Paravan Blog Ağı (PBN) Nedir? Paravan Blog Ağı’ndan Neden Uzak Durulmalı?

Paravan Blog Ağı

Paravan Blog Ağı, arama motorlarının kesinlikle onaylamadığı ve uzak durmanız gereken bir sistemdir. SEO ve didjital pazarlamanın gün geçtikçe ilerlemesi web dünyasındaki rekabeti de ilerletti. Artan rekabet, dijital ortamda farklı yöntemlerin gelişmesini de sağladı. Fakat yeni ve gelişen yöntemler arasında elbette etik dışı ve illegal birçok yöntem de yer alıyor. Bunlardan biri olan Paravan Blog Ağı (PBN) son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz bir yöntem. Bu yazımızda Paravan Blog Ağı’nın ne olduğunu ve neden uzak durulması gerektiği hakkında bilgiler vereceğiz.

Paravan Blog Ağı Nedir?

Asıl adı Private Blog Network olan PBN yani Paravan Blog Ağı, belirlediğiniz ana site için link sağlama amacıyla birçok site oluşturulmasıdır. Oluşturulan siteler hem ana siteye link verirken kendi aralarından da link alışverişi yapar.

Paravan blog için farklı farklı birçok site açılır. Bu sitelerde özgün içerikler yer alır. Açılan siteler ve yer alan içerikler ana site ile alakalıdır. Özellikle içerikler oluşturulurken ana site ile alakalı olmasına yani aralarında ilişki kurabilecekleri içerik oluşturulmasına dikkat edilir. Buna bağlı olarak açılan paravan site sayısı arttıkça içerik sayısı gibi birçok şeyde artacağı için maliyette doğru orantılı şekilde artacak.

Paravan sitelere eklenen içeriklerde alakalı kelimelerden ana siteye ve diğer sitelere link verilir. Bu ağın sunduğu hizmetten yararlanan siteler arama motorlarının fark etmemesi için WHOIS bilgilerini gizler, siteler farklı sunucularda barındırılır. Ayrıca içeriklerin zamanlanması konusunda da titiz davranırlar. Linkleme işlemi aşırı olmaz. Arama motorlarının fark etmemesi için her türlü yöntemi uygularlar. Uyguladıkları bu yöntemlerde gizlilik en temel unsurdur.

Paravan Blog Ağı’ndan Neden Uzak Durulmalı?

İlk bakışta SEO açısından yararlı görünebilir. Fakat arama motorları tarafından asla onaylanmayan bir sistemdir. Eğer Google, web sitenizin böyle bir ağ içerisinde yer aldığını, paravan blog ağı ile backlink sağladığınızı fark ederse ağır yaptırımlar uygulayacaktır. Etik ve yasal yöntemlerle yürüttüğünüz SEO çalışmaları ne yazık ki boşa gidecektir.

Google ve diğer arama motorlarının kendini her gün geliştirmesi ile yaşanan rekabet doğru orantılı bir şekilde artmaya başladı. Arama sonuçları sayfasında üst sıralarda çıkabilmek için birçok web sitesi büyük emek harcamaktadır. Arama motorları tarafından onaylanmayan ve etik dışı bir yöntemin kullanılması diğer bütün çalışmalarınızın boşa gitmesine neden olacaktır. Web sitenizde yürüttüğünüz bütün çalışmalar A’dan Z’ye doğal ve etik yöntemlerle yürütülmelidir. Etik dışı ve arama motorları tarafından onaylanmayan bir sistem size yalnızca kısa süreli başarı sağlayacak. Uzun dönemde kalıcı sonuçlar için doğal ve legal yöntemler ile SEO çalışmalarınızı yürütmeniz gerekmektedir.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir