SERP nedir? SERP Liste Türleri Nelerdir?

SERP

SERP, Google terimlerinden biridir. Google ile herhangi bir şey aradığınız zaman, arama sonucunda oluşan sayfaya SERP adı verilir. En değerli Google SERP sonuçları, ilk 10 sıra içindekilerdir. Kişisel Google Arama Ayarları sayfanızdan, SERP sonuçlarının sayısını ayarlayabilirsiniz. Dilerseniz, tek sayfada 100 sonuç görüntüleyebilirsiniz.

SERP, anahtar kelime sorgusuyla eşleşen web sayfalarının başlıklarını, bu sayfalara olan bağlantıları ve her sayfadaki içeriğin kısa bir açıklamasını içerir. Bir SERP tipik olarak üç tür liste içerir: bir arama motoru botu tarafından otomatik olarak üretilen sonuçlar, bir moderatör tarafından eklenen sonuçlar ve belirli bir ürün veya hizmete yönelik reklamlar olan ücretli listeler. Peki daha detaylı bir anlatımla SERP nedir?

Arama motorunun örümcek tarafından eklenen listelere genellikle organik arama motoru sonuçları veya doğal arama motoru sonuçları denir. Arama motoru örümcekleri, web’de gezinen ve önceden tanımlanmış ölçütler kümesine göre sayfaları otomatik olarak dizine ekleyen programlardır. Sayfalarının bu organik arama sonuçlarının üst kısmına ulaşmasına yardımcı olmak için şirketler genellikle arama motoru optimizasyonu tekniklerinde deneyimli yazarlar ve danışmanlar kiralarlar. Bu strateji SERP’de yalnızca ücretli bir liste satın almaktan daha pahalı olmasına rağmen, yatırım genellikle başarılı bir işyerinde çevrimiçi binada hayati bir bileşen olarak görülüyor.

GOOGLE SIRALAMASINDA NASIL GÖRÜNÜR HALE GELİNİR?

Arama motoru örümcekleri, web içeriğini dizine eklemenin son derece etkili bir yolu ise de, bu sistem kötüye kullanma potansiyeline sahiptir. Etik olmayan webmaster’ların faydalı bir içerik sağlamayan ve yalnızca bir SERP’de reklam geliri elde etmek için varolan siteler oluşturduğu bilinmektedir. Bu nedenle, arama motorunun dizinine bir insan moderatörü veya editörü tarafından eklenen listeleme, birçok internet kullanıcısı tarafından tercih edilir; arama motoru sonuçları, belirli bir anahtar kelime sorgusuyla alakalı olma olasılığı yüksektir.

Belirli bir anahtar kelime sorgusu için bir şirketin SERP’e dahil etmesi için ödemiş olduğu listeler genellikle bir ürün ya da hizmetin reklamlarıdır. Bu ücretli reklamlar ticari bir arama motorunun kâr elde edebilmesinin birincil yoludur. Bununla birlikte, kullanıcıların aramaları ile en alakalı sonuçlarla ilgili daha iyi kararlar almalarına yardımcı olmak için, ücretli listeler diğer listelerden ayrılır. Örneğin, Google’da, bir SERP’deki ücretli listeler , sayfanın sağ sütunundaki bir kenar çubukta gösterilir . Yahoo! ‘da bu listeler bir Yahoo! olarak bilinir. Sponsorlu Arama ve sayfanın üstünde ve altında mavi bir kutuda görüntülenir.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir