WordPress Eklenti Dizininde Eklenti Ekleme

WordPress Eklenti Dizininde Eklenti Ekleme

WordPress Eklenti Dizininde Eklenti Ekleme: 50000’den fazla ücretsiz eklentiyle WordPress Plugin Dizini, her WordPress kullanıcısı için şehir merkezi olup, bir sonraki web siteniz için tüm özellikleri ve işlevleri kapsayan eklentileri burada bulabilirsiniz. Eklentiler işlevsiz ise kendinizi eklenti kodluyorken bulabilirsiniz. Harika bir pazarlamacı değilseniz veya piyasaya ayıracak vaktiniz yoksa, WordPress eklenti dizininde link elde etmek, ücretsiz trafik elde etmek için güzel bir yol olabilir.

Bir eklenti yayınlamanın bir başka iyi nedeni, WordPress topluluğuna katkıda bulunmaktır. Eklentileriniz kötü kodlanmışsa, düzenli olarak güncellemiyorsanız veya hızlı ve etkili bir destek vermiyorsanız (kesinlikle, güvenilir bir geliştirici olarak davranmamanız durumunda) daha fazla bir görünürlüğün itibarınızı mahvedebileceğini aklınızda bulundurun.

WordPress Eklenti Dizininde Eklenti Ekleme

WordPress geliştiricisiyseniz, öncelikle WP Eklenti Yönergelerini okumalısınız.

Kodunuzu insana okunabilir tutun. Bu, diğer geliştiricilerin eklentinizin ne yaptığını anlamasına, hata bulmanıza yardımcı olmak ve kendi eklentilerinizi kodlarınız üzerinde geliştirmelerine olanak tanır.

Mümkünse PHP işlevleri yerine WordPress işlevlerini tercih edin . WordPress işlevleri, güvenli ve verimli bir kod oluşturmanızı sağlar. Özellikle veritabanından veri toplamaya ihtiyaç duyduğunuzda, API işlevleri sizi muhtemelen yerleşik WordPress sorgularından daha az güvenli olabilecek karmaşık sorgular oluşturmanızdan kurtarır.

İşiniz için para almıyor olsanız bile eklentilerinizi satılacak ürünler gibi düşünmelisiniz. Bir pazarlama uzmanı olmanız gerekmez: yalnızca eklentinizin benzersiz ve / veya benzer eklentilerden ayırdedilebilecek bir şey olması gerektiğini bilmeniz gerekir. Eklentinize unutulmaz ve anlamlı bir isim verin ve insanlara “Ben ihtiyacım var” diyebilecek benzersiz özellikler verin.

Eklenti Dizini aracılığıyla dağıtılan her eklenti, kullanıcıların sizinle yardımda bulunması için özel bir foruma sahiptir. Kullanıcı soruları için net cevaplar verin ve sorunlarını gidermelerine yardımcı olun. Güvenilir geliştirici olarak itibarınızı oluşturmak için hızlı ve uygun yanıtlar çok önemlidir.

Düzenli olarak eklentinizi güncelleyin, gerektiğinde küçük değişiklikleri zorlayın, ancak aşmayın. Çok fazla güncelleme kullanıcılarınızı hayal kırıklığına uğratabilir.

Eklentiniz WordPress.org SVN deposunda saklanacaktır. Herkes bir kopyasını kontrol edebilecek, ancak yalnızca yazar kontrol etmek için ayrıcalıklara sahip olacak. Bir eklenti yayınladığınızda, yeni dosyalar ekleyebilir, yerel makinenizdeki mevcut dosyaları düzenleyebilir veya silebilirsiniz.

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir