Anahtar Kelime Nedir? Anahtar Kelime Mantığı Nedir?

Anahtar Kelime Nedir? Anahtar Kelime Mantığı Nedir?

Anahtar kelime, bilgisayar programlama ve internet protokolü için önemli bir kavramdır. Bir programlama anahtar kelimesi, arama motoru işlevlerini yönetmede kullanılan bir anahtar kelimeden çok farklıdır. Anahtar kelimelerin ne olduğunu ve bir web sitesi oluştururken veya program yaparken nasıl çalıştıklarını anlamak önemlidir.

Programlamada Anahtar Kelimeler

Bilgisayar programlama açısından, anahtar kelimeler çeşitli bilgisayar dillerinde kullanılır. Bunlar, belirli bir işlevi veya davranışı tetikleyen belirli cümleler veya kelimelerdir. Bazen, bu bağlamdaki anahtar kelimelere rezerv kelimeler denir; yani kullanıcı tarafından tanımlanan adlar veya dosyalar gibi programlama dili içinde amaçlanan kullanımlarından başka bir şey olarak kullanılamazlar. Bazı programlama dilleri, mevcut sürümde aslında hiçbir işleve sahip olmayan anahtar kelimeleri içerir, ancak sonraki sürümlerde yer alması için ayrılmıştır. Anahtar kelimeleri kullanan dillere örnek olarak COBOL ve C dilleri verilebilir.

SEO İçin Anahtar Kelimeler 

İnternet ve SEO bağlamında, anahtar kelime çok farklı bir konsepttir. Bir internet arama motoru kullanıldığında, kullanıcı genellikle arama için bir kelime veya kelime öbeği yazacaktır. Arama motoru, kelimeyi veya kelime öbeğini içeren, genellikle web sayfasında kelimenin kaç kez kullanıldığı web sitelerinin bir listesini sunar.

Arama ve sonuçlarla eşleşen kelime veya cümle, anahtar kelime olarak adlandırılır.

Web sitelerinin trafik yaratmanın en önemli yollarından biri, anahtar kelimeleri doğru ve kapsamlı bir şekilde kullanmaktır. İnsanlar genellikle bir sonuç sayfasında çıkan ilk birkaç web sitesini tıklama ihtimalini çok daha yüksektir, bu nedenle bir web sitesinin web sitelerinin popülerliği için hayati önem taşır. 

Bir web sitesi için doğru anahtar kelimeleri seçmek, genel halkın arama alışkanlıklarını anlamayı gerektirir. Belirli bir konunun etrafında bir web sitesi oluştururken, insanların konuyla ilgili bilgileri nasıl arayacaklarını düşünmek önemlidir.

Bir terimin ne sıklıkta arandığına ilişkin istatistiksel analiz gerçekleştirebilen çevrimiçi programlar vardır, ancak anahtar kelimeleri seçmenin büyük kısmı sağduyudur. Kısa ifadeler genellikle uzun olanlardan daha iyidir, ancak yaygın uzun ifadeler belirli kısa terimlerden daha yaygın olabilir.

Örneğin, yoğurt satışı gerçekleştirilen bir web sitesine, yoğurt yapımı , nereden yoğurt alabilirim gibi arama kelimeleri eklemek daha mantıklı olacaktır.

İnternette, anahtar kelimeler, bir web sayfası veya web sitesi için reklam tanımlamak için de kullanılabilir. Birçok reklam programı, reklamların gösterildiği linki bir web sitesinin anahtar kelimeleriyle ilişkilendirir. Örneğin, anahtar kelimelerin hepsinin köpeklerle ilişkili olduğu bir web sitesi büyük olasılıkla köpekler, köpek maması, hayvan barınakları veya evcil hayvan bakım evi ile ilgili reklamlara sahip olacaktır. 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Çok Yorumlananlar

  1. ıyı bır sıte teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir