Domain Yaşı ve SEO İlişkisi

Domain Yaşı ve SEO İlişkisi

Domain Yaşı, Google sıralaması için önemli midir? Sorunun cevabı evet, alan adı yaşı Google sıralamanız için önemli bir SEO faktörüdür. Google’ın, arama motoru sonuçlarını nasıl derecelendireceğini belirlerken göz önüne aldığı yüzlerce değerlendirme faktörü arasında, alan adınızın yaşı önemli bir sıralama faktörü olarak açıklanmaktadır. Bu nedenle birçok şirket, bir süredir “yaşlı” alan adları satın alıyor.

Domain Yaşı Kadar Site Yaşı da Olmak Zorunda mı?

Elbette bu, bir alan adı 10 yıldır kayıtlı olduğu için Google’ın 10 yaşında kabul ettiği anlamına gelmiyor. Aslında Google tarafından dizine eklenmiş bir siteye sahip olmalıdır. Diğer bir deyişle, 10 yılda kayıtlı olan, ancak içerisinde içerik olmayan ve aktif halde bulunmayan siteler, Google’ın gözünde sıfır sitelerle aynı.

Domain Yaşının SEO’ya Etkileri Nelerdir?

Domain yaşının, iyi derecelenmesi tam olarak ne derecede önemli olduğu ile ilgili belli miktarda tartışma var, ancak eski bir alan adının sıralamalarda biraz daha iyi rekabet ettiği oldukça net bir gerçektir. Aslında, Google, alan yaşının önemi hakkında bize biraz bilgi vermek için adım atmıştı, ancak her zamanki gibi hala kartlarını göğsüne yakın tutuyor.

Domain Yaşı ve SEO

Alan adı , Google sıralamalarını belirlemede ve SEO’nun bir bölümünde bir faktördür. Google çalışanı Matt Cutts’a göre, 6 aylık ve 12 aylık olan bir alan adı arasındaki fark çok küçük. Ancak SEO dünyasındaki her şeyde olduğu gibi alan yaşı pek çok faktörden sadece birisidir. Fakat asla en büyük faktörlerden biri değildir (en önemlileri: on-page seo ve backlink). Daha eski domainler kesinlikle bir adım öne geçecektir.

Mantıksal olarak domain yaşının etkileri hakkında şöyle bir mantıksal çıkarımda bulunmak mümkün. Köklü bir web sitesi daha eski bir alan adına sahiptir ve bu nedenle daha güvenilirdir. Spam yapanlar domainlerini hızlı bir şekilde kaydetmekte ve 1 yıl sonra bırakmakta. SEO için spam yapanlar, ucuz olduğu için bir yıllık alımlar yapmakta ve bırakmaktadır. Bu nedenle yeni alanlar doğal olarak daha az güvenilirdir.

Sizin de Domain Yaşı ile ilgili fikir ve önerileriniz varsa yorum kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir