Başlangıç Seviyesi İçin SEO Uyumlu Makale Yazımı

seo uyumlu makale yazımı

Anahtar kelimeler makale yazımında yazarın dikkatini dağıtabilen ve kafa karışıklığı yaratan bir durumdur. Fakat basit bir konsept uygulanarak çok rahat bir şekilde makale hazırlanabilir.

SEO Uyumlu Makale Yazımı 

Akışın kaybolmasını önlemek için atılan adımlar etkili bir makale oluşturmada önemlidir. Başka bir kişiyle konuşma sırasında yinelenen kelimelerin karşı tarafın dikkatini hemen dağıtması ve bir süre sonra artık dinlenmeme durumunun olması gibi makale içerisinde de bu durum görülecektir. Yani anlamsız kelimelerin çokluğu bu noktada yazıdan kopuşa neden olacaktır. Sürekli gereksiz ve anlamsız cümleler kurulursa içeriğe olan ilginin sönmesine neden olacaktır. Aynı şekilde her zaman devrik cümleler kurulması, anlam düşüklüğü görülen cümleler de sorun potansiyeli oluşturur. Tanıtım yazılarını sitenize eklerken ya da makale yazımı sırasında da aynı mantıktan yola çıkılması gerekmektedir. Kullanılacak olan kelimelerin yoğunluğu bu noktada daha somut bir gösterge gibi düşünülebilir. Örneğin rekabeti yüksek kelimeler %3 oranı ve düşük olan kelimeler de %5 oranında kullanılmalıdır. Ayrıca belirlenen anahtar kelimelerde URL olması kritik öneme sahiptir. Kullanılan anahtar kelimenin H1’de olmalı, anahtar kelimenin türevleri de başlıklarda H2, H3 şeklinde olmalıdır. Konunun ve anahtar kelimenin genline uygun bir resim, resmin alt etiketinde anahtar olması sayfanın arama motorunda öne çıkması için önemli detaylardır. Genel sayfa kurgusunu farklı sayfalara yönlendirme üzerinden yapınız.

Anahtar Kelime Nerede Olmalı

İçerik oluşturmaya başlamadan önce kelime analizlerinin yapılmış olması ve en çok kullanılan anahtar kelimelerin bulunması sonuç alınma yüzdesini artırır.   Başlıkta anahtar kelimenin olması gerekir. Ayrıca arama motorunun kolay fark edebilmesi için kelime sayısının minimum 300 olması gerekmekte. Önem sırasına göre anahtarlar H1, H2, H3 şeklinde oluşturulmalı, makalenin ilk 100 ve son 100 kelimesinin içinde anahtarlar mutlaka olmalıdır. Görsellerde alt etiket anahtar olmalı, bu önemli bir ayrıntı. Yazıda kullanılan ilk anahtar kelimenin kalın, italik şeklinde yazılmış olması da bir diğer önemli detay.

Uygulama açısından ilk başta karışık gibi görünse de aslında çok zor bir işlem söz konusu değil. Fakat bu kuralları sabitleyerek her zaman aynı kuralları tekrar etmeniz de işinize yaramayacaktır. Bunun nedeni Google’ın kendini arka planda devamlı güncellemesidir. Yeniliklere uyum sağlamanız, güncellemelerden haberdar olmanız ve yenilikleri içeriklerinize yansıtmanız gerekir. Google’ın hızlı ve aktif sistemini kendi SEO uygulamalarınıza dahil etmelisiniz. Bu şekilde başarılı sonuçların alınması mümkün olacaktır. Başlangıç aşamasında SEO ile ilgili farklı makaleleri de gözden geçirmeyi unutmayın.

 

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir