Pingback Nedir? Pingback Ne İşe Yarar?

Pingback Nedir? Pingback Ne İşe Yarar?

Pingback, bir blogun yorumlar bölümünde görünen bir köprü türüdür ve blog yazarlarının birbirlerinin postalarına bağlanma ve kendi içeriğini çevrimiçi olarak tanıtma yollarından biridir. Bir blogcu başka bir bloga canlı bir bağlantı oluşturduğunda, diğer blog da bildirimi alır ve genellikle, atıf yapan makalenin karşılıklı bağlantısını içeren bağlantılı postayla ilgili bir yorum alır. Bu yorumun kendisi bir “pingback” olarak bilinir; kısmen atıf yapan kaynağa ” ping ” veya “sıçrama” sağlar, böylece okuyucular ve yazarlar belirli bir yayının nerede gösterildiğini, bağlantılı olduğunu veya başka bir şekilde kaynak gösterildiğini bildirebilirler. Bu tür pingler otomatiktir, ancak genellikle yalnızca her iki blog da bunları özel olarak etkinleştirdiyse görünür. Bir blog yazarı bunları kapattıysa, genellikle blog yazısı veya ayarlar menüsünde görünmez. En büyük avantajlardan bazıları, okuyucu sayısının artması ve potansiyel olarak daha iyi arama motoru sıralamalarıdır, ancak araç spam ve diğer istismarın bir hedefi olmuştur. Çoğu blog, varsayılan olarak bu tür linkback’leri engeller ve yazarlar genellikle, onları etkinleştirmeye karar vermeden önce hem artıları hem de eksileri tartmalıdırlar.

Temel Kavram

Pingbackler, yalnızca makalelerin, fotoğrafların ve diğer yayınların web tabanlı koleksiyonları olan bloglarda kullanılır. Temel olarak, bir blog’daki içeriğin başka bir blogda alıntılandığı ve birbiriyle bağlantılı olduğu örnekleri tanımlamanın bir yolu olduğu anlamına gelen, birkaç farklı “linkback” türünden biridir. Örneğin, Blogger A’nın blogunda elma hakkında bir yazı yazması, Blog A. Elma çiftçisinin Blog B’ye yazdığı bir şeyle bağlantı kurduğunu söyler. Blogger A’nın eserini okuyan herkes basitçe Blog B’ye hızlı ve kolay bir şekilde geçebilir Bağlantıyı tıklatarak, ancak ilişki orada sona ermez. Blog B’nin sahibine hem bağlantıyı hem de bulunduğu yeri belirtecek bir bağlantılı yorum şeklinde bir bildirim gönderilir. T

Nasıl Belirlenir

Bu pingler her zaman bir blog’un yorumlar bölümünde görünür. Çoğu blog, okuyucuların ve diğer blog yazarlarının mesaj veya düşünceler bırakabileceği güçlü yorumlar bölümlerine sahiptir. Bir pingli yorum genellikle oldukça seyrektir; çoğu durumda, atıfta bulunulan makaleye yapılan bağlantıdan biraz daha fazla. Bu bağlantılar ve referanslar bazen “ping sayacı” kutusunda da görülebilir, genellikle sayfanın yan tarafında veya alttaki kutuda olmak üzere. 

Nasıl Çalışır

Pingback yazılımı XML-RPC teknolojisini kullanır. Temel olarak bağlantılı materyal için interneti tarar, bağlantıların iyi olduğunu doğrular, daha sonra otomatik olarak oluşturulmuş bir yorum bırakır; Bu yorumda bağlantısının doğru kaynağa olduğunun doğrulanması.

Lehte ve aleyhte olanlar

Bu tür bağlantıları etkinleştirmek için hem karşı hem de karşı nedenler var. Olumlu taraftan, okuyucu sayısını artırabilirler. Genellikle arama motoru optimizasyonu veya SEO olarak bilinen arama motorlarında bir blog yazarının sıralamalarını artırabilirler. Popüler makaleler ve yayınlar daha fazla etkileşime maruz kalabilir. Belirli bir yayının yorumlarını tarayan insanlar, pingli yorumlardaki bağlantılar üzerinde tıkınmaya meyilli olabilir. Okurlarını artırmak isteyen blogcular, içeriklerinin karşılıklı olarak bağlantılı blog yorumlarını içerdikçe elde etmek için bir sürü makaleyle bağlantı kurabilirler.

Pinglerin her iki yönde de gittiğini ve bir kere etkinleştirildiğinde bir blog sahibinin başka bir yere bağlı olan yayınları her zaman alacağını hatırlamak önemlidir. İdeal olarak, bu da olumludur – ancak özellikle spam göndericiler ve içerik oluşturma sistemleri arasında sömürü için bir boşluk bırakmaktadır. Reklam odaklı web siteleri ve tıklama başı ödeme siteleri, okuyucuların tıkladıkları ve spam site derecelendirmelerini artıracağı umuduyla, sıradan içeriğe bazen gayri meşru pingler koyarlar. Bu tür faaliyet kötüye kullanıyor ve bazen yasadışıdır, ancak durdurmak zordur. Bunu önlemek genellikle blog sahibinin kısmında uyanık olmayı ve düzenli kontrolü gerektirir.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Çok Yorumlananlar

  1. Muhterem İnci : Temmuz 29, 2018 at 6:40 am

    Merhaba, bunun için teşekkürler!

  2. sizin sitenizde de aynı açık mevcut.
    https://www.moradam.com/xmlrpc.php

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir