Call to Action Nedir? E-Ticaret Siteleri için Neden Önemlidir?

call to action

Call to Actioon kısaltması CTA olan bu kavram pazarlama konusunda oldukça önemli bir terimdir. Harekete geçiren mesaj, hareket çağrısı ve eyleme geçiren mesaj gibi farklı şekillerde Türkçe karşılılığı vardır. Call to Action, hedefin karşı tarafı harekete geçirecek tasarım ve düzenlemeler ile daha kısa sürede gerçekleştirilmesini amaçlayan bir pazarlama stratejisidir. Potansiyel müşterilerin site ile bağlantı kurabilmesi için site ile ilgili sayfalara gelen kişilere mesaj ve görsel eklentiler ve daha birçok yöntemle harekete geçirilmesini hedefler.

Call to Action Nedir? Call to Action E-Ticaret siteleri için neden önemlidir? gibi soruların yanıtını bu yazımızda cevaplayacağız.

Call to Action (CTA) Nedir?

Call to Action, kısa metin şeklinde ve farklı tasarımla ile müşterileri/kullanıcıları harekete geçirerek sitenin kendi için belirlediği hedefleri gerçekleştirmek amacıyla yapılan yönlendirmelerdir. Hedeflenen bu yönlendirme satış gerçekleştirme, etkinliğe katılım sağlama veya bir dosyanın/programın indirilmesini sağlamak gibi amaçlar olabilir. “Keşfet, Detayları Gör, Hemen İncele, Sınırlı Stok, Sınırlı Kontenjan, Hemen Al” gibi kelimeler Call to Action örneği olarak gösterilir. Bu kelimelerin kullanımı ile belirlenen hedefe kullanıcı/müşteri yönlendirilir. Call to Action’da bundan ibarettir.

Call to Action Kullanımı- Örneklerle

CTA konusunda ve harekete geçirici mesajlar gibi yöntemleri kullanmadıysanız nasıl kullanacağınızı örneklerle açıklayacağız. Elbetet herkes gibi sizde potansiyel müşterilerin belirlediğiniz hedefe yönlenmesini istiyorsunuz. O zaman vereceğimiz örnekleri dikkatle inceleyin ve uygulayın.

CTA kapsamın oldukça sık kulalnılan ve işe yararlılığı kesinleşmiş bazı öbekler şu şekilde sıralanabilir: Üye Ol, Keşfet, Sayfa Git,Sınırlı Stok, Başla, Ürüne Dön, Sepete Ekle, Hemen Al, Alışverişe Başla, Hemen İndir… 

CTA dahilinde kullanıcıları hedefe yönelten yani harekete geçiren bazı kelime öbeklerini yukarıda sıraladık. Sadece kelime olarak kullanım önemli değildir. Örnekte sıralamış olduğumuz kelimeler gibi harekete geçiren mesajları özgün görsel tasarımlar ile zenginleştirmelisiniz. Kullanacağınız butonun rengi ve tasarımı oldukça önemlidir. Renk seçiminde sayfada herhangi bir yerde kullanılmayan bir renk seçebilirsiniz. Ayrıca seçtiğiniz renk canlı ve dikkat çekici olmalıdır. Butonun boyutu sayfa içerisinde rahatlıkla görülebilir bir şekilde tasarlanmalıdır. Tüm bunlar kullanılacak metni destekleyerek olumlu sonuç elde etmenizi sağlar. Ayrıca A/B testlerinden de faydalanın . Sıklıkla bu test sayesinde hangi tasarım ve seçimden daha fazla etkileşim sağlayabileceğinizi test edere seçiminizi bu doğrultuda yapın. Kullanıcıyı harekete geçiren mesaj için kullanılan kelime veya kelime öbeği sayfanın amacı ile uyumlu olmalıdır. Tasarım ve kitleniz ile olan uyumu yakaladığınız takdirde beklenen sonuçları daha verimli bir şe için şekilde elde edebilirsiniz.

CTA tüm bunlar göz önünde bulundurulduğu zaman özellikle E-Ticaret siteleri için ne kadar önemli olduğunu göreceksiniz. Potansiyel müşterilerin satın alma işlemine yönlendirilmesi için oldukça önemli bir faktördür. Doğru bir tasarım ve seçim ile CTA sayesinde satışlarınızda artış sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir