için Anahtar Kelime Araştırması Nasıl Yapabilirim?

SEO

SEO için anahtar kelime araştırması nasıl yapılabilir? Başarı elde etmek için çeşitli araçlar ve stratejiler vardır. Anahtar kelime araştırmasının gelişmiş bir SEO stratejisinin bir parçası olduğunu artık biliyorsunuz. Buna rağmen, bu süreç uzun ve masraflı olmak zorunda değildir. Bu yazımızda basit bir kaç ipucu ile anahtar kelime araştırmasını anlatacağız…

Anahtar Kelime Araştırması Yapabileceğiniz Bazı Siteler

Google Anahtar Kelime Planlayıcı

Bir Google ürünü olarak, sitenizdeki bilgilerin doğru olduğundan ve pazarlama planınızı hayata geçirmeye hazır olduğundan emin olmakla işe başlayabilirsiniz. İşlemler giriş yaptıktan sonra, bir cümle, web sitesi veya kategori kullanarak anahtar kelimeler belirlemek kadar basit bir işlemle başlamaktadır.

Örneğin, “internet pazarlamacılığı” ifadesini aradıktan sonra şunları görürsünüz; ortalama aylık aramalar ve rekabete ayak uydurabilmek için teklifler. Bu bilgiler, Google AdWords’ü kullanmaya karar verdiyseniz kullanışlı olacaktır. Arama detaylarını bir üst seviyeye taşımak istiyorsanız, Anahtar Kelime Planlayıcı’nın hedefleme araçlarından bazılarını deneyin.

Bu, size belirli bir ülke veya dil için olan gibi daha spesifik anahtar kelime arama sonuçları verilerini toplamak için fırsat sağlar.

Long Tail Pro

Long Tail Pro’nun sitesinde yer alan sloganı şöyle: “Dünyanın En Kapsamlı Anahtar Kelime Araştırma ve Rakip Analiz Yazılımı.”

Bu büyük bir iddia olabilir, ancak Long Tail Pro’yu kullandıktan kısa süre sonra oldukça etkili araçlar arasında yer aldığını görebilirsiniz. Uzun kuyruklu anahtar kelimeler, günümüzün yüksek rekabete sahip arama hacmi kategorilerinde içerik pazarlamasının temel bir bileşenidir.

Diğer Anahtar Kelime Araçları

Aynı zamanda

  • 7search,
  • Bulk Keyword Generator,
  • SECockpit,
  • Soovle,
  • Term Explorer,
  • Keyword Tool Dominator,
  • HitTail

gibi pek çok anahtar kelime analizi yapan site ve program da bulunmaktadır.

SEO’nuz için yararlı ve hit arttırma potansiyeli olarak anahtar kelime analizi yaparken kesinlikle bu araçlardan bir tanesini kullanmalısınız.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir