Adsense Nasıl Alınır? 3 Adımla Adsense Elinde!

Adsense Nasıl Alınır? 3 Adımla Adsense Elinde!

Adsense hesabı nasıl alınır? Google Adsense başvusu yaparken nelere dikkat etmeliyim? Neden Adsense hesabım onaylanmıyor ,Adsense çok kazandırıyor mu gibi sorular kafanızı sürekleyen kurcalayan sorulardır. Birçok website sahibi bu dertten şikayetçi oluyor. Her şeyi yaptım ama yine de alamadım gibi cevapları çok duymuşunuzdur. Öncelikle Adsense nedir bu reklam platformundaki amacı nedir? Onları çok iyi tanımlamak gerekir.

Adsense Google tarafından kurulan, reklam yayınlıcığı yapılmasını sağlayan bir platformdur. Adsense reklam platformuna  dahil olmak için sitenizin belli bir kriterlere sahip olması gerekir. Adsenseye onaylı bir şekilde katıldığınızda ise bu platform aracılığıyla website sahipleri sitelerine reklam ekleyerek para kazanabiliyor. Ancak günümüzde zaman geçtikçe Google Adsense alımını zorlaştırmaya devam ediyor. Bundan geçmiş zamanlara baktığımızda Adsense tek onay işlemi varken şimdi site sahiplerini  iki onay işleminden geçiriyor.  Sizlere şimdi  öncelikle Google’ ın Adsense için kriterleri neler onlara göz atalım.

Google AdSense Başvuru Süreci

Google Adsense başvurusu yapmadan önce Google’ ın sizlerden istediği birkaç kriteri sizlerle paylaşalım.

1-Özgün İçerik

Google güncellemelerinden sonra sitenizdeki özgün olmayan içerikler eklendikten kısa bir süre sonra hemen anlaşılıyor. Sitenizde kopya içerikler bulunduruyorsanız Adsense almanız ciddi manada zorlaşıyor. SEO bazında bile çok uygun görülmeyen kopya içerik sitenizin ceza almasına da sebep olabilir. Ne yazarsak yazalım kendi dilimizle kendi anlatım tarzımızla yazmaya özen gösterelim.

2-İçerik Sayısı

Google Adsense Başvuru sürecindeki website sahiplerine bir diğer tavsiyemiz içerik sayısına dikkat etmeliler. Sitenize 2-3 içerik girdikten sonra başvurmanız size Adsense kazandırmayacaktır. Aksine Google üzerinde kötü bir izlenim bırakacaktır. Google botları sitenizi gezerken sitenizin hangi sektörde hangi kategorilerde yazdığını anlaması için belli bir alana yoğunlaşarak bunu botlara göstermeniz gerekecektir. Sizlere tavsiyemiz sitenize 40 makale ekledikten sonra Google Adsense başvuru sürecine dahil olmanızdır.

3-Crack, warez, Yasaklı İçerikler

Google telif hakkına çok önem gösteriyor. Özellikle oyun crackleri, hileleri, warezlere karşı savaş açmış durumda. Orjinal olmayan yasa dışı yollarla oluşturulmuş programları, oyunları sitenizde yayınlarsanız Adsense almayı unutun. Bunun yerine sitenize oyunların demosu, tanıtım fragmanları gibi orjinal yayıncılar tarafından yayınlanmasına izin verilen içerikleri koyabilirsiniz.

4-İletişim, Hakkımızda ve Gizlilik Politikası

Evet bu biraz hepinize komik gelebilir ancak Google’ in en önem verdiği konulardan birisi de İletişim, hakkımızda ve gizlilik politikası sayfalarının bulunmasıdır. Güvenilirliğin simgesi olan bu 3 sayfa açılmadığı takdirde bu sitelerin Adsense alması biraz hayal olarak kalır. Hatta size şöyle bir öneride bulunabiliriz. Bu sayfaları En üstte koyun çünkü Google sayfayı yukarıdan aşağıya tarayacağı için farketmesine sebep olacaktır.

Google Adsense Başvurusu Resimli Anlatım

1)

https://www.google.com/adsense/start/#/?modal_active=none

Yukarıdaki adrese tıklayarak Google Adsense Başvuru sayfasını açabilirsiniz. Daha sonra “Sign Up” ok ile işaret ettiğimiz butona tıklayınız.

adsense başvuru süreci

2)

-Sitenizin URL sini giriniz. Ör: www.moradam.com

  • Adsense’ ten daha fazla yararlanın seçeneğini işaretleyin bununla ilgili net bir bilgi olmasa da Adsense alımını kolaylaştırıyor deniliyor.
  • Aşağıdaki bilgileri doldurduktan sonra koşulları onaylayıp diğer sayfaya geçiş yapabilirsiniz.

adsense nasıl alınır

Adsense başvurusu nasıl yapılır

3)

  • Adres bilgilerini girerken kısaltma kullanmaya özen gösteriniz.
  • Yanlış bilgiler vermeyiniz. Pin doğrulama olayı olunca adresinize mektup geleceğinden tüm bilgilerinizi doğru girmeye özen gösteriniz.

adsense alamıyorum

4)

  • Önümüze gelen reklam kodunu siteye ekliyoruz. Bu işlemden sonra artık Adsense alamıyorum derdine son. Artık hepiniz 1 tane Adsense hesabı olacak.
  • kolay yolla adsensen alma
Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir