Sıklıkla Kontrol Etmeniz Gereken Temel E-Pazarlama İstatistikleri

Sıklıkla Kontrol Etmeniz Gereken Temel E-Pazarlama İstatistikleri

Sıklıkla Kontrol Etmeniz Gereken Temel E-Pazarlama İstatistikleri: E-posta pazarlaması, her hafta abonelerinize bir veya iki mesaj göndermekten daha fazlasını sunar ve verileri de analiz etmeniz gerekir. İstatistikleri kontrol etmiyorsanız, her bir kampanyanın başarısını nasıl ölçebilirsiniz? Yapmanız gerekenler: Her bir e-posta pazarlama kampanyasından kendi verilerinizi kontrol edin. Bu bilgileri genel e-posta pazarlama eğilimleriyle karşılaştırın.

Yalnızca birini yapmak yeterli olmaz. Bilgileri etkin bir şekilde analiz etmek istiyorsanız ikisini de kontrol etmeniz gerekiyor. Kampanya verilerine dayanarak stratejinizin bazı yönlerinden eksik olduğunuzu düşünebilirsiniz. İstatistikleri karşılaştırmadıkça bunu bilmek imkansızdır.

Abonelik İptali

Abonelerinizden kaçının her hafta e-posta listenizden çıkacağını görmek zorundasınız. Bu oranlar yüksekse, müşterilerinizin mesajlarınızdan neden aboneliğini iptal ettiğini belirlemelisiniz.

İnsanlara çok fazla e-posta göndermek büyük bir hatadır. Bunu önlemek için müşterilerinize başlangıçta kaydolurken ne sıklıkta mesaj almak istediklerini sorun. Müşterilerinizi yanıtlarına göre bölümlere ayırın. Günlük bir güncelleme, haftalık bülten veya aylık bülten… Onların karar vermesine izin verin. Müşteri, markanıza ilgi duymazsa, onları meşgul etmezsiniz.

Sektörünüzdeki diğer oyuncuları takip etmek için rakip analiz araçlarını kullanın. E-postalarınız mobil cihazlar için optimize edilmemişse büyük bir hata yapıyorsunuz demektir. İnsanlar mail adreslerini, masaüstü bilgisayarlardan çok mobil cihazlarda açıyor. E-posta pazarlama kampanyalarınız cep telefonları için optimize edilmemişse abonelerinizi kaybedersiniz. Her hafta abonelik ücretlerinizi kontrol edin. Bu sayıları anlamak, kampanyanızı geliştirmenize yardımcı olabilir.

Tıklama Oranları

Abonelerinizi mesajınızı açmaya başladıktan sonra, bir sonraki adım onları site linkinize tıklamaya başlatmanızdır. Abonelik sistemini kullanan site sahiplerinin düşük bir bölümü bir abone bir e-posta mesajını kendi web sitesi ve e-posta yazılımlarıyla entegrasyon analizi yoluyla tıkladıktan sonra ne olduğunu takip ediyor. Açıkçası, izlemiyorsanız TO’nuzun başarısını ölçemezsiniz.

Abonelerinize tıklamanız için bir sebep verin. E-posta pazarlama kampanyanızın amacı nedir? Her iletinin farklı bir amacı olabilir. Örneğin, bir hafta boyunca amacınız web sitenizdeki ücretsiz bir PDF e-kitabının indirme oranlarını artırmak olabilir. Bir diğer amaç, en son blog yayınınızın sosyal medya paylaşımlarını iyileştirmek olabilir. Bir e-ticaret şirketi için birincil hedef, her bir pazarlama kampanyasıyla satışları artırmak olacaktır. Hedefinizden bağımsız olarak, mesajınızı yaratmadan ve tasarlamadan önce net bir şekilde kurulması gerekir. Şimdi, mükemmel bir harekete geçirme mesajı (Call To Action) oluşturabilirsiniz. Etkili bir CTA, tıklama oranlarınızı (TO) artıracaktır.

Hemen Çıkma Oranları

Hemen çıkma oranlarınızı izleyin. E-posta pazarlama yazılımınızın büyük olasılıkla bir iletinin spam olarak filtrelenme riskini belirlemenize yardımcı olan bir özelliği vardır. Hemen çıkma oran istatistiklerinizi her hafta takip edin. Sayılar çok yüksekse, sorunu belirlemelisiniz.

Her hafta e-posta pazarlama istatistiklerini izlemeniz gerekir. İstatistiklerinizi pazarlama sektöründeki trendlerle karşılaştırın, böylece sonuçlarınızı etkili bir şekilde ölçebilirsiniz. Bu, kampanyalarınızın ne kadar başarılı olduğunu belirlemenize yardımcı olacaktır. Abonelerinizin, mobil alışkanlıkları gibi eğilimlerini anlamalısınız. Bu sayılarla ilgili güncel kalmanız sizi daha iyi bir pazarlamacı yapacaktır.

Her hafta denetlemeniz gereken en iyi e-posta pazarlama istatistiklerinden bazıları: abonelikten çıkma oranları, tıklama oranları, sitede kalma süresi.

Aboneliği kaldırma oranları ve hemen çıkma oranları yüksekse, öğrenilmesi gereken bir sorununuz var demektir . Yanlış yolda gidip gitmediğinizi öğrenmenin tek yolu bu verileri her hafta kontrol etmektir.

Mesajınız teslim alınsa bile, abone açmadıysa yararsız olur. Açıldıktan sonra, alıcının dönüşüm için harekete geçirici mesajı tıkladığından emin olmanız gerekir, böylece dönüşüm sağlanır. Açık oranları artırmak, etkileşim süresini uzatmak ve tıklama oranlarını artırmak için bu yazıda belirttiğimiz bazı taktikleri kullanın. 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir