Sosyal Medya ve SEO İlişkisi

Sosyal Medya ve SEO

Sosyal Medya internet dünyasının olmazsa olmazlarındandır. Akıllı cep telefonlarımızda, tabletlerimizde ve bilgisayarlarımızda Facebook, Twitter, Linkedin gibi sosyal medya uygulamaları eksik olmuyor.

İnternetin mobil olarak kullanım hızının ve sayısının artması ile birlikte bilgilere ulaşmak ve sosyal medyada paylaşımlar yapmak saniyeler içerisinde mümkün olabiliyor.

Sosyal Medya’nın büyük bir etkileşim potansiyeli göz önünde bulundurulduğunda Sosyal medya ve SEO ayrı ayrı ele alınması imkansız iki kavramdır.

Her web sitesinin mutlaka bir sosyal medya hesabı vardır. Artık web siteleri sosyal medya hesabı olan ya da olmayanlar olarak ayrılmıyor. Sosyal medya hesabı iyi yönetilen ve iyi yönetilmeyenler olarak ikiye ayrılmaktadır.

Web siteleri en arama motorlarında yükselmek kadar Sosyal Medya ayağına da önem vermelidir. Çünkü SEO çalışmalarının amaçlarından birisi de siteyi yüksek ziyaretçi sayısına ulaştırmaktır. Bütün bunları göz önüne aldığımızda Sosyal medya ve SEO ilişkisinin ne yönde olduğunu tahmin edebiliyoruz.

Etkili SEO için Hangi Sosyal Medya Çalışmaları Yapılmalıdır?

Web sitesinin tasarımı ve SEO çalışmaları tamamlandıktan sonra web sitesinin sosyal medya hesapları açılmalıdır. Sosyal Medya hesaplarının web sitesinin ismi ile açılması gerekmektedir. Örneğin Mor Adam SEO Ajansı için açılacak sosyal medya hesapları şöyle olmalıdır.

  • com/MorAdam
  • com/MorAdam
  • com/Moradam

Sitenizin logosu aynı zamanda sosyal medya hesaplarınızın da profil resmi olmalıdır.  Kapak fotoğraflarınızda yine web sitenizin logosu yer alırken sloganınıza ve açıklayıcı bilgilere yer veren kaliteli görseller hazırlayabilirsiniz.

Sosyal Medya İçerikleri Nasıl Olmalıdır?

Normal internet kullanıcısı Sosyal Medya Paylaşımı derken SEO ile ilgilenenler Sosyal Medya İçerikleri demeyi tercih ederler. Sosyal Medya’da paylaşılacak içerikler mutlaka bir görsel eşliğinde paylaşılmalıdır. Yapılan araştırmalara göre Sosyal Medya kullanıcıları görsel içerikleri yazılı içeriklere göre daha fazla dikkat çekmekte ve daha fazla etkileşim almaktadır.

Sosyal Medya içeriklerinde kullanılacak görsellerde mutlaka logonun da yer alması gerekmektedir. Çünkü bu kurumsallık imajı vereceği için insanlarda marka bilinirliliğinin artmasını sağlayacaktır.

Sosyal Medya İçerikleri Hangi Aralıklarda Paylaşılmalıdır?

Sosyal Medya kullanımı normal kullanıcı için belirli bir paylaşım saati gibi bir kısıtlama getirmez ancak kurumsal açıdan kullanılması durumunda paylaşım saatleri ve paylaşım aralıkları çok önemlidir. SEO Uzmanları bu konuda günde en fazla 5 en az 2 sosyal medya paylaşımı yapılmasını tavsiye etmektedirler.

Yapılacak olan bu sosyal medya paylaşımlarının da gün içerisine yayılması gerekmektedir.

Sosyal Medya hesaplarınız üzerinden mesaj yolu ile yorum yolu ile ulaşanlara, iletişime geçmek isteyenlere kısa süre içerisinde cevap verilmesi de son derece önemlidir.

Sosyal Medya’da yapılan içerik paylaşımlarında sitenizin linklerini de paylaşmanız gerekmektedir. Bu şekilde sitenize sosyal medya üzerinden de ziyaretçi çekebilirsiniz.

Profesyonel Sosyal Medya Yönetim Hizmeti birçok SEO Ajansı tarafından da verilmektedir. Bir SEO Ajansı’ndan Sosyal Medya Yönetimi konusunda profesyonel hizmet alabilirsiniz.

Mor Adam SEO Ajansı’ndan Sosyal Medya Yönetimi konusunda destek alabilirsiniz.

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir