SEO Neden Gereklidir?

seo neden gereklidir

Günümüzde web sitelerinin en önemli ziyaretçi ve popüler olma kaynağı arama motorlarıdır. Özellikle internet siteniz üzerinden bir ürün veya hizmet satıyorsanız, potansiyel müşterilerinizin size ulaşabileceği en önemli yol, kesinlikle arama motorlarıdır. Eğer ürününüzü pazarlayacağınız / hedeflediğiniz bir kelimenin, internet üzerinde yapılan arama sonuçlarında en ön sıralarda yer almasını istiyorsanız bunun için bazı çalışmalar, araştırmalar yapmalısınız. Yani mesainiz asıl şimdi başlıyor demektir.

Bunca zaman siteniz için içerik oluşturdunuz ya da ürün görselleri, bilgileri eklediniz ama iş ‘icraat’ kısmına gelindiğinde her şey beklediğiniz gibi olmuyor ve arama motorlarında belki de alt sıralarda kalmaktan kurtulamıyorsunuz. Bu durumda sitenizin trafiği azalıyor, insanlar emeklerinizin farkında olmuyor ve tabiri caizse ‘dışarıda’ kalıyorsunuz. Bu deneyimi sonuna kadar yaşamış biri olarak, her zaman iyi ve kaliteli içerik siteniz üzerindeki ilgi ve alakayı maalesef artıramıyor. Bunu zamana yaymak gerek ama elinizi de çabuk tutmalısınız. Potansiyel müşterileriniz ya da okuyucularınız, takipçileriniz sizin varlığınızı dahi duymadan başka yelkenlere açılabilirler. İşte tam da bu nokta SEO denilen durum devreye girer.

SEO Web Sitesi İçin Neden Önemlidir?

Peki, SEO nedir? Diyenlerinizi duyar gibiyim. SEO terimi, İngilizce olarak; Search Engine Optimization kelimelerinin baş harflerinden oluşmuştur ve en bilinen karşılığı ile ‘arama motoru optimizasyonu’ anlamına gelir. Yani SEO en basit açıklaması ile bir web sitesini arama motorlarındaki sonuçlarda en üst sıralara çıkarmak için yapılan profesyonel çalışmaların adıdır.

Web sitesi sahiplerinin birçoğu SEO çalışmalarını kullanmış ve müşterilerini artırarak, sitelerinin trafiklerini en üst seviyelere çekmiş, markalarını en iyi şekilde tanıtmış ve reklam potansiyel seviyelerini de artırmıştır. Bu, iki kere iki, dört olayı kadar basit ve kesindir. SEO tekniklerini kullanmak son derece gereklidir ve sitelerin ömürlerini artıran en başlıca etkenlerden biridir. Bu sayede bir müşteri arama motoruna yazacağı kelimelerle sizin sitenizi en üst sıralarda görecek ve doğal olarak da sizin sitenize tıklayıp sitenizde zaman geçirecektir. Sitenizde kalacağı süreye bağlı olarak beğenisi, merakı daha da artacak ve bu yaşadığı deneyimi arkadaşlarıyla da paylaşacaktır. Böylelikle siteniz, kısa zamanda hayal edemeyeceğiniz kadar büyüyecek, kazanan daima siz olacaksınız.

Hatta günümüzde blog yazarlarının da bazıları SEO hizmetinden faydalanmaktadır. Sitelerine hem kaliteli içerikler eklemekte, hem de bunları yaparken profesyonelce bir sonraki adımlarını düşünüp SEO tekniklerini kullanarak web sitelerinin arama motorlarında rakiplerinden daha üstte görünmelerine ön ayak olmaktadırlar. Gördüğünüz gibi SEO demek, çok şey demek. Bugün, dünyanın neresinde olursa olsun sitenizin aranılan bir site olması hiçte zor değil. Hayalinizin peşinden giderseniz, o hayale bir gün mutlaka erişme şansınız artar.

SEO Nasıl Yapılır?

SEO kolay bir süreç asla değildir ve zaman, sabır ve bilgi birikimi gereken, çok da kısa olmayan bir yoldur. Eğer tek başınıza sitenize SEO çalışması yapmak isterseniz, bunun için fazlasıyla zamana ihtiyacınız olacak ve bu defa da sitenizin içeriklerine daha az zaman ayırmak zorunda kalacaksınız. Bunu daha çok ek bir işi olmayan insanlar yapabilmektedir. O yüzden eğer bu işlerle uğraşmak istemiyorum derseniz, SEO işini ücret karşılığı yapan danışman firmalardan destek alabilmeniz mümkün. Bu sayede Google’ın web sitenizi sınıflandırırken baktığı kriterler karşısında bocalamaz, aksine üst sıralarda kendinize ter bulursunuz.

Temel olarak iki tür SEO tekniğinin varlığından söz edebiliriz. Bunlar site içi ve site dışı SEO teknikleri olmak üzere ikiye ayrılır. Site içi SEO tekniklerinde; sitenizin sayfa isimlerinin düzenlenmesi, resimlerin isim ve etiketlerinin düzenlenmesi, site içeriğinin özgünlük derecesinin belirlenmesi ve benzeri işlemler bu kısma girer. Site dışı SEO teknikleri içinde ise; sitenizin dizinlere eklenmesi, backlink kazanılması, link değişimleri, sitenizin arama motorlarına kaydedilmesi gibi işlemler yer almaktadır.

SEO Web Sitenizin Yaşam Kaynağıdır!

Kısacası SEO çalışmaları üzerinde fazlasıyla kafa yormanız gereken bir konudur ve çok önemlidir. Yeterli zamanınız ve maddiyat olarak da iyiyseniz böylesine bir hizmeti web siteniz için almaktan kesinlikle vazgeçmeyin. Aldığınız bu hizmet karşılığında sitenizin hayal bile edemeyeceğiniz yerlere geldiğini gördüğünüzde, verdiğiniz kararın ne kadar doğru olduğunu anlayacaksınız. SEO çalışması, web siteniz üzerinden kurduğunuz hayallere bir anlamda kısa yoldan ulaşmanın anahtarıdır. Kesinlikle ihmal edilmemelidir ve tüm tekniklerini uyguladığınızda doğru sonucu verdiğini göreceksiniz.

 

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir