47 En İyi ve Ücretsiz Vektör Siteleri

47 En İyi ve Ücretsiz Vektör Siteleri

Ücretsiz Vektör Siteleri: Vektörel çizimler, raster görüntülerden (piksel tabanlı) farklı olarak orijinal boyutlarının ötesine büyütüldüğünde kalitesini kaybetmeyecek kadar esnek ve ölçeklenebilir olan orantı temelli görsel dosyalardır. Bu hem web hem de baskı tasarımı için mükemmel bir kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Bu yazıda, istediğiniz ücretsiz vektör resimlerini, simgelerini ve logolarını indirmek için arama yapabileceğiniz 47 adet web sitesi yer alıyor. Ücretsiz vektörel grafik siteleri listemiz sizlerle…

Raster grafikler, genel bir görüntü oluşturmak için pikselleri (küçük noktalar veya renk kareleri) kullanır. Bir raster grafik aynı zamanda bir bitmap dosyası olarak da adlandırılır. Vektörel çizimler ise, bitmap’lerden çok daha az dosya alanına sahiptir. Örneğin, bir vektör dosyasında, herhangi bir boyuttaki bir kare kutu, X ve Y başlangıç ​​noktasının genişlik ve yükseklik koordinatlarını içerir. Ancak 100 x 100 piksellik bir bitmap görüntü için 10,000 piksel bilgi depolamanız gerekir.

Esneklik ve daha küçük dosya boyutuna ek olarak, bir vektör bir bitmap dosyası olarak da dönüştürülebilir veya kaydedilebilir; ancak bir bitmap dosyası bir vektör dosyasına kaydedilemez. Vektör tabanlı bir uygulama kullanarak tekrar oluşturulmalıdır. En iyi vektör indirme sitelerinin yer aldığı bu listede bulunan sitelerdeki vektör ile güzel tasarımlar ortaya koyabilirsiniz.

Ücretsiz Vektör Siteleri

1- Vectorstock.com

Vector Stock ücretsiz vektör çizimleri bulmak için en popüler web sitesinden biridir. Aynı zamanda şirket, Yeni Zelanda’da bulunan bağımsız bir Vektör stok ajansıdır. 2007 yılı sonlarında yayın hayatına giren sitede, 220.000’den fazla telif hakkı ücretli olmayan, ücretsiz vektör bulabilirsiniz.

2- Freepik.com

Freepik, kişisel ve ticari kullanım için günde yüzlerce yeni vektörel çizim eklenen, sayısal anlamda ücretsiz vektör siteleri arasında en çok içerik bulunan web sitelerinden biridir.

3- All-free-download.com/free-vectors

Ticari olmayan kullanımlar için yaklaşık 190.000 vektörel çizime sahiptir. Mevcut 15 ana etikete göre arama yapabilirsiniz.

Tüm Ücretsiz İndir

4- Freevector.com

Bu sitede marka logoları, vektörler ve simge aramak için 35’den fazla kategori var. Creative Commons lisansı altında görüntüleri kullanabilirsiniz, yani bunları değiştirebilir ve paylaşabilirsiniz, ancak açıklama eklemeniz mutlaka zorunludur.

5- Vecteezy.com

Vecteezy, vektör ikonlarına ve kalıplarına arşivlik yapan bir sitedir. Kişisel veya ticari amaçla kullanıp kullanamayacağınızı öğrenmek için lisansları kontrol edin.

6- Freevectors.net

Bir çok tasarımcı vektör tasarımlarını bu güzel web sitesinde paylaşıyor. Tüm vektörler kişisel kullanım için ücretsizdir ancak ticari amaçlı kullanmadan önce editörü ile görüşün.

7- 1001freedownloads.com

 Gıda, spor, teknoloji, işletme, bilim ve daha fazlasını kapsayan 35 farklı kategoriye ev sahipliği yapan bu sitedeki vektörler, kişisel veya ticari amaçlı (atıf şartı ile) kullanılabilir.

8- Freedesignfile.com

30’dan fazla kategorisi mevcuttur. Tüm vektörel çizim içerikleri ücretsizdir. Ancak CC 3.0 lisansı ile editöre atıf yapmanız gerekir.

9- Free-vectors.com 

Bu web sitesinde 30’dan fazla ücretsiz vektör sanatı kategorisi bulunmaktadır. Bazı belirli vektörleri ticari amaçlarla kullanmak için önce tasarımcı ile iletişime geçmek daha iyidir.

10- Vector4free.com

Illustrator AI, EPS, PDF, SVG ve Corel Draw CDR dosyaları gibi formatlarda ücretsiz vektör grafikleri sunar. Aramanızı basitleştirmek için etiketleri veya arama kutusunu kullanın.

11- Coolvectors.com 

Bu web sitesi, çeşitli kaynaklardan gelen vektörleri paylaşır. Kullanıcılar vektörlerin kalitesini derecelendirebilir. İhtiyacınız olan vektörleri bulmak için etiketleri de kullanabilirsiniz.

12- Freevectors.com

Bu siteden binlerce basit vektör indirebilirsiniz. Tasarımlar, kurum içi tasarımcıları tarafından oluşturmaktadır. Ücretsiz indirmeler için bir ilişkilendirme eki gerekir.

13- Vectorportal.com

Vectorportal, atıf ile kullanılabilen 25’den fazla vektör çizimi kategorisine sahiptir. Buradaki en ilginç kategori muhtemelen Coat of Arms kategorisidir.

14- Vectorjunky.com

Sponsorlu arama sonuçları ücretsiz vektörlerde daha fazla ziyaretçi alsa da bu site, kullanabileceğiniz güzel vektörlere sahiptir.

15- Vector-eps.com

Burada afişler, iconlar, logolar, etiketler, çıkartmalar, kartvizitler ve vektör formatında içerikler bulabilirsiniz.

16- Pixeden.com/free-vectors

Pixeden’de yüksek kaliteli, eksiksiz ve ücretsiz vektör setleri / paketleri bulabilirsiniz.

17- Vectorish.com

İhtiyacınız olan vektörleri aramak için üstbilgi menüsündeki kategorileri kullanabilirsiniz.

18- Deviantart.com/newest/?q=free+vectors

DeviantArt dünyanın her yerinde popüler bir grafikerler topluluğudur. Ücretsiz vektör kaynaklarını burada bulabilirsiniz, ancak arama kutusu aracılığıyla arama yapmanız gerekir.

19- Vectorwallpapers.net

 Bu web sitesinde, her zevke uygun küçük ama ücretsiz bir vektör duvar kağıdı koleksiyonu bulacaksınız. Duvar kağıtları çeşitli çözünürlüklerde mevcuttur.

20- Smashingmagazine.com/tag/vectors

Smashing Magazine, web tasarımcıları ve geliştiricileri için en popüler bloglardan biridir.

21- Vectorgoods.com 

Bu sitede çok sayıda kategori bulacaksınız. Buradaki tüm vektörler Creative Commons Attribution 3.0’ın altında. Dolayısıyla bunları paylaşabilir ve bunları atıf ile paylaşıma uyumlu hale getirebilirsiniz.

22- Cgispread.com

 Arka planlar, tasarım öğeleri, illüstrasyonlar, çerçeveler, süs eşyaları, kenarlıklar, kartpostallar, şablonlar, logolar ücretsiz ve vektörel çizim halinde bu sitede yer alıyor.

YAYILMIŞ

23- Dryicons.com/free-graphics

Bu web sitesinde yüksek kaliteli yaratıcı vektörler bulunmaktadır. İstediğiniz şeyi bulmak için arama kutusunu kullanabilirisiniz.

24- Freevectormaps.com/world-maps

Sitenin adından gördüğünüz gibi, bu site ücretsiz dünya haritaları vektörleri sunuyor.

25- Pixabay.com

Pixabay sadece kaliteli kamusal alan görüntüleri için bir depo değil, aynı zamanda çok sayıda ücretsiz vektör görüntüsünü de barındırıyor.

26- Freevectorarchive.com:

İstediğiniz dosya formatlarında veya renkli filtrelerde 20 kategoriden vektörel çizimi seçebilirsiniz.

27- Vectors4all.net/vectors/all 

Vectors4all’da, indirmek için uygun vektör sanatı arayabilir veya kendi vektörünüzü arşive gönderebilirsiniz.

28- Blugraphic.com 

Bu sitede simgeler, süsler, logolar ve daha fazlasını sunan küçük vektörler, logolar ve PSD kaynakları yer alır.

29- Vector.me

Aradığınız mükemmel vektör görüntüsünü bulmak için bir anahtar kelime taraması yapabilirsiniz. 280.000’den fazla vektörel çizim olduğundan, dosya altındaki etiketleri kullanmak işinizi kolaylaştırır.

30- 123freevectors.com

Bu web sitesinde, dokular ve desenler de dahil olmak üzere yaklaşık 50 farklı vektör kategorisi bulunur.

31- Vexels.com

Vektörel çizimleri kategori veya etiketlere göre arayabilirsiniz.

32- Dribbble.com/search?q=free+vector

Dünyanın her yerinden tasarımcıların bir topluluktur ve onlar zaman zaman burada ücretsiz vektörel grafikleri paylaşır.

33- Lightstock.com/free-vector

Benzersiz bir içerik sunan bir hazır web sitesi. Her hafta ücretsiz vektör grafikleri verdikleri için haber bültenlerine kaydolmanız yeterlidir.

34- Fordesigner.com

Site, ihtiyacınız olabilecek her türlü ücretsiz vektöre sahiptir. Ayrıca, web sitesi İngilizce, Fransızca, Almanca ve İspanyolca dillerinde de mevcuttur.

35- Vectorian.net 

Her hafta ücretsiz vektör almak için bültenlerine abone olun.

36- Vecto2000.com/vector-stock

Bu web sitesi, spor, ulaşım, çiçek ve bilim gibi çok çeşitli kategorilere ait ücretsiz vektör çizimi, simgeler ve tasarım fikirleri sunar.

37- Allvectors.com

20 farklı vektör tasarımı kategorisi vardır. Tüm vektörler, yaratıcı ortak kullanım atıf lisansı altında kullanılabilir.

38- Freevectors.org

Freevectors, indirmek için 1600+ vektörel çizime sahiptir.

39- Vector-finder.com

Vector Finder, 20’den fazla vektör sanatı kategorisinde kişisel kullanım için tasarımlar sunar.

40- Vectors4free.net 

Bu sitede, Hayvanlar’dan Kullanılacak Araçlar’a kadar tasarım öğeleri bulabilirsiniz. Her gün yeni kaynaklar eklenir.

41- Digimadmedia.com/vector-designs 

Arka planlar, logolar, iconlar, çiçekler ve hatta Cadılar Bayramı gibi vektörler bulmak için sekiz alt kategori grubu vardır.

42- Scalablegfx.com 

2015 yılında üç öğrenci tarafından kurulan Scalablegfx, oyun grafikleri oluşturmak için yüksek kaliteli vektör görüntüleri elde etmek için başka bir yer.

43- 365psd.com/free-vector

365psd, tasarımcılar için çeşitli vektörler bulmak için popüler bir web sitesidir. Ayrıca şaşırtıcı vektör grafikleri var. Ne istediğinizi bulmak için menüdeki kategorileri kullanabilirsiniz.

44- Freevectors.me

Bu sitenin 17 kategorisi vardır ve ayrıca renk filtreleri kullanarak vektörleri aramanıza izin verir.

45- Flaticon.com 

Bu sitede şaşırtıcı ücretsiz vektör simgelerini bulacaksınız. Bu web sitesi Freepik’in bir yan kuruluşudur.

46- Vectorbackground.net 

İhtiyacınız olan vektör arka plan tasarımını bulmak için arama kutusunu veya renk filtrelerini kullanabilirsiniz.

47- Publicdomainvectors.org

Bu siteden indirilen vektörlerin kopyalanmasına, değiştirilmesine ve dağıtılmasına izin verilir.

Vektörel Görsel ve Raster Görsel

JPEG’ler, GIF’ler ve BMP resimlerinden farklı olarak, vektör grafikleri bir piksel ızgarasından oluşmaz. Bunun yerine, vektör grafikleri bir başlangıç ​​ve bitiş noktası ile diğer noktalardan, eğrilerden ve yol boyunca var olan açılarla tanımlanan yollardan oluşur. Bir yol: bir çizgi, bir kare, bir üçgen veya ilgi çekici bir şekil olabilir. Bu yollar, basit çizimler veya karmaşık diyagramlar oluşturmak için kullanılabilir. Yollar, belirli yazı biçimlerinin karakterlerini tanımlamak için bile kullanılır.

Vektör tabanlı görüntüler belirli sayıda noktadan oluşmadığından, daha büyük bir boyuta kalite kaybı yaşanmadan büyütülebilir ve herhangi bir görüntü kalitesi kaybedilmez. Bir vektör grafiğini büyütünce, grafik içindeki her nesnenin kenarları pürüzsüz ve temiz kalır.

Bu vektör grafikleri, kartvizitte görünmesi için yeterince küçük olması gereken logolar için düzenleme işlemini ideal kılar, ancak bir reklam panolarını dolduracak şekilde de ölçeklendirilebilirler. Vektör görseller için yaygın olarak kullanılan program örnekleri arasında Adobe Illustrator, Macromedia Freehand ve EPS dosyaları bulunur. Birçok Flash animasyonu, daha iyi ölçeklendirildiği ve tipik olarak bitmap görüntülerden daha az yer kapladığı için, vektör grafikleri kullanır. Dosya uzantıları ise .AI , .EPS , .SVG , .DRW olabilir.

Ücretsiz Vektör Siteleri

Listemizde yer alan Ücretsiz Vektör Siteleri sayesinde ücretsiz vektör indirme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. En iyi ve ücretsiz vektörel içerik sitesi listesinde yer almasını istediğiniz siteler varsa lütfen yorum kısmından bildirin.

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Çok Yorumlananlar

  1. Güzel paylaşımınız için çok teşekkürler her zaman takipteyim

  2. harika derlenmiş bir konu, teşekkürler.

  3. Çok güzel bir çalışma emeğiniz için teşekkür ederim

  4. Photoshop Actions ATN (dergi – kitap kapağı reklamları için) ücretsiz nerden indirilebilir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir