NoFollow Kodu Nedir, Nasıl Kullanılır?

NoFollow Kodu Nedir, Nasıl Kullanılır?

Nofollow kodu, arama motorlarına linkin takip edilmemesi gerektiğini bildirmek için bir linke eklenebilen HTML kodudur. “NoFollow”, site sahiplerinin arama motorlarına “Bu sayfadaki bağlantıları takip etmeyin” veya “İlgili bağlantıyı takip etmeyin” demelerini sağlar.

<a rel="nofollow" href="http://siteadi.com/">website</a>

Yüksek kaliteli ve güvenilir sitelerden çok sayıda bağlantınız varsa, sayfalarınızın arama motoru sonuçlarında daha iyi bir sıralamaya sahip olma olasılığı yüksektir .

NoFollow Kodu Hangi Zamanlarda Gereklidir?

Nofollow link, başlangıçta spam ile mücadele için geliştirilmiştir. Web sitenizdeki bağlantılar için blog yorumlarıyla ziyaretçiler tarafından bırakılan bağlantılar gibi kefil olamadığınız linkler de sitenizde yer alabilir. Google, genellikle tüm bağlantıların rel = nofollow özelliği ile işaretlenmesini istiyor. Peki bu bağlamda, Google’ın politikaları ve nofollow kullanımı için bazı özel örnekler nelerdir? 

  • Güvensiz içerik: Sitenizden link verdiğiniz sayfaların içeriğine (örneğin, spam kullanıcı yorumları veya ziyaretçi defteri girdileri) kefil olamayacağınızdan, bu linkleri genelde istememeniz durumunda nofollow kullanmalısınız. 
  • Ücretli bağlantılar: Bir sitenin Google arama sonuçlarındaki sıralaması kısmen kendisine bağlantı verilen sitelerin analizine dayanır. Ücretli bağlantıların arama sonuçlarını olumsuz etkilemesini ve aynı şekilde ziyaretçi trafiğini olumsuz yönde etkilemesini önlemek için, site sahipleri nofollow etiketini bu tür bağlantılarda kullanmalıdır.  

Not: WordPress 1.5 ve üstü, otomatik olarak kullanıcı tarafından gönderilen tüm bağlantılara (yorum verileri, yorumcu URI, vb.) nofollow özelliği atamaktadır.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir