WordPress Sitelerinize Yorum Yaptırma Sanatı

WordPress Sitelerinize Yorum Yaptırma Sanatı

Yorumlar, her tür WordPress siteleri için büyük önem taşır. Yorumların arama motoru sıralamaları üzerinde doğrudan etkileri olduğu tartışmalı olmasına rağmen, içeriğinizin tazeliğini artırır, kullanıcı katılımını geliştirir ve topluluk oluşturma konusunda yardım eder. Aşağıda, daha fazla yorum elde etmenize yardımcı olacak bazı önemli ipuçlarını listeledik.

Web sitenizde çok sayıda kaliteli yorum olması size aşağıdaki avantajları getirir:

  • Web içeriğinizin kalitesi için sosyal kanıttır.
  • Okuyucularınız arasında büyük bir topluluk kurmak için ortam yaratır.
  • Okuyucularınız ile güçlü bir ilişki kurmanız mümkün olur.
  • Ziyaretçilerin web sitenizi nasıl görüntülediği ve en çok beklentilerini belirten kritik bilgileri edinebilirsiniz.

Yorumları Almaya Başlamadan Önce

Herhangi bir önlem almadan önce, yorumları hazır olduğunuzdan emin olun. Bu çok demek oluyor. Örneğin, blogunuz şüpheli reklamlar yerine kaliteli ve orijinal içerik barındıran zengin içerikli bir site olmalıdır.

Bir kitle oluşturun

Trafik, blogunuz için bir kitle oluşturmanın temelidir; daha fazla ziyaretiniz, geri bildirim alma şansınızı arttırır. Bu nedenle, daha fazla yorum elde edebilmeniz için öncelikle trafiği artırmanız gerekir. Bu biraz zaman alır, ancak aşağıdaki işlemler kesinlikle yardımcı olacaktır.

  • Twitter, Facebook ve LinkedIn gibi sosyal medyada içeriği yayın paylaşın.
  • İçeriğinizi ziyaretçileriniz için paylaşılabilir yapın.
  • Okuyucuların güncellemelere abone olmasına izin verin.
  • Yeni içeriği sizin için uygun sıklıkta düzenli olarak yayınlayın.

Değerli veya ilginç konuları bulun

Bu, içeriğinizin yorum yapılmasına layık görülmesi ile ilgilidir. İnsanlar içeriğin konuyla alakalı olduğunda veya onlara çekici geldiğinde yanıt verme eğilimindedir. Bu nedenle, hedef kitlenizin muhtemel çıkarları hakkında dikkatlice düşünmeli ve yazılarınızda bu konular hakkında biraz özgünlük, güncellik ve yaratıcılıkla yazmalısınız.

İçeriklerinizle iyi hazırlandığınız anda, aşağıdaki ipuçlarını uygulamaya almaya başlayabilirsiniz.

Blog Üzerinde Kolay Yorum Yapma

Bazen işlerin karmaşık olması gerekmez. Yorum bölümünüzü bulmak zorsa veya yorum yapmadan önce uzun bir form doldurmak gerekiyorsa, yorum almanız zorlaşır.

Minimum bilgi talep edin

Bir yorumu yayınlamadan önce bitmesi gereken alanlara bakın ve daha önce hiç ziyaret etmediğiniz bir web sitesini ziyaret ettiğinizde bunları doldurmaya istekli olup olmadığını kendinize sorun. Görüşümüze göre, yorum yazabilmeniz için yalnızca adı ve e-postayı almanız yeterlidir; bunlar, Ayarlar > Tartışma bölümünde yapılandırılabilir .

Sosyal oturumlara izin ver

Çoğu blog, kişinin yorum bırakmadan önce giriş yapmasını gerektirir. Bununla birlikte, bazıları yalnızca bir yorum için yeni bir hesap kaydettirmekten rahatsızlık duymadığı için birçok kategori kullanan okuyucunun blogunuza yorum yapmasını engelliyor. Bu sorunun çözümü , ziyaretçilerin Facebook, Google, Twitter, Yahoo !, LinkedIn ve daha pek çok konuda mevcut hesaplarıyla giriş yapabilmesi için sosyal oturum açmalarına izin vermektir . İhtiyaçlarınız ve ziyaretçilerin kolaylığı arasında bir denge kurmaya yardımcı olur. Ayrıca, bazı kişilerin gerçek adlarının görüntülenmesini istemiyorsanız blogunuza anonim yorum yapma özelliğini ekleyebilirsiniz.

İçeriklerde Sohbete Teşvik Edin

Daha fazla yorum almak için, okuyucularınızdan “Siz ne düşünüyorsunuz?” Veya “Daha iyi bir çözümünüz var mı?” Gibi bir şeyler söyleyen bir takım davetiyeler göndererek yanıtlarını istemek asla kaybettirmez. Çoğu zaman kazandırır.

Etkileşimleri teşvik etmek için bazı hileler var ve bunların en etkili olanları aşağıda belirtilmiştir.

  • Okuyucuların fikirlerini düşünmesini ve fikirlerinden bahsetmelerini sağlamak için her yazının sonunda bir soru sorun. Bu aynı zamanda benzersiz, kibar ve cesaret verici bir yorum isteği yaratır.
  • Tartışmalı veya çözülmeyen bir sorunu yazın ve okuyuculardan çözüm isteyin. Bu, onların bilgilerini değerlendireceğinizi bilmelerini sağlar; bu bilgiler, sohbetlere katılmak için harika bir yöntemdir.
  • Deneyiminizi veya hikayelerinizi mizah ile paylaşın. Ortak çıkarlar, anlamlı ve kalıcı konuşmalar için en iyi başlangıç ​​noktalardır.

Alınan Yorumları Yanıtlayın

Yorumları cevaplarsanız, yalnızca okuyucuyu etkilemekle kalmayıp içeriğe geri dönüşler devam edecektir. Ayrıca, cevaplarınız okuyucularınıza saygınızı gösterir. Etkileşim, blogunuza değer katacaktır. Bir makaleyle ilgili yorum aldıktan sonra, her birine hızlı bir şekilde cevap verin. WordPress yeni bir yorum gönderildiğinde size e-posta bildirimleri gönderme özelliğiyle birlikte gelir. Tartışma ayarlarından bildirimleri açabilirsiniz.

Her gün onlarca veya yüzlerce kişi alırsanız, her bir yoruma cevap vermek zor olabilir. Böyle bir durumda, saygı ve nezaketle olabildiğince çok yoruma karşılık vermenizi öneririz.

Yorumlarınız için Okuyucularınızı Ödüllendirin

Ödül sunmak, okuyucularınızdan, özellikle de ilk kez yorum yapan ve yeni ziyaretçilerden gelen yorumları teşvik etmek için mükemmel bir yoldur. Bir motivasyon olduğunda insanlar daha aktif olurlar.

Anketlerden faydalanın

İlginç anketler, insanları kendine çekiyor ve mevcut seçenekler arasında yalnızca bir seçim yapmaları gerektiği için çok sayıda katılımcı getiriyor. Bu, doğrudan yorumlara katkıda bulunmak gibi görünmemektedir, ancak ankette size daha fazla ziyaretçi katar ve çok kişi sitenize sonuçları görmek için tekrar gelir. Anket yapmak WordPress’de kolay, çünkü pek çok eklenti var.

Bir yorumcu sıralamasını göster

Şunları yapabilirsiniz Bir puan sistemi eklemek Bir yoruma kullanıcı mesaj bir yorum veya yanıt, o / o noktaları belli bir miktar alır her zaman ki WordPress blog. Ardından, kenar çubuğunda en yüksek puanı alan kullanıcıların sıralamasını görüntüleyebilir ve belirli bir süre boyunca en fazla puanı toplayan yorumculara ödüller verebilirsiniz. Kullanıcı puanlarını denemek istemiyorsanız, En İyi Yorumcu Widget’ı başka bir yol sağlar.

Okuyucularınız Tarafından Sorulan Sorunları Çözün

İnsanları blog yayınlarınızda yorumlar bırakmaya teşvik etmek için en iyi yollardan biri, onların sorunlarını çözmeye çalışmaktır.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir