Video SEO Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Video SEO

Video SEO: Video şu anda çevrimiçi içeriğin en popüler türüdür. Büyük bir etki bırakmak ve insanların ilgisini çekmek istiyorsanız; video, bu amaca ulaşmak için en iyi içerik formudur. Tabii ki, hiç kimse videonuzu bulamazsa ve izlemezse, büyük bir etki meydana gelmez. Web sayfalarındaki veya blog yayınlarındaki metinlerin aksine, Google’ın arama motoru robotları, konuyu belirlemek için videoyu “tarayamaz” veya dizine ekleyemez. Yani, arama motoru optimizasyonu (SEO), video için özellikle önemlidir. Arama sonuçlarında videonuzu nasıl en üst sıraya çıkaracağınız hakkında video seo ipuçları sizlerle:

Video SEO Hakkında Bilmeniz Gerekenler

  1. Videonuz mümkün olduğunda kaliteli olmalıdır. Düşük kaliteli video yüksek bir hızlı çıkma oranına sahip olur ve bu da dolayısı ile sıralamaları etkiler.
  2. İyi bir video izleyicilerin ilgisini ilk bir kaç saniye içerisinde çeker. 
  3. Öğreticiler, nasıl yapılır ve ürün incelemeleri video SEO için en iyi içeriklerdir.
  4. Alexa.com’a göre, YouTube Amerika Birleşik Devletleri ve dünyadaki en popüler ikinci web sitesi. Eğer Youtube’de bir video yayınlarsanız, videoyu web sitenizdeki kendi sayfasında da yayınlamanız gerekir. Videodaki açıklama kısmına sayfanızla ilgili olan bir bağlantı eklemelisiniz.
  5. Siteniz dışında video yayınladığınız platformlarda, web sitenize ait bir link vererek tam videoyu izlemek için bir davetiye oluşturabilirsiniz. Ardından, teaser videolarınızı YouTube, Vimeo, Facebook gibi sitelere yükleyebilirsiniz.
  6. İyi bir hosta sahipseniz, kendi sunucunuza video yükleyin. Kendi sitenize video yayınlamak Seymour’a göre genel yetkinizi ve sıralamaları artıracak geri bağlantıları ve sosyal paylaşımları elde etmeye yardımcı olur.
  7. Video başlıklarını, açıklamalarını ve etiketlerini anahtar kelimelerle optimize edin. Blog gönderilerinde tüm içerikler arama motorları tarafından görülebilir, buna karşın video ile başlık ve açıklamayı kullanmalısınız. Zira, Google botları henüz video içeriğini yorumlayamıyor ve dizine ekleyemiyor. Anahtar kelimeler kullanarak videonuzun başlığını, açıklamasını ve meta etiketlerini optimize etmek çok önemlidir.
  8. Video başlıkları en az beş kelime olmalıdır. 
  9. Video açıklamaları en az 250 kelime olmalıdır. YouTube’da ve diğer video paylaşım sitelerinde kullandığınız açıklamalar en az 250 kelime olmalı ve en önemli anahtar kelimenizi üç veya dört kez içermelidir. Anahtar kelimenizi daha fazla vurgu yapmak için açıklamanın ilk 25 kelimesi içerisine dahil etmek de akıllıca olur.
  10. Rakibinizin YouTube kanalının adını etiketlerinize eklemeniz SEO bakımından size yararlı olabilir. Rakibinizin videosu oynatılırken videonuzu kenar çubuğunda göstermiş olursunuz. 
  11. Uzun YouTube videosu, SEO anlamında daha iyidir. Örneğin, “WordPress” anahtar kelimesi için YouTube’daki en iyi organik arama sonucu iki saatten fazla sürelidir.
  12. Dikkat çekmek için özel video küçük resimleri oluşturun. Videoyu YouTube’a veya başka bir siteye yükledikten sonra, varsayılan küçük resim için özel tasarımlar üreterek ilgi çekici bir video elde edebilirsiniz.
  13. Video’da konuşulanları, açıklama kısmına ekleyin. SEO için yararını görürsünüz.
  14. Videonun sonundaki harekete geçirici mesajlar ekleyin. 
Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir