Basit SEO Dersleri: On-Page SEO ve Off-Page SEO

Basit SEO Dersleri: On-Page SEO ve Off-Page SEO

Off-Page SEO, sitenize geri bağlantı veren diğer sitelerde içerik ve geri oluşturma yöntemi. Kısacası, kendi sitenizde yapılmayan SEO çabalarının her türü. Sitenizin trafiğini artırmak istiyorsanız, SEO’yu ve içerik tanıtımını gerçekleştirmenin en iyi yolu budur. 

On-Page SEO ve Off-Page SEO Çalışmaları

SEO, oluşturduğunuz içerik ve onu nasıl tanıttığınız ile ilgilidir. Gerekli çalışmalar olmadan, web siteniz veya blogunuz sadece karışıklık içinde kaybolacaktır. Hangi niş kategoride olduğunuz önemli değil, kitlenizi ve ne tür bir içerik istediklerini bilmek son derece önemlidir. Bu, SEO’yla ve kitlenizin Google’a muhtemelen yazdığı uzun kuyruk anahtar kelimeler için sıralama ile yardımcı olacaktır.

Ayrıca fırsat bulacağınız ve potansiyel olarak bir otorite olarak sitenizi kurabildiğiniz ve bilgi için güvenilir bir kaynak olacağından mümkün olduğunca derine indiğinizden emin olun. Sitenizin SEO’yu iyileştirmek ve içeriğinizi halihazırda mevcut olanlardan daha iyi yapmak istiyorsanız, hepsi siteniz için oluşturduğunuz içerik oluşturma ve içerik tanıtım planlarıyla ilgilidir. Bu konuda hatırlanması gereken en önemli iki şey.

KALİTELİ İÇERİKLER: Yalnızca gerçek değeri sağlayan ve şu anda zaten orada olanlardan daha iyi harika içerik oluşturun. Google rekabetinizde, rakiplerinizin sahip oldukları içeriğin türünü görüp daha iyi bir şeyler yaratın ve mümkün olduğunda istatistikler ve görseller eklemeyi unutmayın.

İÇERİK TANITIMI: Bir milyardan fazla aktif web sitesi ve çevrimiçi blog’la, halihazırda çok fazla içerik var. Gerekli içerik promosyonu olmadan siteniz sıralamalarını kaybedecek. İçeriğinizi yeni izleyiciler için sürekli olarak tanıtmanız gerekir.

Yukarıdakilerin hepsini daha iyi açıklamak ve bu tür yöntemleri kendi sitenizdeki trafiği artırmak için nasıl kullanabileceğinizi, bir web sitesi veya blog büyütmek için mükemmel bir pazarlama ve marka planına giren birçok bileşeni ele alalım. 

Bloglama dünyasında, off page SEO çalışması çeşitli şekillerde yapılabilir. Şu anda, trafiği, geri bağlantıları ve sitede kalma oranını artırmak için aşağıdaki yöntemleri kullanıyoruz:

  • Yüksek kaliteli blog içeriği, vaka analizi ve öğreticiler
  • Yeni kitlelere bağlanmak ve blog içeriğini paylaşmak için sosyal medya çalışmaları
  • İnfografikler gibi paylaşılabilir içeriğin oluşturulması
  • Misafir bloglama ve diğer sitelerde makale tanıtımları
  • Diğer üst düzey blog yazarlarının ve sektör etkenlerinin uzman turlarını oluşturma.

Ayrıca site dışı SEO çalışmaları ve site içi SEO çalışmaları ile ilgili aşağıdaki makaleleri okumanızı öneririz.

Off Page SEO Nedir? Nasıl Yapılır?

SEO Çalışması Nasıl Yapılır?

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir