Doğal Backlink Nasıl Alınır? Adım Adım Doğal Backlink Alma

doğal backlink

Backlink çalışmaları oldukça özenli ve doğru yöntemlerle yürütülmelidir. Abartılı ve yanlış çalışmalar beklediğiniz sonuçların aksine olumsuz sonuçlar doğuracak ve bütün çalışmalarını heba olacaktır. Google backlink satın alınması kesinlikle karşıdır. Ayrıca paravan blog gibi yöntemlerle de web site sahiplerinin kendi siteleri arasında backlink gönderimine da karşı çıkar. Nedeni ise oldukça basit.

Elbette ki backlinklerin Google için önemli bir sıralama faktörü olduğunu hepimiz biliyoruz. Kaliteli ve doğru kaynaklardan alınan backlinkler web sitenizin arama sonuçları sıralamasında önemli bir sıçrama yaşamasını sağlar. Fakat yine iyi bir kaynaktan backlink satın alımı yaparsanız ve Google kendisini kandırdığınızı fark ederse Penguin algoritması ile sitenize savaş açar. Bazı durumlarda Google doğal yöntemlerle kazanılmayan backlinklere sahip web sitelerine ağır cezalar verirken bazı durumlarda ise yok sayar. Google’ın doğal olmayan backlinklere karşı bu iki tavrı da tüm çalışmalarınızı özellikle de SEO çalışmalarını heba edecektir.

Doğal Backlink Nasıl Alınır?

Doğal Backlink almak için izleyeceğiniz üç yöntem var.Tek tek bu aşamaları anlatalım;

1- Kaliteli ve Güncel İçerik Bulmak

Doğal bir backlink çalışmasında ilk aşama kaliteli, yüksek aranma hacmine sahip ve güncel içerik bulmak. Belirlediğinzi anahtar kelimede analiz yaparak aranma hacmini tespit edin. Bunun için Google Keyword Planner kullanabilirsiniz. Anahtar kelime araştırmasına rakiplerinizi tespit ederek devam edin. Belirlediğiniz anahtar kelimede ilk sayfada çıkan rakiplerinizi belirleyin.

2- Güncel İçerik

Anahtar kelime araştırmasından ve rakiplerin belirlenmesinden sonra ikinci aşama ise kendinize bir hedef belirlemeniz. Genelde ilk sıra sözlük ve wikipedia gibi otoriter sitelere ait olabiliyor. Eğer belirlediğiniz anahtar kelimede durum buysa hemen bir altında yer alan siteyi rakip seçip hedefinizi belirleyin. Rakibinizin içeriğini büyük bir dikkatle ve titizlikle inceleyin. Eğer bu içerik güncel değilse yani eski bilgilere sahip değilse rakibinizi geçmek sizin için oldukça kolay olacak. Çünkü Google güncel içerikleri her zaman sever ve öncelik verir. Rakip sitelerin içeriklerini inceleyerek eksikleri belirleyin. Rakip içeriklerden daha derinlemesine güncel bilgilere sahip SEO uyumlu bir içerik oluşturun. Oluşturduğunuz içeriğin SEO uyumlu ve kaliteli olması en büyük avantajınız olacaktır.

3- Backlink İsteme

Son aşamada belirlediğiniz rakibin nerelerden backlink aldığını tespit etmek gerekiyor. Backlink analiz araçları içerisinde genelde ücretli analiz araçlarından biri olan Ahrefs en güçlü araç olarak bilinir. Fakat ortalama aylık 80 Dolar ücret vermeniz gerekir. Bunun yanı sıra ücretsiz backlink araçları da elbette var. SEO Spyglass ve Opensite explorer gibi ücretsiz backlink araçlarından yararlanabilirsiniz.

Backlink analizini yaptıktan sonra rakip sitenin backlink aldığı adresleri tespit edin. Backlink gönderen web sitesini bulduktan sonra iletişime geçin. İçeriğinizi tanıtan ve rakiplerden ne gibi konularda daha iyi bir içerik olduğuna kadar içeriğiniz hakkında bilgi veren bir mail hazırlayarak backlink veren web sitesine atın.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Çok Yorumlananlar

  1. Çok güzel bilgilere deginmissiniz hocam .Taktikleriniz için çok teşekkürler.Sizi takip etmeye devam edeceğim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir