Çok Bilinmeyen 17 Google Hizmeti

Google Hizmeti

Google her ne kadar bir arama motoru olsa da haberlere konu olan yatırımları ve ile de adından sıkça söz ettirmektedir. Yapay Zekâ, Ay’a Yolculuk, İnsansız Araçlar, Kablosuz Wi-Fi Balonları gibi…Bunlara ek olarak kullanıcıların hizmetine sunulmuş ancak kullanıcıların var olduğunu bilmediği bir dünya Google Hizmeti vardır.

Örnek vermek gerekirse, internetin en büyük yazı tipi arşivi (font archive) Google tarafından ücretsiz bir şekilde hizmet vermektedir.

İşte buna göre derlediğimiz çok bilinmeyen 17 Google Hizmeti:

  1. Google KEEP

Google Keep hem bilgisayarınızda, hem tabletinizde hem de cep telefonunuzda kullanabileceğiniz kolay bir ara yüze sahip olan not tutma aracıdır. Bu not tutma aracını aynı zamanda hatırlatma özelliği ile diğer Google servislerine bağlı olarak kullanabilirsiniz. Gmail hesabınızdan Google Keep ile oluşturduğunuz notları e-mail gönderirken, aldığınız notları Google Takvime kolaya aktarabilirsiniz.

  1. Google Timer ve Alarm

Google arama motorunun arama yapmak için tasarlanan ve kullanılan arama çubuğunu farklı işlemler içinde kullanabilirsiniz. Örneğin arama çubuğuna bir zaman dilimini girip sonuna Timer kelimesini eklemeniz halinde zamanı ölçebilir ve süre dolduğunda alarm çalmasını sağlayabilirsiniz.

  1. Google SKY

Google.com/sky adresi üzerinden hizmet veren Google servisi NASA’nın Gökyüzü ve Uzay araştırmaları için kullandığı uyduların eriştiği görüntülere ulaşmanızı sağlar. Evrenin birçok uzak noktasına erişebilen NASA uydularının elde ettiği veriler, görüntüler ve videolar sayesinde uzay keşfine çıkabilirsiniz.

  1. Google Books nGram

Google Books nGram Viewer servisi ile 1500-2008 arasında yayımlanmış 5 milyon üzerindeki kitapta kelime araması yapabilirsiniz. Kelimelerin nasıl kullanıldığını ve zaman içerisinde nasıl değiştiklerini inceleyebilirsiniz.

  1. Söylenmesi Zor Olan Büyük Sayılar

Söylenmesi çok zor olan bazı sayılar vardır. Google bu sayıların okunuşunu yazılı hale getirip korkularınızı gidermenize yardımcı oluyor. En fazla 12 basamaklı bir sayıyı Google Arama çubuğuna yazıp =English ile bitirmeniz halinde sayının İngilizce okunuşunu size sunacaktır.

  1. Google Translate Manuel Karakter ve Çizim

Google Translate hizmeti artık dünyanın her yerinde insanların en çok kullandığı ücretsiz Google servislerinden birisidir. Translate hizmetinin birçok kullanıcı tarafından bilinmeyen mükemmel bir özelliği bulunuyor. Manuel olarak karakter çizme ve sembol çizmeye yarayan küçük araçlar translate hizmetinin hemen altında kullanılmayı beklemektedir.

  1. Google Input Aracı

Google Input Aracı ile dünya üzerinde konuşulan ve yazılan 80’den fazla dili barındıran bir klavyeyi çevrimiçi olarak kullanabilirsiniz.

  1. Google Fonts

Google’ın Fonts adı ile hizmet verdiği ücretsiz servisinde tasarımlarınızda ve web sitelerinizde kullanabileceğiniz milyonlarca yazı tipini bulabilirsiniz. Google.com/fonts adresini ziyaret etmeniz yeterlidir.

  1. Google Scholar

Google Scholar hizmeti yine Google tarafından ücretsiz olarak kullanıcıların hizmetine sunulmuş bir servistir. Profesyonel olarak hazırlanmış dergiler ve makaleler içerisinde arama yapmanızı sağlayan bir ücretsiz bir Google servisidir.

  1. Google Art Project

Dünyanın en büyük ve en meşhur müzelerinde sergilenen sanat eserlerini yüksek çözünürlükte inceleyebilmenize imkân tanıyan ücretsiz Google hizmetidir.

  1. Think with Google

Sektörel olarak gelişmeleri takip edebileceğiniz, özellikle pazarlamacılar için dijital kâğıt görevi gören ücretsiz bir hizmet servisidir.

  1. Google Trends

Belirli zaman aralıklarında dünya üzerindeki insanların internette neleri merak edip aradığını anlık olarak görüntüleyebileceğiniz bir servistir.

  1. Google Express

Şuan yalnızca Amerika’da hizmet veren servis elektronik alet, kitap gibi alış veriş malzemelerinin gün içerisinde adresinize teslim edilmesini sağlar. Amerika’nın %90’ı bu hizmetten faydalanmaktadır.

  1. Google Sound Search

Dinletilen şarkının bulunmasına yardımcı olur. Aynı zamanda şarkıyı tanımladığı gibi Google Play Store üzerinden şarkıyı satın alabileceğiniz bir bağlantıyı da sunar.

  1. Google Animals Sounds

Google Hayvan Sesleri olarak tanımlanabilen servis en çok çocuklar tarafından kullanılmaktadır. Google arama çubuğuna Hayvan Sesleri ya da Animal Sounds yazmanız yeterlidir.

  1. Google Board

Cep telefonu uygulamalarındaki klavyeye Google Arama Motorunun entegre edilmesini sağlayan bir uygulamadır. Bu uygulama sayesinde klavyenize yazdığınız kelimenin direkt aramasını yapabilir böylece uygulamalar arası geçiş yapmaktan kurtulmuş olursunuz.

  1. Google’ın One Today

Dünya üzerindeki güvenilir yardım derneklerini bir araya getiren servis sayesinde nereye bağış yapacağınız konusunda şüpheye yer bırakmadan bağış yapmanızı sağlayan bir hizmettir.

 

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir