Reklam Vermeden Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

Reklam Vermeden Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

Reklam Vermeden Önce: Rakiplerinizin Google’da ücretli reklamlar yayınladığını fark ettiniz ve siz de ücretli reklamlar yayınlamaya başlamaya karar verdiniz. Şirketinizin ücretli reklamlar yayınlamaya hazır olduğuna dair kontrol etmeniz gereken bazı unsurlar var. Bu yazıda reklam vermeden önce dikkat edilmesi gerekenleri listeleyeceğiz.

Reklam Vermeye hazır mısınız?

Site trafik için hazır mı? 

Vereceğiniz reklamlar, web sitenize daha fazla ziyaretçi çekmeye neden olmalıdır. Şirketinizde aşağıdaki ölçütleri karşılayan bir web sitesi varsa, muhtemelen ücretli reklamlar yayınlamaya hazırsınız demektir.

Site markanızı iyi temsil ediyor mu?

Hazır olmayan bir siteye trafik çekmek istemezsiniz. Reklam vermek markanızın vitrine çıkması anlamına geliyor. 

Site hızlı açılıyor mu?

Ücretli reklamlar yayınlıyorsanız ve web siteniz hızlı bir şekilde yüklenmiyorsa, saygınlığınıza ve çabalarınıza zarar verecek çok sayıda olumsuz geri dönüş alırsınız.

Yeterli stoğunuz var mı? 

Satış kanalınıza daha fazla müşteri getirmek istiyorsanız, o zaman ücretli arama için hazırsınız demektir. Bununla birlikte, satış ekibinizin fazladan gelen işi alacak bant genişliğine sahip olduğundan emin olmalısınız. 

Analiz kodları hazır mı?

Google Analytics, ücretli reklamlar ve diğer yöntemlerle yolunuza çıkan trafiğin davranışını anlamanız açısından kritik önem taşır. Google Adwords’ü kullanırsanız, yerleşik analize sahipsiniz. Google Analytics, gelen trafiği anlamanıza yardımcı olur. Ziyaretçilerin, nerelerde kaldıklarını, ziyaret ettikleri sayfaları ve daha fazlasını gösterir. Bu bilgi olmadan, ücretli reklamlarınızın ne kadar iyi çalıştığını belirlemek zor olacaktır.

Açılış sayfanız hazır mı?

İyi sıralamak ve tıklama başına maliyetinizi düşük tutmak için anahtar kelime için optimize edilmiş özelleştirilmiş bir açılış sayfası oluşturmanız gerekebilir. Uzman ücretli arama pazarlama şirketleri bile, ücretli bir arama kampanyasının başlatıldığı andan itibaren onu ayarlamaya, analiz etmeye ve iyileştirmeye yönelik çalışmalar yaparlar.

Bu sorulara vereceğiniz cevaplara göre, işletmenizin arama motorları pazarlamacılığındaki bir sonraki adımını atmaya hazır olup olmadığını anlayabilirsiniz. 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir