Bitcoin Nedir? Nasıl Kullanılır?

Bitcoin Nedir? Nasıl Kullanılır?

Bitcoin, günümüzün yeni para birimlerinden bir tanesidir. Bitcoin, bir bankaya veya devlete bağlı olmayan ve kullanıcıların anonim olarak para harcamalarına olanak tanıyan dijital bir para birimidir. Bitcoin üretim işine coin madenciliği adı veriliyor. Coin madenciliği yüksek özellikli ekran kartları vasıtasıyla gerçekleştiriliyor. Kimse onu kontrol etmiyor. Bitcoins, dolar veya euro gibi basılamıyor. Matematik problemlerini çözen yazılımları kullanarak, insanlar tarafından ve dünyanın her yerindeki bilgisayarlar tarafından bitcoin madenciliği yapılabilir. Bu, kriptokrasi olarak bilinen ve her geçen gün çeşitleri artan bir para kategorisinin ilk örneğidir.

Normal para birimlerinden farklı kılan nedir?

Bitcoin, herhangi bir şeyi internet üzerinden elektronik olarak satın almak için kullanılabilir. Bu anlamda, geleneksel olarak dolar, euro ya da TL gibi dijital olarak da işlem görüyor. Bununla birlikte, bitkinin en önemli karakteristiği ve konjonktürden farklı kılan şey, merkeziyetçiliğin olmamasıdır. Kontrol eden tek bir kurum yoktur. Bu, bazı insanları rahatlatır, çünkü büyük bir bankanın ve devletlerin paralarını kontrol edemediği anlamına gelir.

Bitcoin kim tarafından üretildi?

Satoshi Nakamoto adlı bir yazılım geliştiricisi , matematiksel kanıta dayalı bir elektronik ödeme sistemi olan Bitcoin’i önerdi. Ana fikir, herhangi bir merkezi otoriteden bağımsız, elektronik olarak devredilebilecek, anında, çok düşük işlem ücretleriyle bir para birimi üretmekti.

Bitcoin basılıyor mu?

Bu para birimi herhangi bir merkez bankası tarafından fiziksel olarak basılmaz. Bu bankalar ulusal borcunu karşılamak için daha fazla para üretebilir, böylece paralarını devalüe eder. Bitcoin, herkesin katılabilir olduğu bir topluluk tarafından, dijital olarak oluşturulur. Bitcoins, dağınık bir ağda bilgisayar gücü kullanarak üretilir.

1 Bitcoin bölünebilir mi?

1 Bitcoin, daha küçük parçalara bölünebilir. En küçük bölünebilir miktar bir bitkinin yüz milyonda biridir ve “Satoshi” olarak adlandırılır. 

Bitcoin neye dayalıdır?

Konvansiyonel para birimleri, altın ve gümüş gibi değerli maden esaslıdır. Teorik olarak, bankada bir dolar verdiyseniz, biraz altın alabilirsiniz. Pratikte gerçekleşmese de teoride böyledir. Ancak Bitcoin altın esaslı değildir; Matematiğe dayanmaktadır. İnsanlar, bitcoin üretmek için bir matematiksel formülü takip eden yazılım programlarını kullanıyorlar. Ve bu yazılım açık kaynaktır.

Bitcoin’in Özellikleri

Bitcoin, devlet destekli para birimlerinden ayrı olan önemli özelliklere sahiptir.

Merkezi Değil

Bitcoin, merkezi otorite tarafından kontrol edilmemektedir. Madenlerde işlemler yapan her makine, ağın bir bölümünü oluşturuyor ve makineler birlikte çalışıyor. 

Kullanım Kolaylığı

Konvansiyonel bankalar basitçe bir banka hesabı açtırmak için dahi yasal işlemler yapmanızı ister. Buna karşın, saniyeler içinde bir bit arkadaşı adresi ayarlayabilir, hiçbir soru sormaz ve hiçbir ücret ödemezsiniz.

İşlem ücreti

Bankalar, uluslararası transferler için çeşitli miktarlarda ücret talep edebilir. Bitcoin için bir işlem ücreti söz konusu değildir.

Hızlı işlemler

Bitcoin ile her yere ve her zaman para gönderimi yapabilirsiniz. Bir kaç dakikayı geçmeyen işlem ücretleri söz konusudur.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir