Markalaştırma ve İtibar Stratejileri

markalaştırma ve itibar stratejileri

Web sitenizin bir marka haline gelmesi son dönemde en çok istenen konuların başında yer alıyor diyebiliriz. Güçlü bir SEO çalışması yapıldığı takdirde web siteniz Google’da üst sıralarda yer alacak ve zaman içerisinde bir marka haline gelme başarısını elde etmiş olacaksınız. Markalaştırma ve İtibar Stratejileri belirlenmesi, doğru yöntemlerle hazırlanması ve uygulanması da işte bu başarının altın anahtarıdır.

Günümüz koşullarında firma ve müşteri ilişkilerinin iyi olması son derece önemli bir konu olduğunun farkındayız. Bunun marka ve itibar açısından da önemli bir boyut kazandırmaya katkı sağlayacağını söyleyebiliriz. Uzun dönemde kalıcılık sağlayacak SEO çalışmaları ve doğru Markalaştırma ve İtibar Stratejileri ile birlikte artık hayal etttiğiniz marka ve itibar kavramına çok fazla uzak kalmayacaksınız.

Markalaştırma ve İtibar Stratejileri Neden Önemli?

Google ve diğer arama motorlarında ilk sıralarda yer alan bir siteyi incelediğimizde belirli bir dönemde satış yapması doğal olarak pek kolay olmamıştır. Bunun en temel nedenlerinden birisi de daha önce siteyi kullanıcıların sürekli olarak görmemesi ve siteye karşı tam manasıyla güven duygusunun başlamaması olarak ifade etmemiz mümkün olacaktır. Hatta çoğu e- ticaret firmalarının şikâyetlerinin neden olduğunu incelediğimiz de ise sitesine ziyaretçi çok fazla olmasına rağmen satış rakamlarının yükseğe tam manasıyla çıkmadığını söylüyor. Çünkü artık müşteriler de bilinçli bir hale geldiğinden dolayı tek bir mağazaya girerek alışverişlerini gerçekleştirmiyor. Birden fazla mağaza dolaşıyor ve kararını veriyor. Bu durumda doğal olarak internet dünyasında kızışan rekabet ortamının yeniden başlamasına da hızlı şekilde neden oluyor. Tüm mağazaları gezen bir müşterinin yeniden aynı mağazaya geldiği görülüyorsa da alışveriş yapması muhtemel ihtimal olarak görülebilir.

Genelde mağazaya ikinci defa gelen müşterinin kafasında yer edinecek soru ‘’ burada aradığımız ürünü satan bir alışveriş firması varmış ‘’ olacak diyemeyiz. Tam aksine müşteri tüm mağazaları dolaştıktan sonra en son aşamada bilinçli bir şekilde karar veriyor ve ikinci defa sitenize bilinçli bir şekilde bu sefer ayak basmış oluyor. Bu yüzden marka bilinirliği konusundan söz etmek gerekirse de mağazanıza ilk defa gelen kişi de bunu yakalamanız sizin için oldukça zor oluyor. Neden derseniz firmanızın zaman içerisinde markalaşması ve sürekli olarak aynı tip ziyaretçilerinizi mağazanızda toplamanızdan geçiyor diyebilmek mümkündür.

Doğru Stratejinin Uygulanması

Bir kullanıcının e-ticaret sitenizi ziyaret ettiğinde ziyaretini alışveriş ile sonlandırması zordur. Kullanıcının mağazanızı ziyaret etmesi ve e-ticaret sitenizi ziyaret etmesi gibi iki durumu ele alalım. İlk durumda kullanıcının güvenini kazanmak ve etkilemek daha kolaydır. Fakat ikinci durumda bu biraz daha zor olacaktır. Kullanıcıların aktif internet kullanım oranının artması onların web dünyası hakkında daha fazla bilinçlenmesini sağladı.

Her ne kadar internet etkin bir e-ticaret ortamı olarak görülmüş olsa da başarılı Markalaştırma ve İtibar Stratejileri  uygulamadığınız takdirde ise gerçek hayattan daha zor şekilde müşteriyi sitenize çekip satış yapabilirsiniz. Bu yüzden kişinin satın alma kararını vermesi 10’dan fazla siteyi ziyaret ettikten sonra gerçekleşiyor.

E-ticaret sitelerinin en çok istediği şeylerden birisi de Google’da  ilk 5 ve 10.cu sırası içerisine yer almaktır. Tabi ki iş sadece bununla da sınırlı kalmıyor. Her ne kadar Google arama motoru ilk 5 ve 10.cu sırada olsanız da online müşterilerinizin güvenini de kazanmanız gerekiyor. Satın alma kararını etkileyecek olan çalışmaları etkin şekilde yürüterek geniş kitlelere ulaşabilir ve marka olma yolunda ilerleyebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir