SEO Geliştirme

seo geliştirme

SEO geliştirme, SEO uzmanları tarafından yapılan bir çalışmadır. Google her geçen gün algoritmalarında iyileştirmeler yaparak SEO konusunda yapılan aldatmacaları engellemeye çalışmaktadır.

SEO Geliştirme Nedir?

Eski zamanlarda yani Google algoritmaları bu kadar gelişmiş değilken ve yapay zekâ desteği almıyorken web sitesi sahipleri tarafından algoritmalar kolay bir şekilde aldatılabiliyordu.  Bu durumu küçük bir örnek vererek açıklamak daha iyi olacaktır. Örneğin, eskiden bir web sitesinde ilgili anahtar kelimeler anlamsız bir şekilde peş peşe sıralanarak yayınlanırdı. Google’da bir kelime arattığınızda gittiğiniz web sitesinde aradığınız kelimeden başka hiçbir bilgiye rastlayamazdınız. Bu durumda internet kullanıcıları aradığı bilgiye ulaşamama sorunu yaşarlardı. Google bu sorunu tespit etti ve algoritma güncellemeleri yaparak sorunu çözdü.

Bunun için SEO uzmanları bazı teknikler geliştirdi ve Google’ın gözünde web sitesine değer kazandırmak için çalışmalar yaptılar. Bununla beraber yayınlanan içeriklerin anlamlı ve kolay anlaşılabilir cümlelerden oluşması gerektiğini belirttiler. Kurulan cümlelerin verilmek istenen bilginin gerçekten içerikte olup olmadığını kontrol ettiler.

Bir başka örnek ise kopya içeriktir. Bir web sitesi sahibi başka bir web sitesi sahibinin kendi sitesinde yayınladığı özgün olarak ürettiği ve daha önce başka hiçbir yerde yayınlanmamış içerikleri kopyalayıp kendi sitesinde yayınlayarak üst sıralara çıkabiliyordu. Emek harcanmış bir içeriği birkaç tık ile kopyalayıp kendi sitesinde yayınlamak hırsızlıktan başka bir şey değildir.

Google algoritma iyileştirmelerinde bu hususu da göz önünde bulundurdu ve yaptığı güncellemeler ile kopya içeriğin tespit edilmesini mümkün hale getirdi. Peki Google Kopya İçeriği nasıl tespit ediyor? Dijital Zaman Damgası Google tarafından TimesTamp olarak isimlendirilir. Dijital Zaman damgası bir içeriğin internette ilk yayınlandığı tarihi dikkate alarak kopya olup olmadığını belirler. 01/04/2017 tarihinde yayınlanmış özgün bir içerik 02/04/2017 tarihinde başka bir yerde yayınlanmışsa Google algoritmaları bu tarihleri Dijital Zaman Damgası olarak algılar ve ilk yayınlanan içeriği orijinal içerik yani özgün içerik olarak işaretler. İkinci yayınlanan içeriği ise kopya içerik olarak işaretler ve arama sonuçlarında gerilemesini sağlar. Hatta bazı durumlarda arama sonuçlarından tamamen kaldırır.

Google her ne kadar algoritmalarını güncelleyerek aldatmacayı ve kandırmayı engellemeye çalışsa da bunu henüz % 100 başarabilmiş değildir. Bir gün gerçekten %100 engelleyebilir mi bilmiyoruz ancak SEO uzmanları da tıpkı Google algoritmaları gibi kendilerine ait yöntemleri güncelleyerek yeni yöntemler geliştirmeye devam ediyorlar.

Bir içerik ne kadar uzun olursa ve ne kadar bir soruna çözüm getiren bir yapıya sahipse o kadar değerli bir içerik olduğu anlaşılıyor.

SEO Geliştirme Nasıl Olmalıdır? 

SEO geliştirme çalışmaları Google’ı kandırmak temeli üzerine değil kullanıcı fayda odaklı olarak yapılmalıdır. Üstelik sadece kullanıcıya odaklanmak da yeterli değildir. Web sitesinin url yapısı, içerikte kullanılan HTML etiketleri, Görsellerde kullanılan alt etiketleri dikkate alarak bir web sitesini SEO’ya uygun bir şekilde düzenlemek de gerekmektedir.

Başka web sitelerinden alınan link çıkışları da son derece önemlidir. Backlink adı verilen bu çalışmaların doğal olması belirli zamanlarda alınması doğal backlink olması için son derece önemlidir.

Alınan backlinklerin kaliteli ve özgün içerikli web sitelerinden alınması gerekmektedir. Örneğin bir gün içerisinde yüzlerce web sitesinden link çıkışı almak doğal olmayan SEO yöntemi olarak değerlendirilmektedir.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir