Google İlk Sırada Çıkma İpuçları

Google İlk Sırada Çıkma İpuçları

Günümüzde artık SEO kavramı oldukça önemli bir kavram halini almaya başladı. Özellikle reklam vermeden ilk sıralarda çıkabilmek son derece zor olduğu kadar da tebrik edilecek bir şeydir. İlk sayfa da yalnızca 10 siteye yer verildiği bir ortam da şüphesiz artan rekabetin de daha fazla artmaya başladığı gerçeğini göz ardı edemeyiz. Domain alacağımızda ise doğal olarak anahtar kelimemizi daha stratejik şekilde belirlememiz burada ki en önemli ipuçlarından birini oluşturuyor diyebiliriz. Google İlk Sırada Çıkma İpuçları ve web sitenize tavsiyelere yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Nelere Dikkat Edilmeli?

Google İlk Sırada Çıkma İpuçları arasından en önemlileri hemen açıklamaya başlayalım. Özellikle site yapılandırması sırasında SEO uyumlu olması da bir başka dikkat edilecek en önemli hususlardan birisini oluşturuyor diyebiliriz.  Her sayfanın içeriklerle beslenmesinin yanı sıra görsel unsurlarla da de desteklenmesi çok önemli bir durumdur. H tagları düzenli ve sırasıyla yapılandırıldıktan sonra ise iki başlıkla anahtar kelimeyi geçirerek SEO odaklı içerik paylaşımlarının yapılması gerekir. Özellikle Google kullanıcılarının Google için taglara çok fazla önem verdiğini unutmaması gerekiyor.

Sayfa içerisine iş geldiğinde ise burada ki en önemli püf noktalardan birisi de özgünlük diyebiliriz. Kopya ve özgün olmayan içeriklerin sitenizi yükseltmeniz de hiçbir faydası olamaz. Hatta sitenizin çöküşünü izlemenize zemin hazırlar. Bu yüzden sizlerin yapması gereken en önemli hususlardan birisi de sitenizde olan ziyaretçilerinizi daha uzun süre zarfı içerisinde tutabilmeniz adına kaliteli içeriklerin yer alması gerekiyor.

Genelde en sık yaşanılan durumlardan birisi de her ne kadar siteye içerik koymuş olsanız bile ziyaretçilerinizi site içerisinde ne yazık ki uzun süre tutamıyor olmanız. İşte bunun başarmak ve ziyaretçilerin sitenizde daha uzun süre kalarak size olumlu yönde bir getiri sağlamasına imkan yaratmak adına ilk aşama da SEO uyumlu ve okuyucu çekecek kalite de ki içeriklerin siteniz de yer alması gerekir diyebiliriz.

H1 ve H2 Taglarının da aynı şekilde farklı boyutları olduğunu ve bu tagların CS işe müdahale edilmesi gerektiğini de bilmeniz lazım. Böylelikle işi doğru ve disiplinli şekilde yaptığınız takdirde ise Google ortamı içerisinde ilk sıra da yer almanız kaçınılmaz bir durum olmaya başlayacaktır diyebiliriz. Sitenizi aynı zamanda Backlink çalışmaları ile destekler hale getirdiğiniz de ise Google ortamını istenenden daha etkin şekilde kullanmaya başlamanız da doğal olarak kaçınılmaz olacaktır diyebiliriz. Backlink ile desteklenmiş olan web adresinizi Google’ın sevdiği siteler içerisine eklemesine olanak tanıyacak çalışmalar yaptığınız takdirde ise zaman geçtik sıra sitenizi ilk sıralarda görmeniz bile sizler için hayal olmaktan çıkmaya başlayacak diyebilmemiz mümkün olacak.

Google Analytics ve UX Araçları 

Bir diğer yapabileceğiniz en etkin çözüm yollarından birisinin de Google Analytics ile sitenizdeki ziyaretçi faaliyetlerini aktif bir şekilde takip edebilme şansına sahip olmanızdır diyebiliriz. Ziyaretçi takiplerinizi yaparak yeni planlarda üretmeye başlayabilirsiniz. Özellikle son dönem de yükselen değerlerden biri olan UX ile de yani kullanıcı deneyimiyle web sayfanızda tam olarak nereler ön plana çıkıyor daha net bir şekilde görebilmeniz de mümkün olacak. Böylelikle hem tasarıma hem de yapılandırmaya getireceğiniz ayrı ayrı farklı boyutlar ile sitenizi geliştirme fırsatına sahip olabilirsiniz.

Son Olarak;

Tüm bunları yaptığınız takdirde Google ortamında artık ilk sırada yer almak sizin için zor olmaktan çıkacak diyebiliriz. Bu sayede arama motorlarını dilediğiniz düzeyde artık yürütmeye başlamanız mümkün olacak. Yapacağınız bu tür işlemler sonrasında ise sitenizde ki ziyaretçilerin daha uzun süre sayfanızda kalıcı olmasını sağlama başarısını elde etmiş olursunuz. Umarım yazımız sizler için hem kaynak olur hem de Google arama motorlarında yükselmenizi sağlar.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir