Google Liste Link Formatı Reklamlar İçin Düğmeye Bastı

liste link formatı reklamlar

Google Adwords, kullanıcıları için yeni bir reklam modelini test etmeye başladı. Yeni reklam modeli olan Liste Link Formatı reklamlar, modül üzerinde reklam verenin linkinin yanı sıra 4 farklı link daha eklenebilen bir format olarak hazırlanmaya başladı. Ayrıca reklam verenin linkinden farklı olarak eklenen 4 link daha küçük boyutlarda olacak. Liste Link Formatı Reklamlar Temmuz ayında test edilmeye başlanmıştı. Şuan ise Google, bu reklam formatlarının verimliliği konusunda ölçüm yapıyor. Bu yeni reklam formatının yalnızca masaüstü kullanıcılara tarafından görüneceği yani çalışacağı açıklanan bir diğer bilgilerden bir tanesi. Ayrıca yapılan testler farklı türler içinde devam ediyor. Google’ın beklediği verim elde edilirse şayet Adwords kullanıcılarının kullanımına açılacak.

Liste Link Formatı Reklamlar Nedir?

Liste link formatı reklamlarda reklam verilen bağlatının hemen alt kısmında iki sutün halinde 4 adet link daha eklenecek. Bu yeni reklam modeli ile hedef kelimelerde daha fazla alanda reklam gösterme imkanını elde etmiş olacaksınız. Ayrıca bu 4 link, alt sayfa, farklı açıklama ya da başlıklar ile aynı linkler kullanılabiliyor olacak.

liste link formatı reklamlar

liste link formatı reklamlar

Yeni reklam türü farklı özelliklere sahip. Reklam veren isterse 2 sütun şeklinde daha büyük puntolarda reklam yayınlayabilir. Dileyen yayıncılar ise daha küçük puntolar ile alt alta gelecek şekilde sıralayabilir. Bu yeni reklam türü eğer testeler sonucunda verimli ve daha fazla başarı sağlayacak olursa kullanıma açılacağı söylenir. Aynı zamanda da birçok marka bu yeni reklam modülünü kullanmaya başladı bile. Şuan için ilk aşamada direkt marka aramaları için aktif olacağı açıklandı. Yani Google’da kullanıcılar “Puma” için arama yaptığında resmi web sitesi 4 link şeklinde reklam gösterecek. “Puma bayan spor ayakkabısı” gibi hedef bazlı kelimeler için bu yeni model şimdilik kullanılmıyor. Eğer yapılan test sonuçlarında verimlilik ve başarı konusunda bu yeni reklam modeli olan liste link formatı reklamlar ilerleyen zamanlarda farklı seçenekler için de kullanılabilir.

 

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir