Google Arama Sonuçlarına Otomatik Video Önizleme Özelliğini Ekledi

Otomatik video önizleme özelliği

Google geçtiğimiz günlerde yeni bir özellik ile ilgili açıklama yaptı. Arama sonuçlarında otomatik video önizleme olan bu yeni özellik geçtiğimiz aylarda söz konusu olan otomatik oynatma özelliğinden farklıdır. Otomatik video önizleme özelliği kullanıcılar için daha az rahatsız edici olacak. Genelde arama sonuçları sayfasında hemen üst kısımda durağan resimlerin yerine gösterilir. Aşağıdaki görselde Google’dan örnek olarak sunulan GIF ile daha iyi görebilirsiniz.

Otomatik Video Önizleme Özelliği

Veri kullanımı açısından ise bu otomatik video önizleme özelliği tam bir veri dostu. Çünkü yalnızca kablosuz ağa bağlı olunduğu zaman etkin olacak. Eğer mobil şebekesine bağlıyken de kullanmak isterseniz birkaç işlem yapmanız gerekir. Google uygulaması ve Chrome uygulaması ayarlar menüsünden istediğin düzenleme ile mobil şebekeye bağlıyken de bu özellikten aktif bir şekilde yararlanabilirsiniz.  Özellikten yararlanmak istemeyen kullanıcılarda aynı şekilde ayarlar menüsünden özellik kullanımını iptal edebilir. Google’ın arama sonuçlarına getirdiği otomatik video önizleme özelliği şuan yalnızca Adroid için kullanılmaktadır. Kısa bir süre içerisinde diğer platformlar içinde uygulamaya geçeceğini tahmin ediyoruz.

Türkiye’de Bu Özellik Kullanılabiliyor mu?

Google’ın sunduğu bu yeni özellik ilk olarak ABD VE İngilizce destekli. İlerleyen günlerde diğer dil destekleri ile dünya çapında aktif olacaktır. Google bu özelliğin dünya çapında ve diğer dil destekleriyle birlikte bütün platformlarda uygulamaya sokarak video arama sonuçlarında hacmin artmasını hedeflemektedir. Ayrıca arama sonuçlarında çıkan aranan başlıkla alakalı videoların önizlemesi ile kullanıcının aradığı içerik arasında uygunluk açısında da fikir verecek. Bununla beraber alakalı video içerikler daha fazla izlenme sayısına sahip olabilecek. Kısa bir süre içerisinde Türkiye’de de Türkçe dil desteği ile arama sonuçları sayfasına bu yeni özellik eklenecek.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir