HTTPS’ye Geçmeli Miyim? HTTPS Faydalı Mıdır?

HTTPS'ye Geçmeli Miyim? HTTPS Faydalı Mıdır?

HTTPS’ye Geçmeli Miyim? HTTPS Etkili Midir? Google , 2014 yılında, HTTPS’yi sıralama sinyali olarak kullanmaya başladığını ve dünyanın en büyük arama motorunun güvenli bağlantılara vurgu yaptığını bildirdi. Ardından geçtiğimiz aylarda,  Google Chrome tarayıcısının şifrelenmemiş web sayfaları için “Güvenli Olmadı” uyarı mesajı görüntülemeye başlayacağı haberi geldi. Bu mesaj, HTTPS protokolünü çalıştırmayan web sitelerinin adres çubuğunda görüntülenmektedir. 

HTTPS’ye Geçme

Google, sitenizin HTTP veya HTTPS protokolünü kullanıp kullanmadığını kontrol eder. SEO’nun teknik özelliklerine aşina değilseniz, HTTPS ile çalışma biraz korkutucu görünebilir. Ancak, göründüğü kadar karmaşık değildir. HTTP’den HTTPS’ye geçiş hakkında ilgili makalemizdeki yönergelere uyarak HTTPS’ye geçiş yapabilirsiniz. (HTTP’den HTTPS’ye Geçiş)

HTTPS kuşkusuz zorunludur ve birçok web sitesi bu değişikliği gerçekleştirmektedir. HTTPS, sıralama sinyali olarak ilan edildiğinde, yalnızca “hafif” bir sorundu. Ancak Google, bunun zamanla güçlenebileceğini söyledi. İlk aşamada genel web siteleri üzerindeki etkisi yüzde 1 olsa da ilerleyen zamanlarda, Google’ın işleri nasıl sarsdığını zaten gördük. Bir HTTPS protokolüne sahip bir web sitesi için, tarayıcıdaki arama çubuğu bir kilit sembolü ve Google Chrome’da “güvenli” kelimesi görüntülenecektir.

Bununla birlikte, HTTPS’de değilse, sembolü göremezsiniz ve kullanıcılar girdikleri veriler hakkında daha ihtiyatlı davranabilirler. Zira kısa süre içinde sitenin güvenliği hakkında bir uyarı almaya başlarlarsa bu sitenize olumsuz yansır.

HTTPS’ye Geçişin Faydaları

Sitenizi güvenli hale getirir: Bu, HTTPS’ye geçmenin en belirgin yararıdır. Sitenize HTTPS uygulamakta olduğunuzda, istemci ile sunucu arasında iletilen bilgilerin çalınamayacağı veya engellenemeyeceğini garanti edersiniz. Temel olarak, müşterinin verisinin herhangi bir biçimde bozulmaması için bir tür kanıttır. Bu, müşterilerin oturum açması ve ödemeleri kredi veya bankamatik kartlarıyla kabul etmesi gereken siteler için idealdir.

Şifreleme: Birileri şifre verisini yakalamayı başarırsa, veriler onlara tamamen değersiz olur. Nedenini merak ediyorsanız, açıkçası şifre çözme anahtarı olmayacağından kaynaklanmaktadır.

SEO: SSL, HTTPS’nin kullandığı ve yüklemeniz gereken bir protokoldür. SSL sertifikası, şirket adınızı, alan adınızı, adresinizi, ülkenizi, eyaletinizi ve şehrinizi içerir. Sertifikanın son kullanma tarihi de dahil olmak üzere birçok ayrıntıdan bahsedilecektir. Sitenizin arama motoru sonuçlarında daha yüksek sıralamalar almasını istiyorsanız, HTTPS buna katkıda bulunacaktır.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir