SEO ve İçerik- SEO’ya Blog ve İçerik Takviyesi

seo ve içerik

SEO çalışmaları açısından içerik ve blog kullanımın ne kadar önemli olduğunu elbette biliyoruz. SEO ve içerik ilişkisinin ne yönde olduğunu açıklayalım.

Dijital Pazarlama Dünyasının en önemli mermilerinden birisi içeriktir. İçeriğe neden mermi dediğimizi ise Blog’a silah dersek daha iyi anlayabilirsiniz.

Blog ve içerik SEO açısından vazgeçilmez bir savunma ve saldırı aracıdır.

Kurumsal Blog Nedir?

Kurumsal blog markanın sektörü ve markası ile ilgili güncel içerikler paylaştığı basit web siteleridir. Blog kavramı ilk ortaya çıktığında ülkemize bu kadar popüler değildi. 2005 yılından sonra Google’ın Blogger’ı 1 milyon dolara satın alması ile birlikte haber sitelerinin manşetlerine düşen haberler sayesinde haberdar olduk. Daha öncesinde yurt dışında birçok blog yazarı vardı. Ancak 2006 yılından sonra dünyada kurumsal blog kavramı aynı anda yayılmaya başlandı.

Kurumsal blog artık web sitesi oolan her makanın, her şirketin mutlaka sahip olması gerektiği bir araçtır.

Kurumsal Blog Yönetimi SEO açısında da oldukça etkilidir. Güncel içerikler, okura fayda sağlayan içerikler, okuru bilgilendiren içerikler yayınlayarak markanızın Google’da üst sıralarda yer almasını sağlayabilirsiniz.

Ahmet isimli bir şirketiniz veya markanız varsa blog.ahmet.com yada Ahmet.com/blog şeklinde bir blog adresiniz olmalıdır. Bu şekilde bir adres edinmek oldukça kolaydır ancak bu adreste yer alan bloğu güncel içeriklerle beslemek o kadar da kolay değildir.

Kurumsal Blog Yönetimi Hizmeti birçok SEO Ajansı tarafından sağlanmaktadır. SEO hizmeti alırken bu özelliği de göz önünde bulundurabilirsiniz.

Kurumsal Blog İçeriği Nasıl Olmalıdır?

Kurumsal bog içeriği nasıl olmalıdır sorusu aslında kurumsal yapınızın içerisinde gizlidir. Müşterilerinize veya müşteriniz olmayanlara ne sağladığınız çok önemlidir. Blog marka bilinirliliğinizi arttırır ve insanların markanız için yayınladığınız içerikler sayesinde bilgi sahibi olmasını sağlar.

Kurumsal bloğunuzda markanız ile ilgili yeniliklerden bahsedebilirsiniz. Örneğin, şirketinize yeni dahil ettiğiniz bir özelliği yada teknolojiyi tanıtabilirsiniz.

Kurumsal bloğunuzda ekibinizi veya kadronuzu tanıtabilirsiniz.

Kurumsal bloğunuzda, verdiğiniz hizmetler konusunda faydalı bilgiler paylaşabilirsiniz.

Kurumsal bloğunuzda eğlenceli içerikler paylaşabilirsiniz.

İlgi çekici başlıklar ile insanları etkileyebilir bu sayede markanızın konuşulmasını sağlayabilirsiniz. Kurumsal Blog Yönetiminde içerik kadar çierik başlığı da oldukça önemlidir.

İnsanlar Zayıflamanın yolları isimli bir içerik yerine Zayıflama Garantili 9 Yol isimli bir içeriği okumayı tercih edebiliyor. Sitenize ulaşan her 10 kişiden 8’i yazınızın başlığını okuyor. Her 10 kişiden 2’si ise yazınızın tamamını okuyor. Etkileyici başlık önemlidir.

İçeriklerin Yapısı Nasıl Olmalıdır?

SEO açısından içeriğin önemine dair birçok makale okuduk. Hepsinin ortak noktası da içeriğin güncel olması ve okura fayda sağlaması ile alakalıydı. Ancak bunların yanı sıra okuyucuyu etkileyen ve okuyucuyu eğlendiren içeriklerde olmalıdır.

Örneğin Kurumsal Blog Yönetimine en güzel eğlenceli içerik örneği olan şu başlığı belirtmeden geçmeyelim. Çorap satışı yapan bir firmanın kurumsal bloğunda şöyle bir içerik vardı. ‘’ İçinde Çorap Geçen 5 Şarkıdan Öğreneceğimiz Sağlam Bilgiler ’’ başlıklı içerik tam anlamıyla bir kurumsal blog içeriği örneğiydi.

Hem markanın sektörü ile alakalıydı hem de okura yazıyı okuması için birçok bilgi olduğunu vurguluyordu. Üstelik işin içerisine şarkıların dâhil edilmesi de cabasıydı.

Bu nedenle kaliteli içerikler ziyaretçi sayısını arttıracağı gibi SEO açısından da arama motorlarında yükselmenizi sağlayacaktır.

Birçok SEO Ajansı Kurumsal SEO alanında hizmet verirken Kurumsal Blog Yönetimi konusunda da hizmet vermektedir.

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir