WordPress Güvenliği İçin Yapılması Gerekenler

WordPress Güvenliği İçin Yapılması Gerekenler

WordPress Güvenliği: WordPress, milyonlarca web sitesine tüm dünyada hizmet veren, yaygın olarak kullanılan bir yayın aracı. WordPress açık kaynaklı bir sistem olduğundan geliştiricilerin korsanlığı önlemek için yapabilecekleri sınırlıdır. Bu durumda, web yöneticileri web sitelerini korumakla yükümlüdürler. Aşağıda, korsanlığa ve kötü amaçlı saldırıya maruz kalmamak için WordPress’i nasıl güvenli hale getireceğinizi anlatan en yararlı yöntemlerden bazılarını listeledik.

WordPress Güvenliği İçin Yapılması Gerekenler

Eklentiler

WordPress temaları ve eklentileri, web sitelerini daha iyi görünüm ve performans için özelleştirmek için kullanılabilir. Resmi WordPress dizini 2,500 tema ve çevrimiçi 30,709 eklenti sunmaktadır. Buna ek olarak, insanlar üçüncü taraflardan bazı diğer eklentileri de arayabilir. Seçenekler sınırsızdır, ancak ön şart olarak eklentilerin güvenliğinin kontrol edilmesi gerekmektedir. Genel olarak, WordPress.org’da mevcut olan eklentiler hiçbir güvenlik açığı taşımaz.

Güncellemeler

Bu çok önemli bir husustur, ancak pek çok web yöneticisi bunu görmezden gelmektedir. Geliştiriciler, bu güvenlik açıklarını bulduklarında ve düzelttiklerinde uygulamaları güncelleyecektir. Böylece, eski sürümü hala kullanmaya devam ederseniz, birileri sitenizdeki açıklardan faydalanmak isteyebilir.

Web Sitesi Yedeği

Web sitelerinizi sürekli olarak yedeklemek, web sitesinde bulunan değerli verileri kaybetmenize engel olabilir; çünkü web siteniz olumsuz yönde etkilendiyse veya saldırıdan tahrip olduysa, siteyi normal bir sürüme geri yükleyebilirsiniz.

Güçlü Kullanıcı Adı ve Parola Kullanımı

Varsayılan admin kullanıcı adını değiştirin. Şifreniz: harfler, rakamlar, semboller ve karmaşık bir şekilde kombine edilmiş bir öbekten oluşsun.

Wp-config.php Dosyası

Wp-config.php dosyası, kullanıcı adınız, şifreniz ve yerel bilgisayar gibi web sitenizin tüm hassas bilgilerini içeren WordPress için en önemli dosyadır. Bu durumda, wp-config.php dosyasını korumak zorundasınız.

Güvenlik Odaklı Eklentileri Kullanma

iThemes Security, Akismet, Better WP Security, ve WP Security Scan gibi pek çok güvenlik eklentisi kullanılarak site güvenliği sağlanabilir.

FTP Yerine SSH

SSH ve FTP, veri iletişimi için kullanılan ağ protokolüdür. Ancak FTP’de, FTP kimlik bilgileri şifrelenmenmez. Ancak SSH tamamen farklıdır. Güvenli bir veri aktarımı sağlamak için en yeni ileri teknolojileri ve algoritmayı kullanır.

Wordpress güvenliği

WordPress güvenliği

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir