Kopya İçerik Kontrolü ile İçeriklerinize Sahip Çıkın

Kopya İçerik Kontrolü ile İçeriklerinize Sahip Çıkın

Kopya içerikler bir çok site sahibini oldukça rahatsız ediyor. İçeriklerinize sahip çıkmak ve kopya içerikleri kontrol etmek oldukça basit. Size bu yazımızda kopya içerik kontrolü nasıl yapılır anlatacağız. Sunacağımız yöntem hem çok kullanışlı hemde oldukça basit. Kopya içerik kontrolünü rahatlıkla yapacağınız araç Copyscape

CopyScape ileKopya İçerik Kontrolü 

Copyscape  ile sitenizde yer alan yazıların bir kopyasının olup olmadığını kolaylıkla kontrol edebilirsiniz. Copyscape ile kontrol ettiğiniz içerikler neden önemli. Bazı siteler başka site ve bloglarda yer alan içeriklerden yararlanmaktadır. Fakat bunu yaparken kaynak gösterilmesi gerekmektedir. Eğer alıntı yapacaksanız kaynak olarak aldığınız yazının kopyasının olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir. Çünkü kaynak olarak aldığınız yazının benzeri daha doğrusu kopyasının olması durumunda Google başta olmak üzere arama motorlarında üst sıralara çıkmanız mümkün olmayacak. Bunu bir örnekle açıklayalım. Bir ürünün özelliklerini anlattığınız ve tanıtımını yaptığınız blog sayfasına sahipsiniz. Ürünün üretici firması yeni bir özellik tanıtımı yaptıktan sonra sizde bu özellikle ilgili bir içerik hazırlamak istiyorsunuz. Bunun için internette araştırma yapıyorsunuz. Bu özellikle ilgili en iyi açıklamaların ve tanıtımın yapıldığı içeriği ve içeriğin yer adlığı siteyi araştırmanızı sonucunda buluyorsunuz. Kaynak olarak kullanacağınız içeriğin URL adresini Copyscape’ten kontrol ederek içeriğin kopyalarının olup olmadığını kontrol edin. Bu şekilde aynı yazının kopyalarının olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Aslında içerik hazırlarken ilgili yerli ve yabancı blogları ve siteleri takip edin. Kendi düşünceleriniz ve bilgileriniz yer aldığı orjinal içerikler hazırlayın. Buna imkan olmayan durumlarda kaynak olarak başka yazılar kullanılabiliyor.

Copyscape’in aslında internet siteleri sahipleri için sağlamış olduğu en büyük katkı sitenizde yer alan içeriklerin başka siteler tarafından kullanılıp kullanılmadığını kontrol etmek. Aslında hiç etik olmayan bu durum yani içerik hırsızlığına maalesef bazı sitelerde karşılaşabiliyoruz. Hatta öyle ki günümüzde bu durum fazlasıyla karşılaşılan bir durum haline dönüştü. Bazı durumlarda sizin sayfanızdan içerik çalan siteler Google sıralamasında sizden daha üst bir yerde olabiliyor. Eğer böyle bir durumla karşı karşıyaysanız durumu Google iletip , Google’ın durumu incelemesini isteyebilirsiniz.

Adım Adım Kopya İçerik Kontrolü

Eğer Copyscape ile kontrol ettikten sonra sitenizde yer alan içeriklerin birer kopyasını tespit ettiyseniz yapmanız gereken şey oldukça basit. Tek yapmanız gereken aşağıda size anlatacağımız adımları uygulamak.

İlk olarak Copyscape adresine ulaşın.

kopya içerik kontrolü

İkinci adımda ise kontrol edeceğiniz URL adresini belirleyip yapıştırarak arama yapmak.

kopya içerik kontrolü

MorAdam Blog’da yer alan bir içeriğimizi kontrol ettik. Kontrol sonucunda herhangi bir kopyasının olmadığını görüyoruz.

kopya içerik kontrolü

Bu adımda başka bir URL için arama yapalım.

kopya içerik kontrolü (3)

Yukarıda Sözcü’nün web sitesinde yer alan bir içerik için kontrol yaptık. Kontrol yaptığımız içeriğin gösterilen 10 adet kopyası yer almaktadır. Copyscape sadece 10 tanesini göstermekte. Fakat bu sayının daha fazla olduğunu unutmayalım.

Copyscape ile sitenizde yer verdiğiniz içeriklerin herhangi bir kopyasının olup olmadığını bu şekilde kolaylıkla kontrol edebilirsiniz. Kopya içerik kontrolü yaparak sitenizde büyük uğraşlarla hazırladığınız içeriklere sahip çıkmak adına ilk adımı yapacaksınız.

 

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Çok Yorumlananlar

  1. Hocam mesela birçok sözlük var internette kelimenin anlamı değişmiyor o zamanda bu çalıntı mıdır bu konuya biraz değinebilir misiniz?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir