WordPress’te Anahtar Kelimeler Nasıl Kullanılır?

Anahtar Kelime Yoğunluğu

WordPress’te Anahtar Kelimeler Nasıl Kullanılır? Anahtar kelimeler içeriğin kalitesini artırmada kritik bir rol oynamaktadır. Bu makalede,  WordPress’deki anahtar kelimeleri doğru bir şekilde nasıl kullanılacağı ile ilgili bazı ipuçlarını paylaşmak istiyoruz. Aslında, anahtar kelimeleri White Hat SEO’nun bir metodu olarak görmek mümkündür. İçeriğinizde anahtar kelimeler kullanırken uymanız gereken bazı kurallar var. Anahtar kelimenin kötüye kullanımının hiçbir fayda getiremediğini, ancak web sitenize zarar verdiğini unutmayın. Aşağıda, hesaba katmanız gereken bazı faktörleri listeledik.

Anahtar Kelimeler Nasıl Kullanımalı?

  1. En uygun anahtar kelime yoğunluğunun tam ve net bir cevabı yoktur. Ancak yüzde 3 gibi genel kabul edilen bir oran vardır. 
  2. Makalelerinizde anahtar kelime doldurma ve uygunsuz yoğunluğu önlemek için ilgili kelimeleri eş anlamlıları ya da benzerleri ile değiştirebilirsiniz. 
  3. Anahtar kelimelerinizi başlıklarınızda ve URL yapılarınızda geçirmeniz gerekir. Bu, ziyaretçilerin içeriğiniz hakkında bilgi sahibi olmasına yardımcı olur.
  4. Yayın başlığına ek olarak, alt başlıklar da anahtar kelimeleri kullanmak için en uygun yerlerdir.
  5. Makale birden fazla kısma bölünmüşse, yazının her alt başlığına aynı anahtar kelimeyi yerleştirmemelisiniz.
  6. Eklenen anahtar kelimelerle URL’leri optimize etmek de önemlidir. URL, insanların ve arama motorlarının sizi kolayca hedeflediği çevrimiçi adres olduğundan emin olmalarını sağlar.
  7. Eklediğiniz resim ve fotoğrafların alt text’lerine anahtar kelimeleri yerleştirerek görsellerin hangi konuyla ilgili olduğunu arama motorlarına anlatabilirsiniz.

Bu maddeler dışında sizin de aklınıza takılan bazı sorular varsa yorum kısmından bildirebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir