Google AdWords Reklamı Nasıl Verilir?

Google Adwords

AdWords nedir sorusuna en iyi cevabı verebilmek için internet reklamcılığı kavramını da göz önünde bulundurmak gerekir. AdWords, Google’ın bir çevrimiçi reklam hizmetinin adıdır. Google, reklam verenlerin reklamlarını belirli ücretler karşılığında anahtar kelimeler ile ilişkilendirerek arama sonuçlarının en üstünde ve en altında gösterir. Eskiden Google AdWords reklamları arama sonuçlarının sağ kısmında da gösterilirdi ancak Google bu uygulamayı geçtiğimiz dönemde kaldırdı.

Google Adwords Çalışma Prensibi

Gelelim AdWords nedir sorusunun detaylarına. Reklam veren, reklamın başlığını, reklamın metnini, reklamın url bağlantısını AdWords yönetim panelinden girerek bir reklam bütçesi belirler. Bunların yın sıra reklamın hangi kelimelerin arandığında çıkmasını istiyorsa o anahtar kelimeleri de girer. Dilerse reklamın yayınlanacağı bölge ve konum bilgilerini, hangi yaştan, hangi cinsten insanların reklamı göreceğini yani demografik ve coğrafi bilgileri de girebilir. AdWords nedir sorusunu Google’a yönelttiğinizde Google kısaca ‘’ çevrimiçi metin reklamı’’ diye cevap vermektedir.

AdWords Ücretlendirmesi Nasıl Yapılır?

Google, AdWords için tıklama başı ücret alır. Bunu anlamı şudur. Reklamların görüntülenmesi değil reklamların tıklanması sonucunda ücret ödenir. Tıklama başına belirlenen ücret reklam verenin ilk başta oluşturduğu reklam bütçesinden tıklandıkça düşülür.

AdWords’ün Faydaları Nelerdir?

Google, şüphesiz ki internet dünyasının devi konumundadır. Bu büyüklüğü kullanarak internete ve internet reklamcılığına yön verme konusunda da oldukça başarılıdır. Google AdWords nedir sorusunun cevabı biraz da AdWords’ün faydalarına değinerek cevap verebiliriz.

Bir web sitesi ziyaretçi oranlarını arttırmak için, bir marka satışlarını arttırmak için Google AdWords’ü kullanmaktan çekinmemelidir. Her bütçeye uygun bir şekilde hizmet veren Google Çevrimiçi Reklam ağı sayesinde fark edilebilir ve bilinirliliğiniz artabilir.

Diğer tüm reklam çeşitlerine göre daha az maliyetli ve daha etkilidir. Günümüzde internet kullanıcı sayısı dikkate alındığında internet reklamcılığı ve dolayısıyla bu işin devi olan Google alt yapısı AdWords’ü göz ardı etmek mümkün değildir.

Üstelik anahtar kelime bazlı çalışan bir reklam olması nedeniyle direkt hedef kitleye yönelen bir reklam çeşididir. Örneğin internette Yüzük çeşitleri şeklinde bir arama yapan kullanıcıya erişmek için AdWords reklamları kullanabilir ve bir hayli de etkili olur.

Google AdWords reklamlarının markalara kazandırdığı değeri ve potansiyel müşterilerine etkisini görmüş olacak ki, 2016 yılında yaptığı güncelleme ile reklam sayılarını artırmıştır. Arama sonuçlarının en üst kısmında çıkan reklamları 3’ten 4’e çıkarmış ve yine arama sonuçlarının alt kısmına da 3 adet reklam yeri eklemiştir. Böylelikle ilgili anahtar kelimelere ait daha fazla reklam gösterimi yapılabilmektedir.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir