Anahtar Kelime Bulma: Anahtar Kelime Araştırması Nasıl Yapılır?

Anahtar Kelime Bulma: Anahtar Kelime Araştırması Nasıl Yapılır?

Anahtar Kelime Araştırması. Anahtar kelime araştırması için pazarda çok sayıda araç var ancak yeni başlayanlar olarak, bu araçların premium sürümüne abone olma durumunu seçeneklerin dışında bırakarak bazı yöntemleri ele alacağız. Endişelenmeyin, tamamen ücretsiz ve eşit derecede güçlü araçlar var.

Anahtar Kelime Araştırması

Google anahtar kelime planlayıcısı: Yazınızı planlamak için Google’dan ücretsiz bir araç. Aslında reklamları AdWords platformunda planlamak için kullanılıyor ancak blog yayınlarını planlamak için etkili bir şekilde kullanılabilir. Burada, kullanmak istediğiniz anahtar kelimeleri girmeniz ve fikir al’ı tıklatmanız gerekir. Ve bir sonraki sayfada, fikrinize inanılmaz biçimde uyacak en iyi uzun kuyruk anahtar kelimesini arayabilirsiniz.

Google arama metin kutusu: Google önerileri, kullanıcıların arama deneyimini kolaylaştırmak için kullanıma sunuldu. Fakat biz blogcu olarak (bunu kendi işimiz için kullanmalıyız), onu maksimum okuyuculara erişebilmek için yayınımızı güçlendirmek için kullanabiliriz.

Google Trends: Adından da anlaşılacağı gibi, Google trendleri , arama motorlarında dünyadaki trendlerin (anahtar kelimeler açısından) kayıtlarını tutar. Tek yapmanız gereken, hedef bölgeniz / ülkenizde konuya göre doğru eğilimi (anahtar kelimeler) bulmaktır. Blog yazınızın lehine sonuçlanacak muazzam sonuçlar doğuracaktır. İlgi alanını bölgelere göre sıralayabilir, yükselen anahtar kelimeleri bulabilirsiniz.

İlgili aramalar bölümü: Bu, arama sonuçlarının en altında görünen bölümdür. Bunlar, arama sonuçları kadar doğrudur. Anahtar kelimelerinizi eş zamanlamanız gerektiğinde bu kullanışlı olabilir. Ayrıca arama motorunun dikkatini çekme tekniğinden biri.

 

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Çok Yorumlananlar

  1. Kılavuz Yazılım : Eylül 25, 2018 at 10:56 pm

    Aslı hanım; anahtar kelime araştırması konusunda makalenizi inceledim, basit ama etkili yöntemler anlatmışsınız. Denemekte fayda var.

  2. Hacer Durmuş : Şubat 28, 2019 at 2:19 pm

    Fark yaratmanızı beklediğim bir yazıydı, ama sitenizdeki bu konudaki diğer yazıları görünce bu yazının onların üzerine yazıldığını anladığım bir yazı oldu. Teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir