On Page SEO’nun Önemi Nedir?

on page seo

Günlük yaşantımız içerisinde On Page SEO, kullanıcı odaklı çalışmaları ve iyileştirmeleriyle son derece önemli olan bir yapıyı ifade ediyor. Bunları oransal şekilde ifade etmemiz gerekirse de On page SEO %45 lik, site dışı SEO’nun da %25’lik oranda bir önem arz etmiş olduğunu belirtmemiz mümkündür. Bu oranın dışında ki %30 luk bölüm ise daha çok kullanımı deneyimi için önemsenen bir durumdur. Bu oranların yaklaşık olduğunu ve her  algoritmalar sonrasında doğal olarak farklılık gösterebileceğini de belirtmemiz gerekiyor. Günümüzde artık bir sitenin bir başka site tarafından önerilmiş olması son derece önemli bir konudur diyebiliriz. On Page çalışmalarını bizlerde iki başlık altında incelememiz mümkün olacak. Bunun ilki tasarımsal On Page olurken bir diğeri ise yazılımsal açısından On Page SEO olduğunu belirtebiliriz.

Tasarımsal On Page SEO 

Tasarımsal SEO’nun artık günümüz koşullarında oldukça önemli olduğunu belirtmek isteriz. Tasarımsal SEO’nun aynı zamanda oldukça kolay html ve css ile ilgili kriterleri içermiş olduğunu da detaylı bir şekilde görebilmekteyiz. Tasarımsal SEO yazılımsal SEO ya oranla daha kolaydır. Çünkü yazılımsal SEO içerisinde çok fazla hataların gün yüzüne çıkması kaçınılmaz bir durum olacaktır. Doğal olarak Yazılımsal SEO da yapılacak herhangi bir hata ister istemez büyük sorunların ortaya çıkmasına neden oluyor. Bu nedenle web sitenizin mutlaka yazılımsal SEO uygunluğu olması gerekir. Yazılımın SEO ile uyumlu olabilmesi olası çıkabilecek bir takım hataların engellenmesine de zemin hazırlamış olacaktır.

SEO çalışması bir bakıma dikkat gerektiren bir durumdur. Hataya açık olduğundan dolayı mutlaka gerek yazılımsal gerekse de tasarımsal açıdan hataya yer verilmeden çalışmaların kusursuz şekilde yürütülmesi gerekiyor. Örnek vermek gerekirse de URL yapısında bir takım köklü değişikliklerin yapılması bile kalıcı benzeri sorunların yaşanmasına neden olabiliyor.

Genelde her ne kadar SEO daha çok WordPress ağırlıklı olarak görülmüş olsa da gözden kaçırılmaması gereken bazı hususlar bulunuyor. Bu hususlar ise her WordPress sitesi farklı tasarımlarıyla farklılık göstermektedir. Bu durumda Tasarım Seo kalitesini belirleme de artık en önemli etkenlerden biri olarak karşımız çıkacaktır. Burada en çok dikkat edilmesi gereken konulardan birisi de tasarım yönünden de SEO’ya uygun olması gerekir. Site içi SEO ile ilgili bir özetleme geçecek olursak da arama motorlarında sitenin daha hızlı ve en kolay şekilde ziyaret edilebilir olması içinde ilk aşamada yapılması gereken yollardan birisi de en önemli kelimeleri ortaya çıkarmak olacaktır.

On Page SEO’nun Yapılması

Bilişim sektörü içerisinde artık olmazsa olmaz bir kavramı ifade eden On Page SEO, her geçen gün daha fazla ihtiyaca dönüşmeye başladı diyebilmemiz mümkündür. Arama çalışmaları için ilk olarak temelden başlanması gerekir. Bu da site içi SEO ile mümkün hale dönüşmektedir. Tasarım safhasının sonlanmasının ardından artık iş geleceğe yönelik çalışmalara kaydığında On Page SEO devreye girmeye başlıyor.  SEO ayarlarının sorunsuz ve eksiksiz yoldan yapılması anlamını ifade eden On Page Seo kavramının günümüz bilişim dünyası içerisinde yer etmiş olduğunu da belirtmemiz mümkündür. Bu yüzden mutlaka surette geleceğe yönelik çalışmaların bir an önce yapılmasına dikkat edilmesi gerektiğini bilmeniz gerekir. Hem site içi hem de site dışı SEO çalışmaları sizlere arama motorlarında zirveye doğru sürükleyecek unsurların olduğunu mutlaka bilmeniz gerekir. İşte bu yüzden işin tasarım boyutunun bitmesinin ardından ise artık devreye ise On Page SEO çalışmaları bir an önce girmeye başlayacağını da belirtmek istiyoruz.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir