Sıra Bulucu Kullanmadan Sayfalarınızın Sırasını Nasıl Bulabilirsiniz?

sıra bulucu

SEO çalışması yapan bir web sitesi için arama motorlarındaki sıralamasını bilmek oldukça önemlidir. Bunun için piyasada birçok sıra bulucu işlevine sahip uygulama ve site mevcut. Genelde bu araçların çoğu ya günlük sorgulama limitine sahip yada premium hizmet veriyor. Bu kısıtlamalar rağmen birçoğu gerçek sonuçlardan daha farklı sonuçlar sunuyor.

Sıra Bulucu Kullanmadan Sıralama Nasıl bulunur?

Ücretli ve gerçek sonuçlardan uzak sonuçlar veren sıra bulucuları kullanmak istemiyorsanız manuel olarak arama motoru sonuçlarında web sitenizi aramaktan başka çareniz kalmıyor. Doğru ve gerçeğe en yakın sonuçları görmek istiyorsanız Chrome tarayıcınızdan Gizli Sekme açın. Buradan sorgu yaparak sonuçlar arasından anahtar kelimede kaçıncı sırada olduğunuza bakın. Fakat her anahtar kelime için bu işlemi yapmak biraz zor oluyor. Örneğin 200 üzerinde bir sıralamaya sahip bir sayfa için yaklaşık 20 sayfa gezmeniz gerekecek. Birçok anahtar kelime için aynı işlemi yaptığınız zaman büyük zaman harcamanız gerekecek.

Yaşanan zaman kaybının önüne nasıl geçileceğine dair bir örnek vererek açıklayalım. Öncelikle SEO kelimesi üzerinde arama yapacağız. Yapacağımız aramayı “https://www.google.com.tr/search?num=100&q=seo” url yapısını kullanarak yapacağız. Yapı içerisinde “num=100” şeklindeki ibarenin kullanılması arama sonuçlarında her bir sayfada listelenen sayfaların sayısıdır. Yani bu şekilde bir arama yaptığınızda ilk sayfada listelenen 100 sayfa oluyor. “q=seo” ibaresi ise arama yaptığımız kelimedir. Yani arama yapmak istediğiniz anahtar kelimeyi “q=xxx” şeklinde yazarak belirtiyorsunuz. Bu yöntem sayesinde her bir sayfada 100 sonuç yer alıyor. Böylelikle gezeceğiniz sayfa sayısı da oldukça düşüyor. Elbette bu yöntem zaman kaybını minimum seviyeye indiriyor. Fakat 100 sonuç arasında kendi sayfanızı bulmak ve kaçıncı sırada olduğunu görmek biraz zor olabilir. İşte bu zorluğu da SEO Quake eklentisi ile çözüyoruz.

SEO Quake Google Chrome eklentilerinden biridir. Google üzerinden yapılan aramalarda sonuçların başına sıra numarası ekliyor. Bu sayede sonuçlara arasında sayfanızın kaçıncı sırada olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz. Bu eklenti sayesinde title, h etiketlerini , description ve kelime yoğunluğu gibi birçok şeyi öğrenebiliyorsunuz.

Eklentiyi indirip etkinleştirmek için ilk önce Chrome Mağazasına girerek uygulamayı aratın. Daha sonra kurup etkinleştirin. Bu eklenti ile tek yapmanız gereken CTRL+F yapıp sayfanızın adresini yazıp sayfanızı bulmak. Herhangi ücretli veya ücretsiz olmasına rağmen sınırlı sorgu hakkı tanıyan sıra bulucular kullanmadan sayfalarınızın sonuçlar arasında kaçıncı sırada olduğunu öğrenmek işte bu kadar kolay.

 

 

 

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Çok Yorumlananlar

  1. çok faydalı bir yazı teşekkürler

  2. beylikdüzü temizlik şirketi : Ağustos 9, 2019 at 2:27 am

    Aradığım soruya doğru cevabı buldum tesekkurler.

  3. Teşekkür ediyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir