En iyi SEO Ajansı hangisi? SEO firması seçerken nelere dikkat edilmeli?

en iyi seo firması

Her işte olduğu gibi SEO sektöründe de hizmet alırken en iyi SEO ajansı ile çalışmak istersiniz. Buna bağlı olarak belirli araştırmalar yaparsınız. Mesela arama motorlarına en iyi SEO ajansı hangisi yazarak bu konu üzerine yazılmış inceleme yazılarını okursunuz ve çok iyi edersiniz. Çünkü araştırmadan, ön bilgi almadan bir SEO firması seçmeye çalışmak büyük bir hata olur.

Bu yazımızda sizlere En iyi SEO firmaları listesi sunmayacağız elbette ancak en iyi SEO firmasında bulunması gereken özelliklerden bahsederek, doğru SEO firmasını seçmenize yardımcı olacağız.

SEO Ajansı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

SEO firması seçerken ilk dikkat edilmesi gereken şey, kurumsal kimlik yapısıdır. Kurumsal bir kimliği bulunmayan SEO firmaları ile çalışmanızı kesinlikle tavsiye etmiyoruz.

Arama motorlarına “SEO ajansı” yazdığınızda çıkan ilk sonuçlar size seçim yapmanızda yardımcı olacaktır. Buradan 2. Sayfada ya da daha alt sıralarda yer alan SEO firmaları ile çalışmamalıyız sonucu çıkarmamalısınız. Buradaki ana referans kaynağımız arama motorlarında kendisini üst sıralara taşımız bir SEO ajansı ile çalışmak daha doğru olacaktır olmalıdır.

Kendisi, kendi anahtar kelimeleri ile arama motorlarında yer alamayan bir SEO firması sizi ya da markanızı anahtar kelimelerinizde nasıl üst sıralara taşısın ki?

Başarılı SEO Ajansları başarılarını referans olarak gösterir. Bir SEO Ajansı’nın web sitesini ziyaret ettiğinizde mutlaka referanslar ya da müşterilerimiz kısmını mutlaka inceleyiniz. Daha önce yaptıkları işler ve çalıştıkları müşteriler size SEO firması hakkında fazlasıyla bilgi verecektir.

Gerçekçi olan SEO firmalarını tercih edin. Size yükselmesi imkansız olan kelimelerde 1. Sırayı vaat eden SEO firmalarından koşar adım uzaklaşın. Kısa süre içerisinde sizi 1. Sıraya çıkarma garantisi veren SEO firmaları da işinize yaramayacaktır. 1 hafta gibi kısa sürede Google 1. Sıra garanti diyen SEO firması ya SEO işini bilmiyordur ya da amiyane tabir ile dolandırıcıdır. Zira SEO çalışmaları zaman isteyen çalışmalardır.

Sunulan SEO hizmetleri hakkında araştırmalar yapın. Paket olarak sunulan SEO hizmetleri de işinizi görecektir fakat sizin hedeflerinizi dinledikten sonra markanıza özel bir SEO Planı hazırlayan firmaları tercih etmeniz daha doğru olacaktır.

Çünkü her SEO çalışması her marka için ya da web sitesi için geçerli olmayabilir. Bu konuda bir örnek verelim. Diyelim ki, profesyonel SEO hizmeti almadan önce de siz zaten web sitenize özgün içerikler giriyordunuz. O halde size hazırlanacak olan SEO planında Özgün içerik kısmı atlanmalıdır. Hali hazırda özgün içeriğinizin güncel olarak devam etmesi sağlanmalıdır.

SEO Fiyatları konusunda da araştırmalar yapmalısınız. Size düşük ücretler karşılığında yüksek sıraları garanti eden SEO firmalarından uzak durmalısınız. Maliyet ve hizmet ücreti olarak fiyat sınıflandırması yapan firmalar bu çalışma ile size yapılacak çalışmaların maliyetini ve size bu çalışmaları yürütmek için alacağı hizmet ücretini ayrı ayrı sunmuş olacaklardır. Böylelikle siz SEO Bütçesi olarak ayıracağınız paranın ne kadarı SEO firmasına ne kadarı SEO çalışmalarına harcanacağını da görmüş olursunuz.

Mümkün olduğu sürece yüz yüze toplantı yaptıktan sonra SEO hizmeti almaya başlayın. Çünkü uzaktan uzağa SEO çalışmasını yürütmek SEO ajansı için sorun olmasa da sizin için sorun olabilir. Bu nedenle yüz yüze görüşüp, karşılıklı fikir alış verişi yaparak SEO planı oluşturmalısınız.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir