Google FreshBot Nedir? Siteme Nasıl Getirebilirim?

Google FreshBot

Google botları ve algoritmalar her zaman merak konusu olmuştur. Bir web yazılımı olan botlar, algoritmaları takip ederek çalışmaktadır. Botlar, internet sitelerinde ulaştığı her şeyi tarayarak veri tabanına kaydeder. Bu işlem ardından indexleme yapılır. Google botları bir web sitesini ziyaret etmiyorsa o web sitesine ait sayfalar indexlenmez. Bunu göz önünde bulundurarak Google botlarının ne kadar değerli ve önemli olduğunu anlayacaksınız.

Bir web sitesinde özgün içerikler, gelen trafik sayısı, eksiksiz ve doğru bir şekilde oluşturulan sitemap ve backlink gibi kriterler yer alıyorsa Google FreshBot, siteyi ziyaret ederek daha hızlı bir şekilde indeks almasını sağlar.

Google FreshBot’u Web Sitenize Nasıl Getirebilirsiniz? 

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Google FreshBot ziyaret ettiği web sitesinin daha hızlı index almasını sağlıyor. Fakat FreshBot’un web sitesini ziyaret etmesinde bazı kriterler rol oynuyor.  Bunlar; özgün içerik, sitenin trafiği, sitemap ve backlinktir. Eğer web sitenizde bu kriterler FreshBot’un gelmesi için yeterli değilse Ping servislerinden yararlanabilirsiniz.

Ping Servisleri

  1. www.pingler.com
  2. www.googlepinger.com
  3. www.ping.fm
  4. www.pingomatic.com
  5. www.autopinger.com

Bu servislerden herhangi birinden yararlanarak web sitenize saniyeler içerisinde FreshBot’un gelmesini sağlayabilir.

Google FreshBot’un Görevi Nedir? Web Sitenize Ne Gibi Yararlar Sağlar?

Öncelikle FreshBot’un web sitenizi ziyaret etmesini istiyorsanız özellikle içerikleriniz için büyük bir çaba sarf etmeniz gerek. Web siteniz kaliteli, özgün ve faydalı bilgiler içeren içeriklere sahip olmalıdır.  Diğer tüm kriterleri tamamen sağlasanız bile kaliteli içeriklere sahip değilseniz FreshBot’un uğrama ihtimali oldukça düşük. Aynı zamanda web sitenize FreshBot’un uğramaya başladığı andan itibaren rakiplerinize fark atmaya başlayacaksınız. Özellikle yüksek rekabetin yaşandığı bir sektörde yer alıyorsanız bu oldukça değerlidir.

FreshBot’un uğradığı bazı siteleri örnek olarak vermek istiyoruz. Bunlar içerisinde birçok Türk sitesi de ye alıyor. Hemen bir kaç örnek verelim.

  • www.cnn.com
  • www.bbc.co.uk
  • www.news.google.com
  • www.news.google.com.tr
  • www.tr.yahoo.com
  • www.ekolay.net
  • www.haberturk.com
  • www.hurriyet.com.tr

Gördüğünüz gibi hepsi bilindik siteler. En çok uğradığı haber sitesi de www.cnn.com’dur.

Kaliteli ve güncel içeriğin FreshBot’un web sitenizi ziyaret etmesi için asıl ve en önemli unsur olduğunu söyledik. İçeriğin yanı sıra SEO, site içi optimizasyon, hosting, domain yaşı da FreshBot’un web sitenizi ziyaret etmesi ve hatta sıklıkla bu ziyaretleri tekrarlaması için önemlidir.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir