En İyi Backlink Sorgulama Araçları

Backlink Sorgulama Araçları

SEO çalışmalarında büyük öneme sahip backlinkler, Google için de oldukça önemlidir. Backlink sorgulama araçlarının doğru kullanımı önemlidir. Fakat Backlink sorgulama araçlarının yanlış kullanımı çok daha önemlidir.

Backlinklerin doğal ve doğru yöntemlerle alınması gerekir. Yanlış ve doğal olmayan yöntemlerle kazanılan backlinkler sitenize yarar sağlamaz aksine sitenize zarar verir. Negatif SEO çalışmalarınında konusu olan zararlı backlinkler sitenizin sıralamasının gerilemesinden tutun indekslerin silinmesine kadar uzanan zararlara sahiptir. Web sitenize gelen backlinklerin sorgulanması ve analiz edilmesi tüm bu nedenleri göz önüne aldığımız zaman oldukça önemli bir hal alıyor. Özellikle sitenize çıkışı yapılan zararlı backlinklerin belirlenerek Google’a bildirilmesi için sık sık analiz yapmanız gerekiyor. Backlink analizi ve sorgusu yapabileceğiniz en iyi backlink sorgulama araçları ve özelliklerini bu yazımızda size sunuyoruz.

Backlink Sorgulama Araçları 

1- Ahrefs

Hiç şüphesiz Ahrefs backlink sorgulama araçları içerisinde en güçlü olanıdır. Birçok SEO firması tarafından da Ahrefs backlink analizi ve sorgulaması için kullanılmaktadır. Ücretli ve ücretsiz olarak hizmet veriyor. Ücretsiz hizmetinde yalnızca 5 adet sorgulama yapma hakkınız bulunuyor. Backlink sayısına, sosyal medya paylaşımlarına ve bölgesel olarak link alınan ülkelere yüzdelik oran ve görseller ile ulaşabiliyorsunuz. Bunların yanı sıra backlinklerde yaşanan iniş çıkışları, backlinklerin net sayısını ve link giriş çıkışlarında nofollow-dofollow şeklinde kategorilendirerek gösteriyor.

2- Majestic SEO 

Ahrefs’ten sonra en çok kullanılan araçlardan birisi de Majestic SEO backlink sorgulama aracıdır. Diğer araçlarda olan özelliklerden farklı bir kaç özelliği daha sahip. Geçmiş tarihlerde sitenize almış olduğunuz backlinkleri ve referans olan siteleri tek tek görmenize imkan sağlıyor. Ayrıca diğer farklı özelliği ise backlinklerin hangi anchor içinde olduğunu, nasıl yönlendirme yapıldığını ve hangi anahtar kelimeden link geldiğini yoğunlukları ile birlikte sunuyor.

3- Open Site Explorer

Birçok backlink sorgulama aracından daha hassas bir sorgulama yapıyor. Majestic SEO’da olduğu gibi linklerin nasıl geldiğini ne görmenizi sağlıyor. Diğer araçlarla kıyaslandığı zaman sonuçlarda yer alan backlink sayısı biraz daha az olabiliyor.

4- Cognitive SEO 

Link analizi ve link dağılımını görmek isteyenler için en iyi araçtır. Birden fazla kaynaktan veri toplayarak tek bir analiz şeklinde kullanıcıya sunuyor. Bu araçta 14 gün deneme süresinden yararlandıktan sonra ücret karşılığında hizmet almaya devam edebiliyorsunuz. Backlink girişinin ne zaman yapıldığı, çıkışı ve daha birçok bilgiye ulaşabilirsiniz.

5- Rank Signals

Başta Alexa backlinkleri olmak üzere farklı birçok kategoride bulunan backlinkleri görmenizi sağlıyor. OpenSite Explorer aracının özellikleri bu araçta da mevcut. Linkleri nofollow/dofollow şeklinde kategorilendirir ve  linkleri anchor text ile trust rank değeriyle birlikte görmenize imkan sağlar.

6- SEO Spyglass 

Online olarak hizmet veren birçok programdan farklı olarak yazılım/program şeklinde hizmet verir. Detaylı sorgulama özelliğinin yanı sıra bağlantıların hangi ülkeden ve hangi hizmetten geldiğini de detaylı şekilde gösterir.  Ücretsiz olarak hizmet veren bir yazılımdır.

7- Monitor Backlinks

Ücretsiz olarak kullanmak isteyen kullanıcılarına sınırlı sorgulama hakkı tanımaktadır. Yalnızca backlink sorgulama servisi olarak hizmet verir. Detaylı analiz yapmak isteyenler için oldukça ideal araçlardan biridir. Backlinklerin hangi şekilde nereden sağladığında gösterir. Renklendirme ile yapılan listeler ev grafiklerle oldukça anlaşılır bir sorgulama raporu hazırlar. Web sitenizin kaç tane backlinke sahip olduğunu, kaç farklı IP’den geldiğine, farklı kaç tane C-Class IP’nin var olduğunanofollow/dofollow kategorilendirmesi ve birçok detaylı bilgiye ulaşmanızı sağlar.

8- SearchMetrics

Ücretli ve ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz harika hizmetlerden biridir. Yalnız backlink değil bir çok konuda analiz yapmanızı sağlayan SEO araçlarını bünyesinde barındırır. Ücretli olan sürümünde eşsiz araçlara ulaşabilirsiniz. Yaptığı analizlerde birçok kaynağı baz alarak verileri sunuyor. Her ne kadar ücretli sürümünde daha kapsamlı ve çeşitli analizler sunsa da ücretsiz sürümü de piyasada yer alan birçok araçtan daha fazla veriye ulaşmanızı sağlar.

9- Web Seo Analytics

SEO konusunda web sitesi sahiplerinin ihtiyacı olan analizlerin birçoğunu yapma imkanı sağlıyor. 10 gün ücretsiz olarak deneme sürümünden faydalanabilirsiniz. Hizmeti dahilinde birçok araçtan yararlanabilirsiniz. Kolay kullanımı ve raporların kolay anlaşılması oldukça büyük bir avantaj sağlıyor. Detaylı grafikler ve grafik destekli birçok rapor hazırlayarak kullanıcıya sunuyor. Link inşası ve hataların çözümleri, sayfa analizleri ve alexa trafik başat olmak üzere birçok hizmeti barındırıyor.

10- Link Research Tools

Backlink sorgulama ve SERP sonuçlarına kadar çok fazla hizmet vermektedir. Ücretli sürümü çok fazla analiz aracı sunar. Ücretsiz sürümünde ise yalnızca 4 farklı araçtan yararlanabilirsiniz. Özellikle bir webmasterın mutlaka kullanması gereken araçlara sahiptir. Kapsamlı ve derinlemesine analizler ve çözümler ile bir web sitesinin ihtiyacını karşılar.

 

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Çok Yorumlananlar

  1. Çok Başarılı

  2. Çok faydalı bilgiler bunları araştırıyordum bende saolun hocam.

  3. Hocam sizi yakından takip ediyorum benim için çok faydalı oldu çok teşekkür ederim. daha çok Dünya kelimesinde çalışıyorum yazılarınız benim için çok faydalı bilgi oldu.

  4. teşekürler işe taradı

  5. Web siteniz çok şık ve çok başarılı olmuş. Bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

    Önerilerinizi uygulayacağım. Değerli bilgiler için teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir