E-Ticaret Sektörlerine Girmeden Önce Bilinmesi Gerekenler

E-Ticaret Sektörlerine Girmeden Önce Bilinmesi Gerekenler

E-Ticaret: İnsanlar ürünlerin kendi bulundukları yere doğrudan gelmesini tercih ediyor. Bu nedenle, şimdi markaların iş modeline online satın alma seçenekleri sunma zamanı gelmiştir. Zira, fiziksel mağazaları olmayan Amazon şu anda dünya perakende sektörünün tahtını almaya hazırlanıyor.

Kuruluş

Alan adı seçiminden başlayalım ; Burada vereceğiniz karar, uzun süre birlikte yaşamanız gereken bir karardır. Alan adlarının web trafiği, tıklama oranı ve görünürlük üzerinde büyük etkisi vardır. Bu noktada vereceğimiz önerilerin ilki şudur: alan adını basit tutun. Yüksek sesle söyleyince, gerçek bir iş gibi gelmesine özen gösterin. Mesela araba satışı için bir iş kurduğunuzu varsayalım. “araba-satis.com” olsun. Marka olmaya uzak bir isim. Tirelenmiş terimlerden uzak durun. Tam eşlemeli anahtar kelimeler de kullanmaktan kaçının. Akılda kalıcı ve unutulmaz bir isim seçin. Bu aşamada erken hareket etmeyin. Yıllar boyunca tüm işlerinizin temeli bu isim olacaktır.

Unutmayın, insanların ilgisini yakalamak için yalnızca birkaç saniyeniz vardır. Ana sayfanız, güven inşa etmek, satış kanalınızı tanıtmak ve ömür boyu müşteriler kazanmaktan sorumludur. Bütün bu unsurları yaratmak ve bütünleştirmek hiçbir şekilde basit bir görev değildir. Sitenizdeki her öğe, satış yapmaya katkıda bulunur. Ne kadar çok ürün sattığınıza bakmaksızın akılda tutulması gereken üç faktör vardır: Hız, sadelik ve kolay erişebilir menüyle sayfalar.

Ürün Sayfaları

Ürün sayfaları bir e-ticaret platformunun kalbi ve ruhudur. Her birini farklı bir satış sahası olarak düşünün. Bütün bunlar tutarlı olmalı ve bir dönüşüm sürecini başlatmak için gerekli bilgileri sağlamalıdır. Kötü hazırlanmış ürün sayfaları, işletmenizin ölümü olacaktır.

Siteniz, başka herhangi bir yerden dolaşma ihtiyacını ortadan kaldıran tek bir sayfadan farklı ürünlere erişim sağlayan bir yapıda olmalıdır.

Ödeme Sayfaları

Ödeme işlemi, belki de sadeliğin (ve mobil cihaz dostu olma) en çok değer verildiği alanlardır. Bir müşterinin atlaması gereken basamak sayısı ne kadar fazlaysa, yeniden gözden geçirme olanağı o kadar çok fırsattır. Her şeyden önce, her kullanıcıdan bir sipariş vermek için bir hesap oluşturmalarını şart koşmayın. İkinci olarak, gereksiz formlara yer vermeyin. Üçüncüsü, toplam maliyetle şeffaf olun. Sevkıyat masrafları ve vergiler gibi şeyler en sonuna kadar gizlenerek güvenilmez görünür ve müşteriyi rahatsız eder.

E-ticaret, inanılmaz bir hızda dünya pazarını devralıyor. Gemiye olabildiğince erken atlamak kariyerinizin en akıllıca hareketlerinden biri olacaktır. Tamamıyla tamamlandığında bile, test ve iyileştirmeye her zaman ihtiyaç duyulacaktır. Web siteleri hayatta kalmak için gereken zamanı takip etmelidir. Son güncellemeleri takip etmelisiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir