Facebook Hesabı Kopyalanması Nasıl Önlenir?

Facebook Hesabı Kopyalanması Nasıl Önlenir?

Facebook her ne kadar sahte hesaplar ve bunu yapan kullanıcılara karşı dikkatli davransa da bazı kötü niyetli kullanıcılar kişilerin profillerini ve sayfaları taklit edebiliyor. Aslında Facebook böyle durumlarda taklit edilen sayfa ve hesapların tespitinde bu duruma izin vermiyor. Eğer Facebook hesabınızın ya da Facebook sayfanızın taklit edildiğini düşünüyorsanız taklit olan hesabı şikayet edebilirsiniz. Adıma Facebook hesabı açılmış nasıl kapatabilirim? Facebook hesabım kopyalanmış ne yapmalıyım? gibi sorularınıza ve Facebook hesabı kopyalanması için gerekli önlemlere bu yazımızdan ulaşabilirsiniz.  

Eğer hesabınız taklit edildiğini fark ettiyseniz kopya hesabı hemen şikayet etmelisiniz. Taklit hesabın profiline giri. Hemen kapak fotoğrafının altında yer alan üç noktaya tıklayarak “Şikayet Et” butonuna tıklayın.

Sosyal medya platformlarında sizin adınıza sahte profil, sayfa veya e-posta adresi açan kişileri aynı zamanda “bilişim sistemlerini kullanarak dolandırıcılık” suçu ile şikayet ederek gerekenin yapılmasını sağlayabilirsiniz. Böyle bir suçun işlenmesi durumunda sahtecilik yapan kişilere 3 ile 7 yıl arasında hapis cezası uygulanır.

Türkiye ve hatta bütün Dünya’da en çok kullanılan sosyal medya platformu Facebook milyonlarca hesap yer alıyor. Aynı isme ve soyada sahip birçok hesap vardır. Sahte hesap durumlarında Facebook tarafına iletilen şikayetlerde gerekeni yapıyor. Sizde bazı küçük ama önemli önlemler ile Facebook hesabı kopyalanması gibi olumsuz durumların önüne geçebilirsiniz.

Facebook hesabınızın kopyalanması önlemek için yapmanız gerekenler

Facebook arkadaş listenizi gizlemelisiniz. Gizlilik ayarlarından yalnız ben seçeneğini ayarlayın. Genelde hesabınızı kopyalayan kişiler arkadaş listenize davet gönderimi gibi işlemlerle kendi çıkarlarını gerçekleştirmek isterler. Eğer arkadaş listeniz gizli olursa profiliniz bu kişilere cazip gelmeyecektir.

Facebook’ta paylaşımlar ve bilgiler herkese açık olabilir. Fakat hesabınızın kopyalanmaması için her bilgi ve paylaşımı herkese açık yapmayın. Özellikle telefon numarası, e-posta, iş yeri, okul gibi önemli bilgilerinizi herkese açık yapmayın. Fotoğraflarınız da sahte hesap konusunda önemlidir. Bu yüzden kendinizin ve arakdaşlarınız yer aldığı fotoğrafları herkese açık paylaşmayın.

Tanımadığınız ve herhangi bir bağlantınız olmayan kişilerden gelen arkadaşlık isteklerini kabul etmeyin. Böylelikle sadece kendinizi değil arkadaşlarınızı da korumuş olacaksınız. Şüpheli bağlantılara tıklamayın. Her ne kadar tanınan bir kişiden yada kuruluştan geliyor gibi sansanız da bu bağlantılara tıklamayın.

Ortak olarak yani başka kişilerle birlikte kullandığınız bilgisayar veya mobil cihazlardan hesabınıza giriş yaptıktan sonra işiniz bittikten sonra çıkış yapmayı unutmayın. Sadece çıkış yapmakta yetmiyor tarayıcı geçmişini de temizlemeniz gerekiyor. Eğer tanıdığınız bir kişinin adına açılmış bir hesaptan istek aldıysanız hesabın sahte olup olmadığını teyit etmelisiniz. Eğer bu hesap sahte ise şikayet ederek daha kısa bir sürede Facebook tarafından kapatılmasına yardımcı olabilirsiniz.

Facebook’un gizlilik ve güvenlik için oluşturduğu ayarları ve yöntemleri kullanabilirsiniz. Başta kodmatik olmak üzere birçok seçenek ile Facebook Hesabınızın Kopyalanmasını önleyerek güvende tutabilirsiniz.

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bunları da okumalısınız

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir