SEO Hizmeti Almak Lüks Değil Bir İhtiyaçtır

seo hizmeti almak

90 yılların başında lise çağında olanlar bilir ki, bir zamanlar bir arabaya, otomobile sahip olmak lükstü. Araç sahibi olmak için belirli bir gelir seviyesini aşmış olmak gerekirdi. Ancak öyle bir zaman geldi ki, artık araba sahibi olmak lüks olmaktan çıkıp tamamen bir ihtiyaç haline dönüştü. SEO hizmeti almakta bu örnekle neredeyse aynı durumda. Bir zamanlar lüks gibi görülse aslında web siteniz için SEO hizmeti almak zorunlu bir ihtiyaçtır.

SEO Neden Lüks Değildir?

SEO hizmeti almak lüks değildir. Çünkü yukarıda verdiğimiz araç sahibi olmak örneğine benzer. Herkesin kendine ait bir SEO çalışması olmalıdır. Bir SEO planı olmalıdır. Markanızın arama motorlarından üst sıralarda yer almasını istiyorsanız SEO bir lüks değil tamamen bir ihtiyaçtır.

SEO’ya Neden İhtiyaç Vardır?

SEO hizmeti özellikle ticari anlamda internette yer alan markalar için olmazsa olmaz bir kuraldır. SEO hizmeti almayan markalar, web siteleri maalesef arama motorlarında yer alamaz ve dolasıyla potansiyel müşteri olan internet kullanıcılarına erişemezler.

Ülkemizin en büyük şehrinin, en işlek caddesinin, en büyük reklam panosuna bir reklam vermek istesek muhtemelen bizden yüz milyarlarca ücret isteyeceklerdir. O reklam panosunu günde 10 bin insanın gördüğünü düşünürsek başarılı bir reklam stratejisine benziyor olabilir. Halbuki bu atraksiyonu yapmak yerine SEO çalışması yapmak daha mantıklı, daha tasarruflu, daha etkili olacaktır.

SEO çalışmaları yaparak arama motorlarındaki yerinizi alır ve milyonlarca insana birkaç tık ile ulaşabilirsiniz. Üstelik SEO çalışmaları geri dönüşümü en fazla olan reklam yatırımıdır da diyebiliriz. Çünkü yapılacak SEO çalışmaları ile tamamen sektörünüzle alakalı, sattığınız ürünle ilgilenen hedef kitleye yönelirsiniz. Boşa vakit kaybından a kurtulur direkt potansiyel müşterilerinize pazarlama yapmış olurunuz.

Günümüzde televizyonlarda ve billboardlarda büyük markaların reklamlarına rastladığınızda garipsemezsiniz. Çünkü büyük markalar, marka bilinirliği için büyük bütçeler ayırırlar. Artık SEO sektörünün varlığı ve gelişmesi ile marka bilinirliği internet vasıtası ile daha hızlı ve kolay yapılabilmektedir.

Marka bilinirliliğinizi arttırmak, geri dönüşümü yüksek bir reklam yöntemine yatırım yapmak için SEO en uygun seçenektir.

Profesyonel SEO Desteği

Profesyonel SEO Desteği alarak internetteki yerinizi alabilir ya da internetteki yerinizi sağlamlaştırabilirsiniz.

SEO ajanlarının web sitelerinde yer alan SEO hizmetlerini inceleyerek SEO hizmeti almak için ilk adımı atmış olursunuz. İletişim sayfalarındaki formları doldurarak ya da direkt mail adreslerine yazarak markanız, web siteniz hakkında kısa bilgilendirme yazısı ile birlikte kendinize özel bir fiyat teklifi isteyebilirsiniz.

SEO hizmeti ile birlikte geliriniz de artacaktır. Fiili mağazanızın mutlaka bir e-ticaret şubesini de açın. Bir örnek vererek açıklayalım.

Güzel ülkemizin güzel bir kentinde saat dükkanınız var ve sadece mağazanızın olduğu bölgede ve hususi olarak mağazanıza gelen müşterilere satış yapıyorsunuz. Bir de arada sırada hatırı sayılır müşterilerinize kargo ile ürünler gönderiyorsunuz diyelim.

İnternette bir e-mağaza açıp, gerekli SEO çalışmalarını yaptıktan sonra artık dünyanın herhangi bir yerinde yaşayan müşterilerinize satış gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik internette yapılan aramalardan dolayı saat satışlarınız artacak ve SEO için ayırdığınız bütçenin kat be kat fazlasını kazanacaksınız.

Sonuç itibari ile SEO bir lüks değil tamamen bir ihtiyaçtır. Her markanın bir SEO çalışması yaptırması lazımdır.

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir