10 Dakikada Web Sitesi İyileştirmeleri

10 Dakikada Web Sitesi İyileştirmeleri

Web Sitesi İyileştirmeleri: Web siteleri devam etmekte olan projelerdir. Hiçbir zaman tamamıyla bitmemişlerdir.  İçerik güncellenmeli, yeni yayınlar oluşturmalı. Bunlarla birlikte bir de bakım göreviniz var. Aşağıda, küçük olsalar da sitenize büyük etkisi olabilecek hızlı ve kolay web sitesi iyileştirmelerine bakacağız. İçerikler, web sitesi hızı, SEO ve dönüşüm gibi farklı alanlardan gelen gelişmeleri içerecektir.

Daha İyi Bir Site İçin Hızlı ve Kolay Web Sitesi İyileştirmeleri

Mobil Davranış Testi

İlk görevimiz analizdir. Ziyaretçi davranışları, sitenizin mobil uyumlu olup olmadığını kontrol etmek için önemli bir testtir. Umarım bu günlerde mobil cihazlarla dostluğun çok önemli olduğunun farkındasınızdır. Google mobil uyumluluk testi ile birlikte, hemen çıkma oranı, oturum başına gezilen sayfa sayısı gibi metrikleri kontrol etmeniz mobil uyumluluğu tespit etmeniz için önemli adımlardır.

Hız Testi

Test konusu ile devam edersek, web sitesi iyileştirme listemizin başında hız gelir. ayfa yükleme hızı, sayfa terk edilmesindeki etkisi nedeniyle bir web sitesinin başarısında büyük farklılık yaratabilecek faktörlerden bir diğeridir. Kullanıcıların yüzde 40’ı, üç saniye içinde yüklenmeyen bir siteyi terk edecek. Sitenizin onlardan biri olup olmadığını öğrenme zamanı. İlk genel bakış için Google PageSpeed ​​Insights’ı kullanabilirsiniz . Yine, sadece site adresinizi girin, butonuna basın ve sitenizin sayfa hızı ile birlikte ne yapılması gerektiğini size söyleyecektir.

Gzip Sıkıştırması

Sayfa yükleme hızı açısından büyük fark yaratabilecek küçük değişikliklerden biri, sitenize Gzip sıkıştırması eklemenizdir. Tıpkı bilgisayarınızdaki zip dosyaları gibi, web sitenizin dosyalarını daha sıkı yapmak için sıkıştırmak anlamına gelir. Küçük dosyalar daha hızlı indirilir, böylece sayfanın daha hızlı yüklenmesi sağlanır. Gzip eklentisi ile birlikte Cache eklentileri de bu görevi görecektir. 

Resim Optimizasyonu

Resimler ve görseller genellikle bir sayfanın ağırlığının büyük bir bölümünü oluşturur. Bu nedenle, boyutlarını olabildiğince azaltmak, web sitenizi hızlandırmanın iyi bir yoludur. Her zaman görüntüyü ihtiyaç duyduğunuz kadar büyük kullanmanın yanı sıra ( TinyPNG ile ) yüklemeden önce optimize etmenin yanı sıra en hızlı yollardan biri bir görüntü optimizasyon eklentisi kullanmaktır. WP Smush ve EWWW Image Optimizer gibi eklentiler oldukça işinize yarayabilir.

Eski İçeriği İnceleme / Güncelleme

Günümüzün her bir içeriği, herhangi bir web sitesinin başarısı için merkezi bir metrik olarak düşünülebilir. Her gün yeni makaleler yayınlıyoruz. Peki eski yazılar ne olacak? Eski içeriği güncellemek, ikinci bir rüzgar vermek için harika bir stratejidir. Google, güncel bilgileri sever ve daha iyi konumlandırma ile ödüllendirir. 

İçerik Optimizasyonu

Eski yazılarınızı daha okunaklı bir hale getirmeye çalışmak sitenizde okunabilirliği arttıracaktır. Bu nedenle belirli periyotlar halinde geçmiş içeriklerinizi kontrol ederek daha okunabilir bir hale getirin. Yazı boyutları, renkler ve yazı tipi ile ilgili iyleştirmeler yapın. Makalelerinizde yer alan gerçekler hala doğru mu? Yeni bilgiler ortaya çıkıyor mu? Söz edebileceğin başka şeyler var mı? Eğer cevap evetse, makalenizi güncelleyin. Diğer bir unsur da bağlantılardır. Dışarıya verdiğiniz bağlantılar hala güncel mi? Bağlanmak için ek veya daha iyi kaynaklarınız var mı? Eski yazıyı yazarken var olmayan ilgili makalelere dahili bağlantılar ekleyebilir misiniz? Yine, eğer cevap evet ise, bağlantıları düzenleyin.

Güncellenmekte Olan Bir Hakkında Sayfası

İnsanlar ziyaret ettiği sitenin aslında kim olduğunu merak ediyorlar. Bu nedenle hakkında sayfası sandığınızdan daha önemlidir. Bu nedenle, hakkında sayfasını güncel tutmak iyi bir fikirdir. 

404 Hatalı Sayfalar

Özel bir 404 hata sayfanız olsa bile, bu hata çoğu kez insanların sitenizi terk etmesine neden olur. Bu nedenle 404 hatalarını bulmalı ve ortadan kaldırmalısınız. 

Web Sitesi İyileştirmeleri

Web sitelerinin, amaçları doğrultusunda, güncel ve iyi kalmaları için sürekli iyileştirmeye ihtiyaçları vardır. Bununla birlikte, bu her zaman büyük bir revizyon anlamına gelmez. Bunun yerine, düzenli olarak zamanla küçük web sitesi iyileştirmeleri yapmak çok etkili olabilir. Sitenizi test edin, hızlandırmak için küçük şeyler yapmak, içeriği güncellemek ve SEO’yu iyileştirmek sitenizin performansını etkileyebilir. Değişiklikler küçük olsa da, birikim sonuçları büyük olacaktır. 

Umarız yukarıda kendi web sitenizi optimize etmek için anında yapabileceğiniz bir şey bulmuşsunuzdur. Küçük web sitesi iyileştirme fikirleri için büyük fark yaratan diğer ipuçlarınız varsa lütfen paylaşın! Tavsiye edebileceğiniz ilave iyileştirmeleriniz var mı? Eğer öyleyse, lütfen aşağıdaki yorum bölümünde yapın.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bunları da okumalısınız

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir