Youtube’ da İzlenmeyi Arttırma Yolları

Youtube’ da İzlenmeyi Arttırma Yolları

İnsanların ilgi alanları teknolojinin değişimine paralel olarak seyreden bir konudur. Bu sebepten ilerleyen teknolojinin getirdiği yeni hobi sayılabilecek aktiviteler insanlar arasında yaygınlık göstermeye başlar. Bu tarzdaki aktivitelere verilebilecek en temel örneklerden birisi de bireyin Youtube’ da hesap açarak video yayınlamaya başlamasıdır. Bu aktivite hobi olarak yapılabileceği gibi maddi çıkar gözetilerek de yapılabilir. Fakat hangi amaçla yapılırsa yapılsın belli bir izlenme sayısına ulaşmadığı takdirde videoyu çeken bireye gerekli tatmini ve mutluluğu veremeyecektir. Bu nedenle Youtube’ da izlenme sayısı nasıl artar sorusunun cevabı oldukça önemlidir. Öncelikle bu sorunun cevabının aşamalı olduğunu belirtmek gerekir. Yani birey bir anda Youtube’ da izlenme sayısını arttıramaz. Gerekli adımları atarak doğru Youtube izlenme arttırma taktikleri uyguladığı takdirde neticeye ulaşacaktır. Bu adımları maddeler halinde inceleyerek konuyu detaylandırmak anlaşılırlık açısından oldukça faydalı olacaktır.

youtube izlenme sayısını arttırma

İlgi Çekici Yönergeler

Youtube’ da video yayınlayan bireyin izlenme sayısını arttırma yolunda atacağı ilk adım videonun etki alanı içerisinde kalan bölgelere belirli yönergeler yerleştirmesidir. Video çerçevesi içerisinde yerleştirilebilecek olan yönergelere verilebilecek en temel örnek “Kanalımıza Abone Olun” dur. Birey video yayınladığı alan ile ilgili çeşitli terimleri kullanarak da daha spesifik yönergeler ile dikkat çekmeyi dolayısıyla da izlenme sayısını arttırmayı sağlayabilir.

Video Listesi

 Youtube’ da yayınlanan videoların temel amacı izleyicinin ilgisini çekmek ve onu kaybetmemek olmalıdır. Bunu da birkaç tane video ile başarmak mümkün değildir. Bu nedenle yapılabilecek video listesi bireyin işine oldukça yarayacaktır. İzleyici liste içerisinde yer alan videolara göz attığında ilgisini çeken bir şey ile karşılaştığında derhal izlemeye koyulur. Bu durum neticesinde de kademli olarak bireyin izleyici sayısı artış gösterir.

 İzleyicilerin Kanala Üye Olmalarının Sağlanması

 Videolarını belirli periyotlar ile güncelleyen ve kaliteli içerikler ile izleyicinin karşısına çıkan bireylerin kanalına üye bulması biraz zaman alsa da elbet gerçekleşen bir durumdur. Genel itibari ile bakıldığında Youtube izlenme arttırma taktikleri sabır isteyen yöntemlerdir. Belirtilen izlenceleri takip eden bireylerin belirli bir süre sabır gösterdiği takdirde üye sayını dolayısıyla izlenme miktarını arttıracağı tecrübeler ile sabitlenmiştir.

Videoların İçeriği  ve Yapısı

Bireyin kanalında yayınladığı videoların süresinden yapımında kullanılan tekniğe kadar her bir etmen izlenme sayısını etkiler. Bu nedenle ister hobi ister ticari amaçlı olarak bu işi yapan bireyler videoların içeriklerini daima güncel tutmalı ve estetiğe önem vermelidir. Aksi takdirde izleyicinin ilgisini çekmeyen bir video ortaya çıkar. Bu durumda da pek tabi kanalın üye ve izlenme sayısı artmaz. Bu aşamada videoların süresine de değinmek faydalı olacaktır. Videonun hangi alanı ilgilendirdiğine göre süre değişse de kısa süreli videolar çekmek ve izleyicide takip eden videolar için merak duygusu yaratmak meselenin özünü oluşturur.

İzleyiciler İle İletişim

Bireyin yayınladığı videoları izleyen kullanıcılar ile iletişime geçmesi de takipçi devamlılığı açısından önemlidir. Youtube’ un çıkarttığı bülten isimli uygulama sayesinde birey iletişim bilgilerini takipçileri ile paylaşarak süreklilik sağlayabilir.

Görüldüğü gibi Youtube’ da izlenme sayısı nasıl artar soruna 5 aşamalı bir cevap vermek mümkün olmuştur. Çeşitli sebeplerden ötürü video çeken ve bunları Youtube kanalı ile topluma açık hale getiren bireyler belirtilen 5 adımı dikkatli attığı takdirde kısa ve orta vadede istenilen izlenme düzeyine ulaşacaktır. Üye sayısının dolayısıyla izlenme oranının arttırılmasının temelinde yatan nokta izleyicinin içerikten fayda aldığına inandırılması ve yayınlanacak diğer videolar için merak duygusunun harekete geçirilmesi yatar.

Sosyal Medyada Paylaş

Çok Yorumlananlar

  1. hitnome com u deniyorum gayet başarılı bir site

  2. Şuana kadar kullandığım en uygun ve en kaliteli siteyi buraya yazıyorum belki yardımcı olurum.Çok hızlı bir şekilde hesaplarınızı yükseltebilirsiniz. medyasepetim . net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir