Influencer Marketing Önerileri

Influencer Marketing

Influencer Marketing, Facebook, YouTube, Twitter ve Instagram başta olmak üzere sosyal medyada takipçi oranı yüksek tanınmış yani popüler kişiler tarafından bir ürün veya markayla ilgili deneyim ve tecrübelerini içerik kanalıyla takipçilerine duyurmasıdır.

Sosyal medyanın yaygın olarak kullanılması ve insanların hayatında ki yerinin büyük oranda artmasıyla birlikte “Sosyal Medya Fenomeni” gibi birçok kavram ortaya çıktı. Bunun yanı sıra Word of Mouth yani Ağızdan Ağıza pazarlama yöntemi, tüketici kesimin satın alma eğilimini ve eylemini büyük bir oranda etkilemiştir. Ürün veya marka hakkında tüketicilerin yaşadığı deneyimin paylaşılarak bir kartopu gibi git gide büyümüştür. Haliyle insanlar satın alma konusunda bu yöntemi daha güvenilir bulmuştur.

Influencer Marketing Tüyoları 

Influencer Marketing, markaların kimi zaman farkında olmadığı kimi zamanda etkin bir şekilde yararlanmadığı bir pazarlama yöntemidir. Etkin bir şekilde doğru stratejiler ile uygulandığı zaman önemli bir kazanç elde etmenizi sağlayacaktır. Bu yüzden bugün ki yazımızda Influencer Marketing ile ilgili önemli bazı tüyolardan bahsedeceğiz.

 1- Etkileyici ve Özgün Olun

Etkileyici ve özgün olmak sadece Influencer Marketing için değil dijital dünyanın neredeyse tamamı için ilk şarttır. Hedefinizi ve kitlenizi belirleyin. Hedef kitleye ve hedefinize özgü içerikler oluşturun. Oluşturduğunuz içerikler etkileyici olmalıdır.

2- Ön Araştırma Yapın

Markanız ve ya tanıttığınız ürünlerle ilgili sosyal medyadan size yöneltilecek soruları önce tahmin etmelisiniz. Yani bunun için ön araştırma yapmalısınız. Gelebilecek soruların ön görülmesi cevaplarınızın hazırlanması içinde büyük avantaj sağlar. Daha geniş bir zaman diliminde daha etkileyici cevaplar hazırlayabilirsiniz. Ayrıca hazırcevap olun. Tüm bunlar süreklilik kazanılmasını sağlar.

3- Paylaşımcı Olmak Etkileşimi Artırır

Hedef kitlenizi etkileyecek kişileri belirleyin. Onlarla işbirliği yapabilmek için özel planlamalar üretin. Örneğin markanızın ürünlerine dair küçük bir hediye sepeti hazırlayarak sosyal medyada işbirliği yapabileceğiniz kişilere bunları gönderin. Hem bu şekilde işbirliği yapacağınız kişiler ile aranızda ki bağı kuvvetlendirebilirsiniz. Ayrıca paylaşımcı olduğunuzu göstermek hedef kitleniz ile aranızda daha samimi bir bağ oluşturmanızı sağlar.

Bunun en büyük örneğini YouTuber’lar ve markalar arasında yaşanan etkileşimden vermek mümkün. Örneğim makyaj ve güzellik kanalı olan bir kişiye markalar yeni çıkan veya diğer ürünlerinden oluşan bir hediye sepeti hazırlayarak gönderir. Kişide bunu videosunda gerek kullanarak gerek farklı yöntemlerle kullanarak tanıtımını yapar. Bu oldukça önemlidir. Binlerce takipçisi olan bir kanalın sahibinin herhangi bir ürünü tanıtması demek ona hayran olan kitlenin bu ürüne yönelmesi demektir. Hatta yaklaşık bir milyon takipçisi olan bir kanalda tanıtılan ürün çoğu zaman kısa sürede bütün stokları satılıyor.

4- İşbirliğinden Kaçınmayın

Aslında bir önceki madde ile ilişkilidir. Influencerlar kitleleri yönlendirebilen büyük bir güçtür. Bu güçten en iyi şekilde yararlanmaya çalışmalısınız. Markanızın hedeflerini sağlayacak ve markanıza artı değer katacak işbirlikleri yapmalısınız. Hem işbirliği yapacağınız kişiler hemde markanızın hedefine uygun bir strateji oluşturmak markanızın yepyeni kitlelere ulaşmasını sağlar.

5- Analiz Edin

Uygulanan her yöntemde olduğu gibi bu yöntemde de sonuçların analiz edilmesi gerekir. Yaptığınız ortak çalışmalar, işbirlikleri ve diğer teknikler size ne gibi getiriler sağladı? Ürün satışını ve ürünün geleceğini nasıl etkiledi? Markanıza ne gibi artılar sağladı? gibi soruların cevabına bakmalısınız. Yaptığını işbirliği ölü bir işbirliği mi yoksa gerçekten markanıza büyük katkılar mı sağladı? bunun cevabını aramalısınız. Bütün veriler işbirliği öncesi ve sonrası şeklinde ikiye ayrılarak incelenmelidir.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir